Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ο φάκελος με τις γερμανικές αποζημιώσεις στο υπ. Εξωτερικών


Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.Εξελίξεις όσον αφορά στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αναμένονται το επόμενο διάστημα. Με κυβερνητικό εντολή έχει σχηματιστεί για πρώτη φορά πλήρης φάκελος γι’ αυτό το θέμα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο υπουργείο Εξωτερικών.

Από την Κομοτηνή στη μακρινή Κίνα


Είναι μόλις 36 ετών και πατέρας τριών παιδιών. Μοιράζει το 24ωρό του ανάμεσα στους ασθενείς, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο όπου εργάζεται και την οικογένειά του.

 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Το «μεράκι» του είναι η αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου. Άλλωστε, συμμετείχε και σε έρευνα με θέμα «Χειρουργική επέμβαση για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στη μικρή πόλη της Κομοτηνής», η οποία αναγνωρίστηκε παγκοσμίως, μέσω της δημοσίευσής της στο βρετανικό επιστημονικό περιοδικό MEDLINE.

Κειμήλια απελευθέρωσης στο Ωραιόκαστρο


Άνοιξε χθες τις πύλες της στο κτίριο «Παύλος Μελάς» του δήμου Ωραιοκάστρου η κινητή περιοδική έκθεση «Κειμήλια απελευθέρωσης Μακεδονίας 1912-1913», που συνδιοργανώνεται από το ΥΜΑΘ, το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, το Γ’ Σώμα Στρατού και το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με την ευγενική υποστήριξη της ΔΕΘ και περιλαμβάνει ιστορικά κειμήλια και φωτογραφικό υλικό της εποχής.

Πέθανε η Μάργκαρετ Θάτσερ


Πέθανε η Μάργκαρετ Θάτσερ

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, η Μάργκαρετ Θάτσερ, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Την θλίψη του εξέφρασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στην Βρετανία, αλλά και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, μνημονεύοντας μεταξύ άλλων τον δυναμικό χαρακτήρα και την αποφασιστικότητα της πρώτης γυναίκας που ανέβηκε στον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας, προκαλώντας εγκωμιαστικά σχόλια αλλά και σφοδρές επικρίσεις.

«Χρυσή Αυγή» Άμεση διαγραφή του χρέους προς την Γερμανία: μας οφείλουν, δεν τους χρωστάμε!


Ο υποτακτικός της Μέρκελ, Σαμαράς, δε λέει λέξη για τα δισεκατομμύρια που αποδεδειγμένα μας οφείλουν οι Γερμανοί. Η Χρυσή Αυγή αντιπροτείνει τον συμψηφισμό του εξωτερικού μας χρέους με το κατοχικό δάνειο, ώστε να κοπεί η φόρα σε όσους ορέγονται τον ελληνικό ορυκτό πλούτο και στοχεύουν στη διάλυση της οικονομίας μας.

Η ΔΡΑΣΗ για τη ΜΗ συγχώνευση ΕΘΝΙΚΗΣ EUROBANK


Η ματαίωση της συγχώνευσης ΕΘΝΙΚΗΣ EUROBANK αποτελεί, υπό τις παρούσες συνθήκες, τη λιγότερο κακή λύση.
 Η ΔΡΑΣΗ είχε και παλαιότερα αντιταχθεί στη συγχώνευση ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΛΦΑ με το σκεπτικό ότι ένας κρατικά ελεγχόμενος τραπεζικός Λεβιάθαν είναι σε βάρος του ανταγωνισμού ενώ αποβλέπει στην εξυπηρέτηση των κρατικοδίαιτων επιχειρηματικών συμφερόντων και του κομματικού συστήματος.
 Αξιομνημόνευτη θεωρεί η ΔΡΑΣΗ και την προχειρότητα του σχεδιασμού του εγχειρήματος από την πλευρά των διοικήσεων των εμπλεκομένων τραπεζών.

Αυτός ήταν ο Νίκος Παππάς


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ρώμη, Πανσιόν Ακρόπολις, Ιούλιος 1974. Ο κυβερνήτης του αντιτορπιλικού «Βέλος» Νίκος Παππάς και ο σημαιοφόρος Κωστής Γκορτζής, μόλις έχουν επιστρέψει από μια θυελλώδη επίσκεψη στην ελληνική πρεσβεία. 

Η χούντα έχει πέσει, η κυπριακή τραγωδία μόλις έχει ξεκινήσει, αλλά τα καλόπαιδα του προξενείου το βιολί τους.

Στεκόμαστε όλοι μπροστά στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου. 

Κοιτάζω τα αναψοκοκκινισμένα πρόσωπα των «μεγάλων», στριμωγμένη ανάμεσα στον γίγαντα Παππά και στον πατέρα μου, που στις δύσκολες ώρες, κατά έναν περίεργο τρόπο, κατόρθωνε να επιβληθεί στον εκρηκτικό χαρακτήρα του. 

Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες


Ισχυρές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας - Από το βράδυ σταδιακά η βελτίωση.
 Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην ανατολική νησιωτική χώρα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Δευτέρα.