Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Α. Μαντιτάκης: Κάθε συζήτηση για απολύσεις λειτουργεί ως άλλοθι για να μην γίνει τίποτα στο Δημόσιο

Ακόμη μια προσπάθεια να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, όσον αφορά την περίφημη πλέον μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, όπως αυτή σχεδιάστηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τη συνδρομή της Ομάδας Δράσης (Task Force), αλλά και των Γάλλων τεχνοκρατών, επιχείρησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, κατά την παρέμβασή του στη δημόσια συζήτηση με θέμα «Πέρα από το μικρό ή το μεγάλο κράτος: μεταρρυθμίσεις για μία αδέσμευτη και κοινωνικά αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση».

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΛΑΣ Στα δικαστήρια για το χιονοδρομικό Βόρας


Ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της διαχειρίστριας εταιρείας του χιονοδρομικού κέντρου Βόρα καταθέτει η Αναπτυξιακή Πέλλας Α.Ε., ενώ θα προβεί και στις νομικές διαδικασίες για να κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία για μη τήρηση συμβατικών υποχρεώσεων.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Δωρεάν φροντιστήρια για τα παιδιά της κρίσης


Σε εκπαιδευτικά καταφύγια για μαθητές γυμνασίου και λυκείου που χρειάζονται ενισχυτική διδασκαλία έχουν μετατραπεί τους τελευταίους μήνες 20 και πλέον ναοί στη δυτική Θεσσαλονίκη.

 Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com
Στις αίθουσες των εκκλησιών, που λειτουργούν ως σύγχρονα «κρυφά σχολειά», αλλά και σε τάξεις δημοσίων σχολείων φοιτούν τα απογεύματα περισσότεροι από 1.000 μαθητές, παρακολουθώντας δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα, καθώς λόγω κρίσης οι οικογένειές τους αδυνατούν να διαθέσουν χρήματα για δίδακτρα σε ιδιωτικά φροντιστήρια.

Η μόλυνση εξοντώνει τους Κινέζους


Τα νερά και ο αέρας της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη είναι μολυσμένα, οδηγώντας στο θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην βρετανική επιθεώρηση "The Lancet", η μόλυνση στην Κίνα υπολογίζεται ότι στοιχίζει 25 εκατομμύρια χρόνια υγιούς ζωής στον πληθυσμό της χώρας. Το 2010, στoν μολυσμένο αέρα αποδόθηκαν 1,2 εκατομμύρια πρόωροι θάνατοι, ποσοστό περίπου 40% επί του συνόλου πρόωρων θανάτων παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία επιστημονικής έρευνας που μελέτησε τις βασικές αιτίες θνησιμότητας.

«Χρυσή Αυγή» Να καταργηθεί άμεσα το χαράτσι της ΔΕΗ


Να καταργηθεί άμεσα το χαράτσι της ΔΕΗ. Το πολιτικό σύστημα που εκτρέφει golden boys και βουλευτές με αστρονομικούς μισθούς, συνεχίζει να τσακίζει έναν ολόκληρο λαό. Η Χρυσή Αυγή επιμένει: Τέλος στο χαράτσι και την άδικη φορολόγηση των αδυνάτων, τέλος στα προνόμια του πολιτικού συστήματος!

«Ποιός θα καλύψει τα ελλείμματα των γερμανικών τραπεζών από τα θαλασσοδάνεια;»



      Ερώτηση Νίκου Χουντή προς Κομισιόν

Το τεράστιο ζήτημα των προβληματικών δανείων του γερμανικού τραπεζικού τομέα προς τη ναυπηγική βιομηχανία και γερμανούς και άλλους εφοπλιστές, φέρνει με ερώτησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.
Πιο συγκεκριμένα, ο έλληνας ευρωβουλευτής, στην ερώτησή του αναφέρεται σε έκθεση του οίκου Moodys αλλά και δηλώσεις μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Bundesbank, σύμφωνα με τις οποίες το γερμανικό τραπεζικό σύστημα είναι εκτεθειμένο με ποσό μεγαλύτερο των 100 δις ευρώ στο ναυτιλιακό τομέα, ποσό «υπερδιπλάσιο από το σύνολο της αξίας των ομολόγων Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Ιρλανδίας, που κατέχουν οι ίδιες τράπεζες»!

Ο καλύτερος σύμμαχος της Τουρκίας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Για να καταλάβετε πόσο άσχετοι είναι – και σε τι περιπέτειες ετοιμάζονται να μας βάλουν – αντί να σταματήσουν να μιλούν (διότι κάθε φορά επιβαρύνουν τη θέση τους), οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν τώρα άλλο «επιχείρημα»:

Στις 29 Μαρτίου, σε ανακοίνωση του «τμήματος εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής» (ο Θεός να το κάνει) του κόμματος, με αφορμή τις δηλώσεις Νταβούτογλου, ανέφεραν (υπενθυμίζοντάς μας πως «οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι το… φόβητρο των ισχυρών):