Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΥΠΑΙΘΡΟΣ Εισάγουμε εργατικό δυναμικό παρά την ανεργία


Σε χώρες του εξωτερικού στρέφονται αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς, για να βρουν εργάτες που θα δουλέψουν στην Ελλάδα με εξασφαλισμένη άδεια εργασίας τουλάχιστον για έναν χρόνο, την ώρα που η ανεργία στη χώρα μας έχει εκτοξευτεί στο 26% (επίσημα στοιχεία) και στους νέους στο 57,8%.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Οι εργοδότες υποστηρίζουν ότι δυσκολεύονται να βρουν έλληνες εργάτες για τα χωράφια, τις στάνες ή τη θάλασσα, και ακολουθούν τη διαδικασία έγκρισης αδειών διανομής για τους αλλοδαπούς που θα έρθουν μέσα στο 2013. Έτσι, κατέθεσαν τις σχετικές αιτήσεις στις αρμόδιες επιτροπές των δήμων και περιφερειών, οι οποίες με τη σειρά τους συνεργάζονται με τις ελληνικές πρεσβείες, για να καλύψουν τις κατά τόπους ανάγκες.

Προθεσμία έως 20 Απριλίου για καταργήσεις φορέων


Έως τις 20 Απριλίου, θα πρέπει οκτώ υπουργεία να ενημερώσουν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την πορεία υλοποίησης καταργήσεων ή συγχωνεύσεων υπηρεσιών και φορέων τους, σύμφωνα με εγκύκλιο.

Ιράν: 30 νεκροί από σεισμό 6,3 Ρίχτερ


Σε τουλάχιστον 30 ανέρχονται οι νεκροί από την ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 ρίχτερ που σημειώθηκε 89 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Bushehr στο Ιράν, όπου βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας.

Ποιοι φοιτητές μπορούν να πάρουν μετεγγραφή και πότε


Ανακοινώθηκαν απο το υπουργείο Παιδείας  οι ημερομηνίες, οι διαδικασίες και η ηλεκτρονικής διεύθυνση υποβολής αιτήσεων για τις μετεγγραφές των φοιτητών. Η μεταφορά της θέσης πραγματοποιείται μόνο από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο ή από ΤΕΙ σε ΤΕΙ διαφορετικής πόλης, αντίστοιχης Σχολής ή Τμήματος.

Στην βουλή έφερε το θέμα της Αντιμετώπισης ληξιπροθέσμων οφειλών κτηνοπτηνοτροφικών δανείων ο ΣΥΡΙΖΑ



 Η ζωϊκή παραγωγή της χώρας μας και ιδιαίτερα οι κλάδοι της πτηνοτροφίας και της χοιροτροφίας βρίσκονται προ των πυλών του οριστικού αφανισμού και της κατάρρευσης του παραγωγικού τους δυναμικού . Κι αυτό οφείλεται εκτός των άλλων και στην απειλούμενη μεταφορά των ληξιπροθέσμων οφειλών τους από δάνεια που τους έχουν χορηγηθεί και ρυθμιστεί με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου στις κατά τόπους ΔΟΥ προς είσπραξη μέσα από το μηχανισμό των δημοσίων εσόδων.

«Χρυσή Αυγή» Παρωδία οι “διαπραγματεύσεις” τρόικας εσωτερικού-εξωτερικού


Κακοστημένη παρωδία οι δήθεν διαπραγματεύσεις της συγκυβέρνησης των ξεπουλημένων με την τρόικα. Όλα είναι προσυμφωνημένα και η υποταγή στους τοκογλύφους απόλυτη. Η Χρυσή Αυγή επιμένει στην καταγγελία του μνημονίου και την απόρριψη των εξοντωτικών μέτρων

Νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων προ του 1975


Η κυβέρνηση προχωράει στη νομινοποίηση όλων των αυθαιρέτων που έχουν χτιστεί πριν το 1975 με νομοσχέδιο. Παράλληλα, παραβάσεις όπως η κάλυψη των ημιυπαιθρίων χώρων τακτοποιούνται,διευθετείται η υπέρβαση του συντελεστή δόμησης μέχρις ενός ορίου ενώ ο χρόνος οικοδόμησης θα πρέπει να αποδεικνύεται είτε με αεροφωτογραφίες είτε από δημόσιο έγγραφο.

Πώς η «Αβρούπα» γίνεται «Αφρίκα»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν καλά καταλαβαίνουμε το ΑΚΕΛ, αφού στις 23 του περασμένου Νοεμβρίου συμφώνησε επί του προσχεδίου μνημονίου, που προέβλεπε όχι μόνο τη διάλυση των μη βιώσιμων τραπεζών, αλλά και των συνεργατικών ιδρυμάτων, τώρα, κατόπιν εορτής, δηλώνει πως επεξεργάζεται μια «ολοκληρωμένη πρόταση» προκειμένου η κυπριακή οικονομία να βγει από το αδιέξοδο. 

Προς τούτο, «επιστράτευσε», λέει, τον Γερμανό καθηγητή και πρώην υφυπουργό Οικονομικών Χάισε Φλάσπε και τον Έλληνα Κώστα Λαπαβίτσα. 

Για τον πρώτο, δεν υπάρχουν πληροφορίες που να μας λένε πως… άλλαξε τον ρουν της Ιστορίας. 

Ο δεύτερος, είναι γνωστό πως βρίσκεται ήδη στην Κύπρο και «συμβουλεύει» ομοϊδεάτες του και μη να οδηγήσουν την μεγαλόνησο εκτός ευρώ, κάτι που κατά τη γνώμη του έχει συμβεί ήδη. 

Δημόσιο: οι απολύσεις στο τραπέζι τρόικας – Στουρνάρα


Πολλά κρίνονται σήμερα για το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων στη συνάντηση των τροϊκανών με τον υπουργό ΟικονομικώνΤο θέμα των απολύσεων πέφτει και πάλι στο τραπέζι με την τρόικα, όπως διαρρέεται από την ελληνική πλευρά, να βλέπει θετικά το ενδεχόμενο αντικατάστασης όσων απολύονται από νέους υπαλλήλους που θα εισαχθούν μέσω εξετάσεων.Με τα νούμερα να αλλάζουν συνεχώς, τώρα διαρρέεται, πάντα από ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, ότι οι επίορκοι που θα δουν την έξοδο από το Δημόσιο είναι περί τους 4.000.