Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Εκπληξη ο νέος Πάπας


Έκπληξη για όλο τον καθολικό κόσμο αποτέλεσε η ανακοίνωση της εκλογής του 77χρονου αρχιεπίσκοπου από το Μπουένος Αιρες Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, ο οποίος θα αναλάβει να ηγηθεί την Καθολική Εκκλησία. Είναι Ιησουίτης, οι γονείς του είχαν ιταλική καταγωγή και μετανάστευσαν στην Αργεντινή σε νεαρή ηλικία, όπου παντρεύτηκαν και απέκτησαν πέντε παιδιά.

Λευκός καπνός στο Βατικανό-Εξελέγη ο νέος Πάπας


Λευκός είναι ο καπνός που βγήκε από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα στο Βατικανό, μετά το πέρας των δυο απογευματινών ψηφοφοριών. Αυτό σημαίνει ότι οι 115 καρδινάλιοi-εκλέκτορες που βρίσκονται από χθες στο διάσημο παρεκκλήσι, κατέληξαν στο πρόσωπο που θα γίνει ο επόμενος Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Αντιδράσεις για τα διόδια στη Μουσθένη Καβάλας


Μέχρι το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του ο νέος σταθμός διοδίων της Εγνατίας οδού στη Μουσθένη Καβάλας. Η διοίκηση της εταιρείας ενεργοποίησε την παλαιότερη απόφαση που προβλέπει τη λειτουργία τους και ήδη εγκαταστάθηκε ο εργολάβος για την κατασκευή του σταθμού.Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση, στην περιοχή προβλέπεται να λειτουργήσει και νέος σταθμός διοδίων, στο ύψος της Ρεντίνας. Το αποτέλεσμα είναι σε μια απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων να λειτουργούν τρεις σταθμοί (Νυμφόπετρα, Ασπροβάλτα και Μουσθένη).

Ευρωπαϊκή «ασπίδα» για τα νερά του Θερμαϊκού

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την παρακολούθηση και την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων στις ακτές του Θερμαϊκού σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας. Πρόκειται για το κοινοτικό πρόγραμμα «Black Sea Basin 2007 - 2013», στο οποίο εκτός από τον δήμο Θεσσαλονίκης, που θα έχει και τον ρόλο του συντονιστή, θα συμμετάσχουν πανεπιστημιακά ιδρύματα από την Τουρκία, την Αρμενία καθώς κι ένας επιστημονικός φορέας από τη Γεωργία.

Η ΔΡΑΣΗ συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη


Στη μνήμη των πρώτων θυμάτων του Ολοκαυτώματος από τη Θεσσαλονίκη,  η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, το Παγκόσμιο Ισραηλιτικό Συμβούλιο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν εκδηλώσεις μνήμης (15 και 16 Μαρτίου) υπό τον γενικό τίτλο: «Ποτέ ξανά. Θεσσαλονίκη-Άουσβιτς. 70 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού».

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»

Κι άλλος πασίγνωστος αναρχικός τρομοκράτης


Ο τρομοκράτης με τα καλάσνικοφ και τις χειροβομβίδες ήταν και αυτός πασίγνωστος στις Αρχές εδώ και πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα, είχε συλληφθεί και φυλακιστεί για πολύκροτες υποθέσεις ληστείας και επίθεσης σε αστυνομικούς ήδη από το 2005! Η Χρυσή Αυγή επιμένει ότι το απόστημα της τρομοκρατίας θα είχε σπάσει προ πολλού, αν τα εν λόγω ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ άτομα δεν απολάμβαναν υψηλής πολιτικής κάλυψης.

Όλι Ρεν σε Ν.Χουντή: Το δικαίωμα ρύθμισης των δανείων εκχωρήθηκε με το Μνημόνιο στους δανειστές.


·        Ενώ σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει συνάντηση με τους υπαλλήλους της Τρόικα, ο Όλι Ρεν, παρεμβαίνει από τις Βρυξέλλες και δηλώνει ότι οι ρυθμίσεις χρεών δανείων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών μελών της ΕΕ, εκτός της Ελλάδας, επειδή, στο Μνημόνιο, η ελληνική κυβέρνηση παραχώρησε αυτό το δικαίωμα στους δανειστές.
·        Απάντηση Όλι Ρεν σε Νίκο Χουντή.

Τα κοιτάσματα είναι ευρωπαϊκά και ο τυχοδιωκτισμός ανθελληνικός


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός με κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει πως τα πετρέλαια της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκά. 

Και με κάθε ευκαιρία, διάφοροι καιροσκόποι, κραυγάζουν πως τα πετρέλαια δεν είναι ευρωπαϊκά, αλλά ελληνικά! 

Ευχαριστούμε για την πληροφορία, αλλά δεν χρειαζόταν η διευκρίνιση. 

Άλλωστε, και οι κραυγάζοντες δεν «διευκρινίζουν», απλώς λαϊκίζουν και παραπληροφορούν, κρούοντας δήθεν τον κώδωνα του κινδύνου προς τον λαό (στον οποίο επιμένουν να πωλούν προστασία) και αφήνοντας να εννοηθεί πως ο πετρελαϊκός πλούτος της χώρας απειλείται – οπότε καλό είναι να τους καλέσουμε να… τον σώσουν! 

Άρση ασυλίας Κασιδιάρη



Δελτίο τύπου χρυσής Αυγής
Ευτυχώς δεν κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας... Ο Συναγωνιστής Κασιδιάρης ζήτησε ο ίδιος την άρση της ασυλίας, όχι μόνο της δικής του, αλλά και των Δούρου-Κανέλλη που έχουν μηνυθεί και κατηγορούνται και αυτές για την ίδια υπόθεση.

Επιτακτική ανάγκη το κούρεμα των δανείων των ιδιωτώω..


Του   Γιώργου Δρακούλη

  Η ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται από την ανέχεια και την ανεργία έρχεται αντιμέτωπη με έναν ακόμα «βραχνά», αυτόν των δανείων που δίνει το τελικό χτύπημα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Η υπερφορολόγηση, οι οριζόντιες μειώσεις των εισοδημάτων και η ραγδαία αύξηση της ανεργίας δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο για την ελληνική οικογένεια που πλήττεται συθέμελα, όπως και για την ελληνική επιχείρηση που οδηγείται με γεωμετρική πρόοδο σε λουκέτο.