Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Νέο σύστημα αποζημίωσης των φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ

Από την ερχόμενη Τρίτη, 26 Μαρτίου, θα ισχύσει η ασφαλιστική τιμή στη θετική λίστα φαρμάκων, η οποία θα περιλαμβάνει τα φάρμακα που θα αποζημιώνονται εφεξής από τα ασφαλιστικά ταμεία.
 Ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει το κόστος της ασφαλιστικής τιμής του φαρμάκου, πρωτότυπο ή γενόσημο, και ο ασθενής με δική του επιβάρυνση θα μπορεί να επιλέξει κάποιο άλλο ακριβότερο φάρμακο.

Το Voyager 1 πέρασε τα σύνορα του ηλικακού συστήματος


Το Voyager 1 πέρασε τα σύνορα του ηλικακού συστήματος

Ο ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΤΗΣ NASA
Το διαστημικό σκάφος Voyager 1 της NASA έγινε το πρώτο κατασκευασμένο από τον άνθρωπο αντικείμενο που εξέρχεται πλέον από το ηλιακό μας σύστημα μετά από δεκαετίες ταξιδιού στο διαστημικό χώρο.

Το Voyager 1 βγήκε από το ηλιακό σύστημα πέρυσι σε απόσταση περίπου 18 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον ήλιο, αφήνοντας την επίδραση του ήλιου αφότου πέρασε χρόνια στην περιοχή που είναι γνωστή ως ηλιόσφαιρα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Geophysical Research Letters.

Κρέας αλόγου στα συσσίτια;


Έντονο προβληματισμό σχετικά με τους ελέγχους που διεξάγονται από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες Θεσσαλονίκης στα τρόφιμα με τα οποία σιτίζονται τόσο οι άποροι και οι άστεγοι της πόλης όσο και τα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών προκάλεσε ο εντοπισμός κρέατος αλόγου σε προϊόντα προμηθευτών του δήμου.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Σχέδιο διαχείρισης Κορώνειας-Βόλβης-Μακεδονικών Τεμπών



Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 παρουσιάζονται σε ημερίδα οι προοπτικές ανάπτυξης του εθνικού πάρκου Κορώνειας-Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών


Ο δήμος Βόλβης και ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης διοργανώνουν την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 στα Λουτρά Απολλωνίας, από τις 12 το μεσημέρι, ημερίδα με θέμα: «Σχέδιο Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Λιμνών Κορώνειας Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών – Προοπτικές Ανάπτυξης του Οικοτουρισμού».

Τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΕΟΠΥΥ


Καρπούς αποδίδουν οι έλεγχοι, που συνεχίζει να διενεργεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα, προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων από παραβατικές συμπεριφορές μερίδας παρόχων υγείας.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, το Μάρτιο του 2013 έχουν επιβληθεί κυρώσεις για διαπιστωθείσες παραβάσεις και οριστικό αποκλεισμό σε παρόχους υγείας ύψους 500.000 ευρώ. Επίσης, έχουν ήδη δρομολογηθεί ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων η αναζήτηση και ο καταλογισμός των πάσης φύσεως αστικών και ποινικών ευθυνών.

Πρωτόγνωρη επιτυχία στο Καρναβάλι Σταυρού


Χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες ξεφάντωσαν στο Σταυρό σε μια εκδήλωση που σφράγισε η δημιουργική προσφορά των εθελοντών

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία έζησαν φέτος όσοι συμμετείχαν ή παρακολούθησαν το Καρναβάλι του Σταυρού, μια μεγάλη εκδήλωση εθελοντισμού. Πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς, οργανώσεις, ομάδες μαθητών και κατοίκων από όλο το δήμο Βόλβης και άλλες περιοχές, με μεράκι, φαντασία, δημιουργικότητα και προσωπική εργασία, συνέβαλαν μοναδικά στην επιτυχία της διοργάνωσης, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού συμμετείχαν περισσότεροι από 1.200 καρναβαλιστές.

Η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας ασχολήθηκε με την Κύπρο ήταν για να την βλάψει!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα προσωπικώς για την Κύπρο, θα ήταν πραγματικά συγκινητικό, αν ο ίδιος και το κόμμα του είχαν επιδείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για την μεγαλόνησο και είχαν εκδώσει έστω και μια τόση δα ανακοίνωση για την Κατοχή, τις τουρκικές απειλές ενόψει της έναρξης γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, το φθινόπωρο του 2011, τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην κατεχόμενη Σύγκραση, πριν από έναν χρόνο. 

Αλλά όσο και να ψάξει κανείς, δεν θα βρει ούτε μια λέξη. 

Τα εθνικά θέματα κάνουν τζίζ για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες του, των οποίων η πιο προσφιλής άποψη υπήρξε πάντα πως «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του». 

Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ»


Σχολιάζοντας την καταψήφιση της απόφασης του Eurogroup για «κούρεμα» των καταθέσεων από την Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά το γενναίο ΟΧΙ του αείμνηστου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου στο κατάπτυστο Σχέδιο Ανάν, η Κύπρος είχε το θάρρος να ορθώσει και πάλι το ανάστημα της, να βροντοφωνάξει ένα νέο μεγάλο ΟΧΙ στους στυγνούς, εγκληματικούς εκβιασμούς των Βρυξελλών και στη λεηλασία των καταθέσεων των πολιτών της.

Η μικρή Κύπρος…με την μεγάλη ψυχή!»


 Του Γιώργου Δρακούλη
Το ιστορικό «ΟΧΙ» της Κύπρου στο νομοσχέδιο σχετικά με το «κούρεμα» των καταθέσεων των Κυπρίων πολιτών δείχνει το δρόμο για την αλλαγή πολιτικής ενάντια στην πολιτική του μονόπλευρου συμφέροντος των δανειστών.
            Η Κύπρος, παρόλα τα πολλαπλά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει, μπόρεσε να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι στην επαίσχυντη και προκλητική απόφαση του Eurogroup που προέβλεπε να «κουρευτούν» οι καταθέσεις των πολιτών και δεν δέχτηκε να γίνει το ίδιο το κράτος «κλεπταποδόχος».

Δραματικές ώρες για Κύπρο και Ευρώπη. Και οι δύο ψάχνουν για ‘πλάνο Β’


ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

Νέα πραγματικότητα διαμορφώνει η απόρριψη από την κυπριακή Βουλή της πρότασης για το «κούρεμα» των καταθέσεων. Η Λευκωσία αποδύεται σε δραματική προσπάθεια, ώστε να εξασφαλίσει τη δανειακή σύμβαση με τους Ευρωπαίους εταίρους και να παρακάμψει τους υφάλους της άτακτης χρεοκοπίας. Περιορισμένα είναι τα περιθώρια επιλογών που διαθέτουν οι Βρυξέλλες για τη διαχείριση της κρίσης.