Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Καρναβάλι στη Νυμφόπετρα την Καθαρά Δευτέρα


Για μια ακόμη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νυμφόπετρας «Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνει  αποκριάτικο καρναβάλι την Καθαρά Δεύτερα στις 12 το μεσημέρι  στην πλατεία του χωριού.
Μετά το πέρας της παρέλασης των καρναβαλιστών θα προσφερθούν στους καλεσμένους παραδοσιακή φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα.

ΛΥΣΣΑ Σε επιφυλακή για τα νέα κρούσματασε σε ζώα

Συναγερμός έχει σημάνει και πάλι στις υγειονομικές αρχές, εξαιτίας της εμφάνισης νέων κρουσμάτων λύσσας σε άγρια και οικόσιτα ζώα, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 17 κρούσματα, εκ των οποίων τα 13 αφορούν σε κόκκινη αλεπού, τα δύο σε σκύλους και το ένα σε γάτα. Τα τελευταία τρία κρούσματα καταγράφηκαν στα χωριά Κορομηλιά, Βαφειοχώρι και Χωρύγι του νομού Κιλκίς.

Δωρεάν φρούτα σε 3.522 σχολεία


Δωρεάν φρούτα και φρουτοσαλάτες σε 364.665 μαθητές διανέμει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε 3.522 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
Το πρόγραμμα, που υλοποιείται μέσω κοινοτικών πόρων, άρχισε να εφαρμόζεται, θα συνεχιστεί μέσα στο 2013 και προβλέπει τη διανομή έτοιμης φρουτοσαλάτας μέσα σε φρέσκο ελληνικό χυμό πορτοκαλιού, αλλά και φρούτων (μήλο, αχλάδι και πορτοκάλι) τοποθετημένα σε κασετίνα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Θλιβερό ρεκόρ, με την ανεργία στο 30,5%


Με δραματικό τρόπο έκλεισε το 2012 για τον κόσμο της εργασίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς η πόλη σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε όλη την Ελλάδα και το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στη χώρα με εξαίρεση τις αγροτικές περιοχές.

 Του Θεόφιλου Σιχλετίδη

Νίκος Χουντής για τα Συμπεράσματα του Ευρ. Συμβουλίου: «Επιμένουν στην ίδια αποτυχημένη, βάρβαρη και καταστροφική πολιτική για την Ευρώπη και τον ελληνικό λαό »


«Η ανάπτυξη των αγώνων και η ενίσχυση της Αριστεράς ο μόνος τρόπος για την ανατροπή της λιτότητας»
·        Συνέντευξη Ν. Χουντή στο Ρ/Σ «105.5 Στο Κόκκινο»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής, σχολιάζοντας στον Ρ/Σ «105,5 στο Κόκκινο» (στον Γιώργο Αγρολάμπο), τα αποτελέσματα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσε μεταξύ άλλων:

15 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή. Κ. Πουπάκης: Κάθε ελληνική οικογένεια πρέπει να έχει αυτά που δικαιούται. Αξιοπρέπεια, όχι ανέχεια.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, ο ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης, μέλος της επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς & Προστασίας Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Καρναβάλι στο Σταυρό


Με πολύ κέφι και σάτιρα, ο Σταυρός υποδέχεται φιλόξενα
την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες

 Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο δήμο Βόλβης κορυφώνονται με το Καρναβάλι του Σταυρού, το οποίο πραγματοποιείται την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 στις 17.00 το απόγευμα, υπό την οργανωτική αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης.

Αλλού τρως και πίνεις…


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ειλικρινά, όση προσπάθεια κι’ αν κατέβαλα, δεν μπόρεσα να αντιληφθώ τι εννοεί ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ (ου μην αλλά και της ΠΑΣΚΕ)όταν υποστηρίζει ότι «η ΠΑΣΚΕ δεν αποτελεί βραχίονα κάποιου κόμματος, Κυβέρνησης, εργοδότη ή μηχανισμού». 

Το είπε την περασμένη Τετάρτη στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ενόψει του 35ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη. 

Και όχι μόνο αυτό! 

Είπε επίσης πως «η ΠΑΣΚΕ θα εργασθεί για τη συγκρότηση μιας μεγάλης πολιτικής δύναμης σε μια ευρεία κοινωνική συμμαχία στο πλαίσιο της σοσιαλιστικής και δημοκρατικής αριστεράς», κατηγορώντας παράλληλα την Αυτόνομη Παρέμβαση και το ΠΑΜΕ, καθώς, όπως είπε, «υπάρχουν παρατάξεις που λειτουργούν σαν κόμματα και κόμματα που λειτουργούν σαν παρατάξεις».