Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Αναβίωσαν τον Ποντιακό γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Δείτε το βίντεο

Ο Σύλλογος Ποντίων Ριζού Πέλλας  αναβίωσε τον ποντιακό γάμο σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Την επιμέλεια  της θεατρικής παράστασης είχε ο κ. Χαράλαμπος Αμανατίδης ο οποίος έγραψε και σκηνοθέτησε το δρώμενο του ποντιακού γάμου. Δείτε το βίντεο



Νέοι πιο αυστηροί κανονισμοί ψηφίστηκαν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τον έλεγχο των προϋπολογισμών των κρατών μελών

Νίκος Χουντής : "Οι προϋπολογισμοί θα σχεδιάζονται, θα ελέγχονται και θα επιτηρούνται κατευθείαν από το Βερολίνο!"


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Νίκος Χουντής, καταψήφισε σήμερα στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, δυο νέους κανονισμούς (TWO-PACK) που αυστηροποιούν ακόμα παραπέρα το δικαίωμα των κρατών μελών να καταρτίζουν και να εκτελούν τους

Επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία Γκιουλέκα-Ορφανού-Καλαφάτη


Εκρήξεις στα πολιτικά γραφεία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρου Καλαφάτη, του βουλευτή, Κώστα Γκιουλέκα και του πρώην υφυπουργού, Γιώργου Ορφανού, σημειώθηκαν πριν από λίγο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Καρατάσιου: Απαγόρευσε την είσοδο πολιτών ο στρατός


Την απαγόρευση της εισόδου πολιτών και περιβαλλοντικών οργανώσεων στο στρατόπεδο Καρατάσιου, όπου δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια, επέβαλε το Γ’ Σώμα Στρατού, προκαλώντας την αντίδραση των κοινωνικών ομάδων.


Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρατάσιου και κινήσεις πολιτών είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του στρατού για τον αποκλεισμό τους από έναν δημόσιο χώρο.

Νέα νομοθεσία για την εξωδικαστική επίλυση καταναλωτικών διαφορών


Παρέμβαση με τροπολογίες του ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη που ενσωματώθηκαν στο τελικό κείμενο
Νέα νομοθετική δέσμη με στόχο την εξασφάλιση ενός απλού, ολιγοδάπανου και αποτελεσματικού τρόπου για την εξωδικαστική επίλυση συμβατικών διαφορών, που ανακύπτουν από την παροχή υπηρεσιών ή την πώληση αγαθών, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρονικών αγορών, ψηφίστηκε σήμερα -με μεγάλη πλειοψηφία- από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Νίκος Χουντής: Μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, όπως η ΦΑΓΕ και η Coca-Cola, φεύγουν από τη χώρα, αφού πληρώνουν τεράστια επιτόκια δανεισμού, μόνο και μόνο επειδή είναι ελληνικές. Τι θα κάνετε;


        Όλι Ρέν: «Ό,τι συμφωνήθηκε από το Eurogroup στις 27 Νοεμβρίου 2012, θα συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκότερου κλίματος για τις ελληνικές επιχειρήσεις στις διεθνείς αγοράς» (!!!).

‘Ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι’. Έτσι, περίπου, απαντά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, κ. Όλι Ρέν, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, για το φαινόμενο της αποχώρησης μεγάλων επιχειρήσεων από την Ελλάδα, οι οποίες, μάλιστα, επιρρίπτουν ευθύνες στις ευρωπαϊκές πολιτικές, που τις έχουν οδηγήσει να δανείζονται με υπέρογκα επιτόκια.

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»


 Θέατρο του παραλόγου από το ΤΑΙΠΕΔ

Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει την περιουσία του ελληνικού λαού για να την νοικιάσει εν συνεχεία από τους ξένους αγοραστές και να υπερχρεώσει τα διαλυμένα δημόσια ταμεία. Θέατρο του παραλόγου! Μόνη λύση η άμεση παραίτηση των γελοίων κυβερνητικών παραγόντων που έχουν σκοπό να καταστρέψουν την εθνική μας οικονομία και αξιοπρέπεια.

Θεσσαλονίκη: Αφαίρεσαν 26.000 λίτρα πετρέλαιο


Εξιχνιάστηκε έπειτα από συστηματική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πληθώρα περιπτώσεων κλοπών, κυρίως ποσοτήτων υγρών καυσίμων από διάφορους χώρους σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Γεια σου πρόεδρε, Τσάβες-Τσίπρα!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μετά τους ύμνους στους περονιστές της Αργεντινής, τώρα πρέπει να υποστούμε και τους ύμνους προς τον μακαρίτη κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, το «παράδειγμα της Βενεζουέλας» και τον «συνεχώς ευρισκόμενο σε επαναστατική κατάσταση» λαό της Βενεζουέλας. 

Μιλώντας προχθές πρώτα στη διημερίδα του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής και του Ινστιτούτου Levy και μετά στην Κοκκινιά, ο κ. Τσίπρας μας ενημέρωσε πρώτον πως βρισκόταν σε τζέτλαγκ και δεύτερον πως η επανάσταση είναι μια… διαρκής διαδικασία. 

Γι’ αυτό και «δεκατέσσερα χρόνια μετά, η Βενεζουέλα βρίσκεται σε επαναστατική διαδικασία»!