Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ Έριχναν στον κουβά τις έρευνες


Έρευνα - σκούπα που επικεντρώνεται στον έλεγχο ποινικών ευθυνών επιθεωρητών ΔΟΥ ζήτησε ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης όταν πήρε στα χέρια του πορίσματα, με τα οποία οι ανώτεροι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών στον έλεγχο της υπόθεσης του σκανδάλου των παράνομων επιστροφών έβγαλαν «λάδι» τόσο επίορκους εφοριακούς όσο και τους επιθεωρητές, που είχαν την υποχρέωση να τους ελέγξουν.

 Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Πεθαίνουν ψάχνοντας ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας


Μάχη με τον θάνατο δίνουν καθημερινά οι ασθενείς που αναζητούν επειγόντως ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας. Τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα μπορεί να αποβούν μοιραία για τη ζωή των ασθενών, οι οποίοι συχνά «ταξιδεύουν» από νοσοκομείο σε νοσοκομείο μέχρι να βρεθεί άδειο κρεβάτι.
 
Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που τελικά πεθαίνουν περιμένοντας, καθώς, σύμφωνα με τους εντατικολόγους, ένας στους δύο βαριά πάσχοντες που μένουν εκτός ΜΕΘ είναι καταδικασμένος να πεθάνει. Αντίθετα, σχεδόν οκτώ στους δέκα ασθενείς που καταφέρνουν να βρουν έγκαιρα ένα κρεβάτι εντατικής ξεπερνούν τον κίνδυνο και γίνονται καλά.

Παράδειγμα προς μίμηση από μαθήτριες!


Παράδειγμα για μίμηση, ειδικά στους δύσκολους αυτούς καιρούς, αποτελεί η πράξη τριών μαθητριών του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας που... παρέδωσαν στην Αστυνομία - χωρίς δεύτερη σκέψη - μια γυναικεία τσάντα που βρήκαν σε κεντρικό σημείο της Ολυμπίας. 

Έλληνας στην Γερμανία έπεσε στις φλόγες και έβγαλε σώους μια Τουρκάλα γιαγιά και τα δυο εγγόνια της!


- Η εφημερίδα Χουριέτ  τον αποκαλεί "Ο Έλληνας Ήρωας"-  Είδε πρώτος την φωτιά  και δεν δίστασε με κίνδυνο της ζωής του να σώσει συνανθρώπους του-   Πρόκειται για τον Χρήστο Κύρογλου μετανάστη στην Γερμανία  Μια μεγάλη πυρκαγιά σημάδεψε τους κατοίκους της συνοικίας Μπάκναγκ στην Στουτγάρδη. Σε αυτή την φωτιά, 8 άτομα έχασαν την ζωή τους αλλά έγινε και κάτι που θα συζητιέται για πολύ καιρό τόσο στην Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ


Η Δράση χαιρετίζει την ανάθεση της προεδρίας του ΤΑΙΠΕΔ στον Στέλιο Σταυρίδη. Ο νέος πρόεδρος είναι πραγματικός άνθρωπος της αγοράς που δημιουργεί την ελπίδα ότι θα εμφυσήσει νέα πνοή στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Σεμινάριο εκπαίδευσης για ιπποειδή


Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση εκπαίδευσης πεταλωτών για ιπποειδή εργασίας της Animal Action που έγινε στον Σταυρό με την υποστήριξη του δήμου Βόλβης

Τα παθήματα της Χαλκιδικής μαθήματα για τη Θράκη


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επειδή αυτόν τον καιρό πολλοί είναι αυτοί που στο πλαίσιο μιας καθαρά ψηφοθηρικής και επομένως τυχοδιωκτικής πολιτικής επισκέπτονται τους διαμαρτυρόμενους για το ορυχεία χρυσού κατοίκους της Χαλκιδικής, καλό είναι οι τελευταίοι να θυμηθούν πόσες υποσχέσεις και χτυπήματα στην πλάτη έχουν κατά καιρούς δεχθεί επί διαφόρων θεμάτων και από πολλούς. 

Στην πραγματικότητα, η υπόθεση αυτή έχει τρία σκέλη, που ανάλογα με τον βαθμό της μεταξύ τους απομόνωσης, οδηγεί σε ένα σκηνικό απόλυτης σύγχυσης, παραπληροφόρησης και εμφυλιοπολεμικού κλίματος. 

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»


Νέο φρούτο: «Γυναικεία τάγματα εφόδου» ανακάλυψε “ΤΟ ΕΘΝΟΣ” 

Παραλήρημα Μπόμπολα κατά Χρυσής Αυγής για τα μαθήματα αυτοάμυνας γυναικών
Πανικός στα μέσα του κατεστημένου που εφευρίσκουν διαρκώς νέες ανοησίες για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να συκοφαντήσουν την Χρυσή Αυγή. Καλό το παραμύθι σας, αλλά δεν έχει δράκο…
Με αφορμή τα μαθήματα αυτοάμυνας γυναικών που λαμβάνουν χώρα στις τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής, το καθεστωτικό και μνημονιακό ΕΘΝΟΣ προχωρά σε μία άνευ προηγουμένου παραληρηματική επίθεση κατά του Κινήματός μας. Μεταφέρουμε αυτούσια αποσπάσματα από το ευφάνταστο άρθρο κάποιου κ. Φώσκολου, που σε ευρηματικότητα ξεπερνά ακόμα και τον συνονόματό του σκηνοθέτη:

Ανοιχτή Εκδήλωση: «Ζητείται Ανάπτυξη»


 Με την ευκαιρία της κατάθεσης του νέου επενδυτικού νόμου στην Βουλή, πολίτες διαφορετικών κομμάτων και κινήσεων που αγωνιούν για την επανεκκίνηση της οικονομίας συζητούν και παραθέτουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους αναζητώντας πιθανή σύγκλιση, σε μια κοινή εκδήλωση με θέμα «Ζητείται Ανάπτυξη» την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 και ώρα 6μμ, στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza (Βασ. Γεωργίου Α. 2, Πλατεία Συντάγματος).

«Χαράτσι» και το 2013 μέσω της ΔΕΗ


Ορατό είναι το ενδεχόμενο να παραμείνει σε ισχύ και το 2013 το έκτακτο τέλος ακινήτων, το οποίο πληρώνουν 5,5 εκατ. ιδιοκτήτες μέσω των λογαριασμών των ΔΕΗ.Η τρόικα διαπιστώνει καθυστερήσεις στη θεσμοθέτηση του ενιαίου φόρου ακινήτων και ζητά από την κυβέρνηση να πάει και φέτος στα... σίγουρα, εισπράττοντας το «χαράτσι» ώστε να μη ρισκάρει έσοδα ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

Γαϊτανάκι χωρίς τέλος για τη διαθεσιμότητα


Ατελείωτο είναι το... γαϊτανάκι γύρω από το ζήτημα της διαθεσιμότητας, με την κυβέρνηση να... καίγεται να κλείσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα το αργότερο έως την Τετάρτη, πριν από την αναχώρηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών για τη Σύνοδο Κορυφής.