Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

«Παράθυρο» για νόμιμα φακελάκια


"Παράθυρο" για να νομιμοποιηθούν τα "φακελάκια" στο δημόσιο φοβούνται δικαστές και εισαγγελείς ότι ανοίγει τροπολογία που πέρασε στον τελευταίο νόμο για τα ναρκωτικά, σύμφωνα με την οποία "δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης".

 Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Δήλωση Στέφανου Μάνου για τις νεότερες εξελίξεις στην Κύπρο


Ο πρώην Πρόεδρος της Δράσης, Στέφανος Μάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η Κύπρος δεν έχει αποφασίσει ακόμη που και πως θα βρει τα 5,8 δις που απαιτούνται για να αποφευχθεί η χρεοκοπία.
Το Eurogroup είχε αποφασίσει να τα βρει με τη φορολόγηση όλων των καταθέσεων. Λιγότερο για καταθέσεις μέχρι € 100.000 και περισσότερο  για μεγαλύτερες.

Νίκος Χουντής πρός Πρόεδρο Eurogroup, κ. Dijsselbloem: «Στο Eurogroup είστε ανίκανοι ή έχετε κάποιους άλλους σκοπούς όπως ο κ. Σόϊμπλε;»


  • «Εσείς σε ποια (ασφαλή) τράπεζα βάζετε το μισθό σας, κ. Πρόεδρε;»

Εσείς σε ποια τράπεζα βάζετε το μισθό σας; Υπάρχει σήμερα ασφαλής τράπεζα στην Ευρώπη; Διότι, «το λάθος σας στο Eurogroup ήταν τεράστιο. Αναρωτιέται, όμως, κανείς, εάν είστε τόσο ανίκανοι ή έχετε κάποιους άλλους σκοπούς, όπως ο κ. Σόιμπλε, που κάλεσε τους επενδυτές να φύγουν από την Κύπρο και να τοποθετήσουν τις καταθέσεις τους σε πιο ασφαλείς χώρες, όπως στη Γερμανία». Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Eurogroup, κ. Dijsselbloem, σήμερα το πρωί, στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Χρυσή Αυγή: "Στόχος των τοκογλύφων ο ορυκτός πλούτος Ελλάδος - Κύπρου"


Οι εξελίξεις στην Κύπρο αποδεικνύουν ότι η ευρωζώνη δεν έχει μέλλον, όσο αποτελεί όργανο των τοκογλύφων. Ο Ελληνισμός της Κύπρου που αντιστέκεται είναι θύμα μίας άθλιας οικονομικής επίθεσης με εστία την Γερμανία και κύριο στόχο το φυσικό αέριο της νήσου. Σειρά θα πάρει ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδος, η οποία έχει δύο δυνατότητες:

Η αποκάλυψη του ρόλου της γερμανικής αριστεράς: Σε τι ακριβώς διαψεύσθηκα, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Θα ήταν πραγματικά μεγάλη η χάρη μου, αλλά τελικά ήταν πολύ προπαγανδιστικό για να είναι αληθινό.

Χθες το βράδυ, κατά την ενημέρωση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Οικονομικών περί τις εξελίξεις στην Κύπρο και τα διαμειφθέντα στο Eurogroup από τον υπουργού των Οικονομικών, διατυπώθηκε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ το ερώτημα «τίνος ήταν η ιδέα;» - για το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων στη μεγαλόνησο.

Έλαβα, λοιπόν, τον λόγο για να εξηγήσω το αυτονόητο:

Το πρόβλημα της Κύπρου ΔΕΝ είναι το κούρεμα των καταθέσεων των μικροκαταθετών.

Στους δρόμους και σήμερα οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, οι οποίοι ζητούν απόσυρση των προωθούμενων ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων για παραβατικές συμπεριφορές που ζημιώνουν το ασφαλιστικό σύστημα.

Αγριεύει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες


Επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι και από τα δυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά και βόρεια. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ, που το μεσημέρι από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.Μακεδονία, Θράκη