Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Θέλει να γίνει οδοντίατρος των φυλακών


Ρόλο οδοντιάτρου στις φυλακές Διαβατών επιθυμεί να αναλάβει ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Θέλοντας να γεμίσει τον χρόνο του και να σπάσει τη ρουτίνα της καθημερινότητας μέσα στις φυλακές, ο τέως δήμαρχος σκέφτεται να επιστρέψει στο αρχικό του επάγγελμα, την οδοντιατρική, το οποίο άσκησε για λίγο πριν να μεταπηδήσει στην πολιτική.

 Του Νίκου Ηλιάδη

ΕΛΤΑ: Έκπτωση 30% για την αποστολή δεμάτων σε φοιτητές


Έκπτωση 30% στις τιμές για την αποστολή δεμάτων εσωτερικού από ή προς φοιτητές θα προσφέρουν, άμεσα, τα ΕΛΤΑ, σύμφωνα με τα οποία, το μόνο που χρειάζονται να κάνουν οι φοιτητές ή οι φοιτήτριες, προκειμένου να επωφεληθούν της έκπτωσης, είναι να δείξουν το φοιτητικό τους πάσο και να δώσουν τον αριθμό του πάσου, αν στέλνουν δέμα σε φοιτητή ή φοιτήτρια στο ταχυδρομικό κατάστημα ή ταχυδρομικό πρακτορείο ΕΛΤΑ της περιοχής τους.

ΜΕΤΡΟ 300 εκατ. ευρώ ή διακοπή εργασιών!

Ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας που κατασκευάζει το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Σίμας, με τελευταία επιστολή του προς την Αττικό Μετρό Α.Ε., προειδοποιεί για διακοπή εκτέλεσης εργασιών εάν δεν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του έργου.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΕ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ: «ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΑΣ»


Ευχαριστήρια επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης,  Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, μετά τη δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού σχετικά με την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το 2012.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Με εντολή της τρόικα η αύξηση της ειδικής εισφοράς υπέρ ΑΠΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ήταν προϋπόθεση για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης



   Απάντηση Όλι Ρεν σε Νίκο Χουντή

Η τρόικα κρυβόταν πίσω από την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για αύξηση της ειδικής εισφοράς υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), που πληρώνουμε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Αυτό προκύπτει από απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή. Ο έλληνας ευρωβουλευτής, με ερώτησή του, ζητούσε διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση του Eurogroup, της 21-1-2013, το οποίο εξέφραζε «την ικανοποίησή του για την προσαρμογή των εισφορών για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» στην Ελλάδα.

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός Πέτρος Θεοδωρίδης


Απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών ο Πέτρος Θεοδωρίδης, ένας από τους παλαιότερους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Πέτρος Θεοδωρίδης απεβίωσε την Πέμπτη το πρωί σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες. Ο εκλιπών, υπήρξε ένας από τους παλαιότερους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, διατελώντας -μεταξύ άλλων- πρόεδρος στις ΠΑΕ Ηρακλής και Πανσερραϊκός.

Βίντεο με τις δηλώσεις Ηλία Κασιδιάρη για το επεισόδιο με τον κ. Βενιζέλο







Αποκηρύσσουμε μετά βδελυγμίας τη Λίστα Λαγκάρντ!


Αν ο σκοπός ήταν να εξατμιστεί κάθε ενδιαφέρον για τη Λίστα Λαγκάρντ και να συγκαλυφθεί ο ρόλος των υπό διερεύνηση προσώπων – όσον αφορά στην απόκρυψη, απώλεια και μη αξιοποίησή της – είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει πετύχει κι’ αυτό. 

Λειτουργώντας στην τυχοδιωκτική λογική «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου», από την Κύπρο ως τη Λίστα Λαγκάρντ, ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί για οτιδήποτε δεν σχετίζεται με τις στενά κομματικές του επιδιώξεις. 

Ήταν, βέβαια, από την αρχή σίγουρο πως και αυτή η επιτροπή δεν θα κατέληγε πουθενά – όπως και όλες οι άλλες. 

Κόκκινο κρασί αξίας 640 ευρώ


φωτογραφία: Syndey Morning Herald

ΤΙΜΗ - ΧΡΥΣΑΦΙ
Στα 640 ευρώ (784,99 δολάρια) θα πωλούνται τα φημισμένα κόκκινα κρασιά Grange της αυστραλιανής οινοπαραγωγικής εταιρείας Penfolds.

φωτογραφία: Syndey Morning Herald

Εξιχνιάστηκε απάτη με αγορές από το διαδίκτυο


Απάτη με αγορά προϊόντων μέσω ίντερνετ, με τα στοιχεία καρτών ανυποψίαστων πολιτών εξιχνιάστηκε, από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 32χρονος, υπήκοος Σομαλίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου.