Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Αποζημίωση των κατόχων καρτών για τις απεργίες στα ΜΜΜ



Η Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ ενέκρινε την Τρίτη τη σχετική ρύθμιση που προώθησε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την οποία προβλέπεται η ημερήσια αποζημίωση των κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις πρόσφατες εκτεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο ΕΘΝΟΪΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ «Ο ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»



ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της ελληνικής Εκκλησίας και για έναν ακόμα ήρωα που ανέδειξε η χώρα μας. Ο αδάμαστος και ακατάβλητος ηγέτης του Ελληνισμού είναι μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του Μακεδονικού Αγώνα, της Μικρασιατικής Εκστρατείας και της Μικρασιατικής Καταστροφής. Όχι μόνο η Ορθοδοξία σεμνύνεται για τον Άγιο Χρυσόστομο Καλαφάτη, αλλά και ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος.

Φρένο στη δράση της μαφίας του χαλκού


Φρένο στην κλοπή χαλκού από οργανωμένες συμμορίες που δρουν στη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία αποφάσισε να βάλει η διοίκηση της περιφέρειας. Η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν η απογύμνωση καλωδίων, μήκους 25 μέτρων, από την περιφερειακή οδό, με αποτέλεσμα ο δρόμος να βυθίζεται διαρκώς στο σκοτάδι.

 Της Φανής Σοβιτσλή

Πόσα χρωστά κάθε Κύπριος και Ελληνας πολίτης στους δανειστές του


 Πόσα χρωστά κάθε Κύπριος και Ελληνας πολίτης στους δανειστές του

πηγή ECONOMIST
Στα ποσά που κάθε Έλληνας και Κύπριος χρωστάει στους δανειστές αναφέρεται ο Economist, σε νέο δημοσίευμα του, με αφορμή το πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε για την Κύπρο.

Η συμφωνία διάσωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου, που συμφωνήθηκε στις 25 Μαρτίου μεταξύ ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ είναι το πέμπτο πακέτο διάσωσης στη ζώνη του ευρώ, τα τελευταία τρία χρόνια, υπενθυμίζει το αμερικανικό περιοδικό.

Σκόπιμα αγνόησαν τις εξελίξεις - οι επιπόλαιοι και ασυνείδητοι!


Οι δηλώσεις πολλών Ευρωπαίων αξιωματούχων στη διάρκεια της κυπριακής κρίσης και η σκληρή στάση που κράτησαν μέχρι τέλους οι εταίροι και οι δανειστές αποδεικνύουν πως – όσες «συναντήσεις κορυφής» τύπου Τσίπρα-Καμμένου και αν πραγματοποιηθούν – δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να βγει σε καλό το περίφημο «ηρωικό όχι» της Κύπρου. 

Όπως πάντα αποδεικνύεται, τα δεύτερα σχέδια είναι πάντα χειρότερα από τα πρώτα. 

Την Κυριακή, ο Γάλλος υπουργός των Οικονομικών αποκάλεσε ξεκάθαρα την κυπριακή οικονομία «οικονομία – καζίνο», με την οποία «πρέπει να τελειώνουμε». 

Χρυσή Αυγή: «Συνωμοσία των ξένων δυνάμεων εις βάρος του Ελληνισμού»


Η επαίσχυντη συμφωνία Αναστασιάδη-τρόικας οδηγεί σε ύφεση, εξαθλίωση και οικονομική υποδούλωση την Κύπρο. Όλες οι ξένες δυνάμεις - Ευρώπη, Ρωσία, ΗΠΑ - συνωμότησαν εις βάρος του Ελληνισμού με στόχο την εκποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων της ελλαδικής και κυπριακής ΑΟΖ.

Πηγή ανάπτυξης το Εθνικό Πάρκο


Παρουσιάστηκε το Σχέδιο Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών σε ειδική ημερίδα στα Λουτρά Απολλωνίας

Οι δυνατότητες προσέλκυσης επισκεπτών μέσα από ήπιες παρεμβάσεις οικοτουριστικού χαρακτήρα, περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Λιμνών Κορώνειας Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών το οποίο αποτέλεσε κεντρικό θέμα ημερίδας που διοργάνωσαν ο δήμος Βόλβης και ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 στα Λουτρά Απολλωνίας.

Πειραιώς: Ως το μεσημέρι η υπογραφή της συμφωνίας


Πειραιώς: Ως το μεσημέρι η υπογραφή της συμφωνίας

MΕ ΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣΤο αργότερο έως σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ολοκληρωθεί η υπογραφή των συμφωνιών για την απόκτηση του δικτύου των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα από την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας Πειραιώς.