Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ακινητοποιημένα από τα μεσάνυχτα τα τρένα και προαστιακός


 Ακινητοποιημένα τα τρένα και ο προαστιακός από τα μεσάνυχτα λόγω των επαναλαμβανόμενων  24ωρων απεργιών  που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για το τριήμερο 23,24 και 25 Μαρτίου. 

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη


Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε από το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης στον τέως νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος παραπέμφηκε σε δίκη κατηγορούμενος για την υπόθεση με τη λίμνη Κορώνεια. Ο τέως Νομάρχης κρίθηκε ένοχος, για αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας, ενώ τον αθώωσε για το αδίκημα της ρύπανσης περιβάλλοντος. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 12 μηνών ο καθένας, επίσης με τριετή αναστολή, και τρεις υπάλληλοι στην πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Στην Πειραιώς Λαϊκή και Τράπεζα Κύπρου


Στην Τράπεζα Πειραιώς καταλήγουν τα ελληνικά υποκαταστήματα των τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής (CPB).

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει επιλεγεί για την εξαγορά των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα που είναι προς πώληση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η συμφωνία- οι όροι της οποίας δεν αναλύονται- θα πρέπει να εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού.

Παπούλιας: «Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση»


Παπούλιας: «Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

Υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή τη νέα ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού τους συνεχάρη, τους είπε ότι «σαν να μην έφταναν τα δικά μας, έρχονται τώρα και τα δύσκολα στην Κύπρο».

Επιβεβαίωσαν τη συμφωνία για τις τράπεζες Σαμαράς - Αναστασιάδης


Τη ρύθμιση του ζητήματος της αποξένωσης των ελλαδικών παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών με τους ευνοϊκότερους υπό τις συνθήκες όρους, με σημαντικό όφελος προς την κυπριακή πλευρά, επιβεβαίωσαν σε σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Τι ισχύει τελικά; Το «άμεσα» ή το «σταδιακά»;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Θα ήταν πραγματικά άδικο - μέσα στη γενική σύγχυση των αποφάσεων του Eurogroup για την Κύπρο, όσα επακολούθησαν και τα διάφορα ηρωικά του ΣΥΡΙΖΑ – να περάσει απαρατήρητη άλλη μια κοσμοπολίτικη εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, αυτή τη φορά στο LSE.

Μπαίνοντας όλο και πιο βαθιά στην «κοιλιά του κήτους», κυκλοφορώντας με άνεση μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας (από την μια Μέκκα του καπιταλισμού στην άλλη) και δίνοντας διαλέξεις από το Brookings Institute ως το LSE (με ένα πέρασμα από τα think tanks της Αθήνας και την βοήθεια φιλόδοξων εγχωρίων καθηγητών), ο Αλέξης Τσίπρας προσεγγίζει την εξουσία με τον γνωστό παραδοσιακό τρόπο της «έξωθεν έγκρισης». 

Στη διάρκεια αυτών των διαλέξεων – συναντήσεων κάνει το παν για να μην τους πολυτρομάξει, υποστηρίζοντας πως διαθέτει μια «εναλλακτική πρόταση» για έξοδο από την κρίση. 







Σχέδιο για πάγωμα των κυπριακών τραπεζικών καταθέσεων επ' αόριστον!


Η ΕΚΤ σχεδιάζει πάγωμα των κυπριακών τραπεζικών  καταθέσεων επ' αόριστον, δραστική μείωση του ορίου αναλήψεων από τα ΑΤΜ και έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας για κάθε μεταφορά κεφαλαίου σύμφωνα με την γερμανική Handelsblatt.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στον Κυπριακό Ελληνισμό από την «Χρυσή Αυγή»


Δελτίο τύπου

Η Γερμανία της Μέρκελ οργάνωσε και στήριξε:
Την τοκογλυφική επίθεση και τους στυγνούς εκβιασμούς κατά της Κύπρου και της Ελλάδας
Τη διάλυση του κυπριακού τραπεζικού τομέα και τη μεταφορά των κεφαλαίων του σε τράπεζες δικών της συμφερόντων
Τα αιματηρά μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού που οδήγησαν στην αυτοκτονία χιλιάδες συμπολίτες μας
Την οικονομική καταστροφή της χώρας μας, το χάος, τα εκατομμύρια ανέργων και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους

Σόιμπλε: Δύσκολο να υπάρξει λύση χωρίς «κούρεμα»


Σόιμπλε: Δύσκολο να υπάρξει λύση χωρίς «κούρεμα»

ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ BΤη θέση ότι χωρίς «κούρεμα» είναι δύσκολο να υπάρξει λύση στο πρόβλημα της Κύπρου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Επίσης γερμανός υπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Νέα Σαββατοκύριακο» δήλωσε ότι η Κύπρος χωρίς το πακέτο θα χάσει περισσότερα και ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς «κούρεμα».