Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Άγριες φωτιές ανάβει στον ΣΥΡΙΖΑ η κρίση στην Κύπρο - Ξανά το δίλημμα του νομίσματος


Το «νέο Κυπριακό» βάζει φωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ με την «αριστερή πλατφόρμα» υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να βάζει επί τάπητος εκ νέου το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», ακυρώνοντας στην πράξη τη «στροφή προς το ρεαλισμό» που αποφάσισε, με αστερίσκους βέβαια, πρόσφατα η Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Γηροκομείο τυφλών στη Θεσσαλονίκη


Στο στάδιο της επίλυσης βρίσκονται τα νομικά ζητήματα που προέκυψαν για την κατασκευή δημοτικού γηροκομείου τυφλών στη Θεσσαλονίκη με αξιοποίηση της περιουσίας του πρώην σωματείου προστασίας τυφλών «Ο Ήλιος».

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

ΣΔΟΕ Στη... φάκα έξι φαρμακεία


Έρευνα-σκούπα σε φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε παράνομες πωλήσεις και εξαγωγές φαρμάκων, πραγματοποίησαν το ΣΔΟΕ και ελεγκτές δαπανών υγείας του αρμόδιου υπουργείου.

 Της Νικολέττας Μπούκα

Ανοίγουν για έξι ώρες αύριο οι τράπεζες στην Κύπρο


Με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ανοίγουν αύριο οι κυπριακές τράπεζες, μετά από 12 ημέρες. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 9 το πρωί, ωστόσο για το κοινό θα ανοίξουν από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Κ. Πουπάκης: Στο κόκκινο οι αυξήσεις των καυσίμων στην Ελλάδα σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής



 Κατά 119% αυξήθηκε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στη χώρα μας την τριετία Φεβρουαρίου 2010 - 2013, τη στιγμή που στη ζώνη του ευρώ οι αυξήσεις κατά μέσο όρο δεν ξεπέρασαν το 57%. Αντίστοιχα η βενζίνη Euro-super 97, σημείωσε  άνοδο κατά 41% με το μέσο όρο της ευρωζώνης να αγγίζει το 30%, ενώ οι αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης κυμάνθηκαν στο 31% (40% κατά μέσο όρο στη ζώνη του ευρώ). Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα δεδομένα που συνέλεξαν οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και που παραθέτει ο Επίτροπος κ. Oettinger, αρμόδιος για θέματα ενέργειας, απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή κΚ. Πουπάκη, σχετικά με την ακρίβεια και τα ολιγοπώλια στην ελληνική αγορά καυσίμων.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: «Ο Παπανδρέου πίσω από το σκάνδαλο Λαγκάρντ!



Ο εισαγγελέας Διώτης "έδωσε" τους Παπανδρέου και Μπίκα (διοικητή ΕΥΠ) επιβεβαιώνοντας απόλυτα αυτό που είχε διακηρύξει η Χρυσή Αυγή από την πρώτη στιγμή: ότι η λίστα Λαγκάρντ ήρθε στην Ελλάδα μέσω μυστικών υπηρεσιών και θάφτηκε με πρώτο και κύριο υπεύθυνο τον Τζέφρυ. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της προανακριτικής, ο συναγωνιστής Κασιδιάρης είχε θέσει πιεστικά το εν λόγω θέμα στον τότε διοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος αρνήθηκε τα πάντα και κατέθεσε ψευδώς ότι δεν είχε εμπλοκή στην υπόθεση.

ΒΟΛΒΗ Φρουροί κατά λαθραλιείας

Σε περιφρούρηση τίθεται η λίμνη Βόλβη για τους επόμενους δύο μήνες, που αποτελούν την περίοδο αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα λαθραλιείας. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα καταρτιστεί από το τμήμα Αλιείας Εσωτερικών Υδάτων Λαγκαδά της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο σχετικός κατάλογος με τα στοιχεία των εθελοντών που θα συμμετέχουν στις ομάδες φύλαξης της λίμνης, ο οποίος θα κοινοποιηθεί στις αστυνομικές Αρχές.

«Κυνηγοί» μετάλλων έκλεψαν μέχρι και πόρτες από στρατόπεδο!


Έχουν αποθρασυνθεί εντελώς οι «κυνηγοί» μετάλλων που δρουν στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς, αφού δεν διστάζον να εισβάλλουν ακόμη και σε… στρατόπεδα για να βρουν τη λεία τους! Στις εγκαταστάσεις της 33ης Μ/Κ Ταξιαρχίας στο Πολύκαστρο, όμως, οι φρουροί αγρυπνούσαν!

Τελικά δεν κατάφεραν να κλέψουν την προτομή στην Πάτρα


Προσπάθησαν, αλλά δεν τα κατάφεραν να κλέψουν την προτομή του μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθου από την πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού στην Πάτρα οι άγνωστοι «κυνηγοί» χαλκού! Όπως διευκρίνισε ο δήμος μετά το θόρυβο που ξέσπασε, υπάλληλοι καθαριότητας τη βρήκαν «ξηλωμένη» αφού οι δράστες είχαν εγκαταλείψει την απόπειρα.

Αυτά τα καταλαβαίνουν όλοι – πλην ουρακοτάγκων


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Κατά την κρίση του 2008 με την κατάρρευση μεγάλων επενδυτικών κολοσσών – κρίση από την οποία ουδείς διδάχθηκε το παραμικρό στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με τα γνωστά αποτελέσματα – στο στόχαστρο βρέθηκαν οι μεγαλοτραπεζίτες και τα διάφορα golden boys του διεθνούς χρηματοπιστωτικού τομέα. 

Είναι γνωστό ότι πολλοί από αυτούς, στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στη Γαλλία, βρέθηκαν υπό ομηρία, με τα γραφεία και τα σπίτια τους να πολιορκούνται. 

Η Μέρκελ τους είχε αποκαλέσει «ζώα σε χειμερία νάρκη» και η Βασίλισσα Ελισάβετ «βόδια»! 

Κάποια μεγαλοστελέχη είχαν κάνει μάλιστα την αυτοκριτική τους.

«Η Ευρώπη του τότε…και η Ευρώπη του σήμερα!»


         Του Γιώργου Δρακούλη
Σαν πύργος από τραπουλόχαρτα κατέρρευσαν τα υψηλά ιδεώδη των εμπνευστών και των ιδρυτών της Ευρωπαϊκής Ένωση, αφού η παγκόσμια οικονομική κρίση κατέδειξε με τον πιο φανερό τρόπο την σαθρότητα των θεμελίων της αλλά κυρίως την αδυναμία των σημερινών ηγετών της να σταθούν με συνέπεια και αξιοσύνη στο ύψος των δυσμενών περιστάσεων.