Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Κάθειρξη 6 ετών για υπεξαίρεση στο δήμο Χορτιάτη


Πρώην δημοτικός σύμβουλος του Χορτιάτη, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, καταδικάστηκε χθες σε κάθειρξη 6 ετών για υπεξαίρεση στην υπηρεσία. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι στο διάστημα της θητείας του έκαναν φτερά 78.000 ευρώ, προερχόμενα από επιχορηγήσεις του δήμου και υπουργείων για διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.


Του Κώστα Καντούρη

kantouris@hotmail.com

Θεσσαλονίκη. Απορριμματοφόρα επισκευασμένα με... βλάβες


Βαμμένα, γυαλισμένα, με υπερσύγχρονο σύστημα συλλογής απορριμμάτων, αλλά ταυτόχρονα και με μηχανολογικές βλάβες επιστρέφουν στο μηχανουργείο του δήμου Θεσσαλονίκης τα δεκάδες απορριμματοφόρα οχήματα που στέλλονται για επισκευές σε συνεργείο των Αθηνών, στο πλαίσιο διαγωνισμού ύψους 1,89 εκατ. ευρώ.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ Α.Ε)


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές Λίτσα Αμμανατίδου, Δημήτρης Στρατούλης και Κώστας Μπάρκας πραγματοποίησαν συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζαχάρεως Ελλάδας (Ο.Ε.Β.Ζ.Ε.).
Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον Πρόεδρο και τους βουλευτές σχετικά με τις εξελίξεις στην διαδικασία πώλησης της Ε.Β.Ζ., επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που διαθέτουν, η γαλλική Cristal Union ανακοινώθηκε επίσημα από τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ, ως προτιμητέος αγοραστής με την προσφορά της για την εξαγορά των εργοστασίων να εκτιμάται στα 40 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θεωρείται εξευτελιστικό σε σχέση με την πραγματική αξία του ομίλου.

Κουνούπια: Έρχονται νωρίς λόγω υγρής και ζεστής άνοιξης


Θύματα των κουνουπιών κινδυνεύουν να πέσουν και τη φετινή άνοιξη οι Θεσσαλονικείς, καθώς ο ήπιος χειμώνας που πέρασε, σε συνδυασμό με τον υγρό και ζεστό ανοιξιάτικο καιρό, ευνοούν την ανάπτυξη των πληθυσμών των εποχικών κουνουπιών. Αυτό σημαίνει ότι η όχληση θα είναι μεγάλη, εντός και εκτός πόλης, αλλά τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Της ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ

Αλμωπία: Αδιαφορία για το πρώτο και μοναδικό σπηλαιοπάρκο


Εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης εμφανίζει το μοναδικό σπηλαιοπάρκο στην Ελλάδα, που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βόρα, κοντά στο Λουτράκι Αριδαίας, πίσω από τις ιαματικές πηγές.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr
Η μοναδική έκθεση που δείχνει την εξέλιξη της αρκούδας «Ursus greece» παραμένει κλειστή, ενώ σημαντικό υλικό της μεταφέρθηκε στην Αθήνα πριν από επτά χρόνια και δεν έχει ακόμη επιστραφεί. Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρέπει να αναδειχτεί η σπάνια φυσική κληρονομιά της περιοχής σε συνδυασμό με τα ιαματικά λουτρά και τους καταρράκτες του Βόρα.

Εργασία: 8.950 περισσότερες οι προσλήψεις από τις απολύσεις το Μάρτιο


Δείγματα σταθεροποίησης στην ελληνική αγορά εργασίας εντοπίζουν στη μελέτη τους οι αναλυτές του τμήματος Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας του ALBA, που κατέγραψε τις τάσεις που επικρατούν στις διαδικασίες προσέλκυσης και επιλογής στελεχών αλλά και τις προσδοκίες μέχρι και τα τέλη Ιουνίου. Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας το Μάρτιο οι προσλήψεις στη χώρα ήταν περισσότερες από τις απολύσεις.


Του Κώστα Σιαμέλη

Οι φιλίστορες!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Σαστισμένοι οι Κύπριοι παρακολουθούν αυτές τις μέρες τις αποκαλύψεις για πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν τη μεγαλόνησο στη σημερινή κατάσταση. 

Και πρέπει να είναι τόσο πολύ σαστισμένοι, που πιθανόν να αδυνατούν να αντιληφθούν τους λόγους αυτής της επίθεσης αγάπης που δέχονται από διάφορες ελληνικές πολιτικές δυνάμεις. 

Πολιτικές δυνάμεις, που είτε ανακάλυψαν ξαφνικά την κυπριακή τραγωδία (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ) – το αστείο είναι πως ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε όλους εμάς που δεκαετίες ασχολούμεθα με το Κυπριακό «ανιστόρητους» - είτε παριστάνουν τους πολεμάρχους «εκστρατεύοντας» στο νησί, δηλώνοντας πως γνωρίζουν τη μόνη αλήθεια – την οποία και οι Κύπριοι τώρα πληροφορούνται. 

Οι νέοι φόροι στα ακίνητα για το 2013


ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
Νέο καθεστώς διαμορφώνεται στη φορολόγηση των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ωφελημένοι είναι οι ιδιοκτήτες κατοικιών μικρού και μεσαίου εμβαδού, που βρίσκονται εντός του σχεδίου πόλης με αντικειμενική αξία μέχρι 1.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Παρελθόν αποτελεί η σταθερή φορολόγηση με 3 ευρώ ανά τετραγωνικό των εκτός αντικειμενικών αξιών ακινήτων.