Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Κρέας αλόγου σε ποσοστό άνω του 50%, σε εισαγόμενα αλλαντικά


Την ύπαρξη κρέατος αλόγου σε σκευάσματα αλλαντικών που εισήχθησαν από τη Ρουμανία εντόπισε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί.

Πέθανε ο Andrew A. Athens


Ο Andrew A. Athens πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 ετών στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών μετά από ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε για χρόνια. Ο Ανδρέας Αθανασούλας μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ήταν δραστήριος.

Ν.Χουντής :«Το Στοίχημα υπέσκαψε τα θεμέλια του ποδοσφαίρου»



·        «Το αυτοδιοίκητο του αθλητισμού δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για να μη ληφθούν αυστηρά μέτρα»
Συζήτηση πάνω στην Έκθεση της Κομισιόν για τα «στημένα παιχνίδια» πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη συζήτηση παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε :

Έρευνα του ΙΝΑΚ ΜΑΚ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή 15 Μαρτίου 2013


   Απογοήτευση, ανησυχία και αβεβαιότητα για το μέλλον των Ελλήνων καταναλωτών, λόγω της οικονομική κρίσης, καταγράφουν τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποίησε το ΙΝΚΑ Μακεδονίας από τις 4 έως και τις 8 Μαρτίου 2013. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από δείγμα 1750 ερωτώμενων, τόσο μεταξύ των μελών μας όσο και τυχαίου δείγματος καταναλωτών – πολιτών. Οι ερωτώμενοι χωρίστηκαν σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: 18-35, 36-55, 56 και άνω.

Η ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (25-26 ΜΑΪΟΥ 2013)


Πιστή στο πνεύμα της ιδρυτικής της διακήρυξης που μιλάει για σύνθεση ανθρώπων οι οποίοι ξεκινούν από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, η Δράση σταθερά επιδιώκει τη συνύπαρξη και συνεργασία πολιτών που προσπαθούν να φανούν χρήσιμοι στον τόπο, παράγοντας πολιτική και προτείνοντας ρεαλιστικές λύσεις. Ο στόχος στον οποίον είμαστε αταλάντευτα προσηλωμένοι είναι η συσπείρωση ανθρώπων, ομάδων και κινήσεων με κοινές αξίες και πίστη στην ανάγκη των μεταρρυθμίσεων.

Κάτω τα χέρια από τα μουσεία, κύριοι συνδικαλιστές. Δεν είναι δικά σας!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 Μπορούμε να πληροφορηθούμε τι ενδιαφέρον μπορεί να έχουν για το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού οι τουρίστες που κάνουν ένα μακρινό ταξίδι – από την Αμερική, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, αλλά και την Ευρώπη – για να δουν την Ακρόπολη και το Μουσείο της, τη Βεργίνα και τους θησαυρούς της, τις Μυκήνες, την Κνωσό, το Παλάτι των Ιπποτών της Ρόδου και όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας; 

Και όμως. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο (το… οργανόγραμμα) στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς μας χώρους μπήκε λουκέτο την περασμένη Παρασκευή, 8 Μαρτίου, ενώ αποφασίστηκε οι κινητοποιήσεις (με κλείσιμο των μουσείων) να συνεχιστεί μέχρι τις… 19 Μαρτίου. 

«Άρρωστα» τα δημόσια κτίρια λόγω υπερκατανάλωσης ενέργειας


Από το σύνδρομο των «άρρωστων κτιρίων» πάσχει σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των δημόσιων κτιριακών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα, τα οποία χτίστηκαν πριν το 1979, οπότε και καταρτίστηκε ο πρώτος κανονισμός θερμομόνωσης.

Της Φανής Σοβιτσλή
Στα κτίρια αυτά η παντελής έλλειψη φυσικού αερισμού έχει ως αποτέλεσμα οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα να είναι αυξημένες, ενώ λόγω της παλαιότητάς τους καταγράφονται σημαντικές θερμικές απώλειες. Ως εκ τούτου υπερκαταναλώνουν ενέργεια για τη θέρμανση και την ψύξη από τη λειτουργία τριών εκατομμυρίων κλιματιστικών.