Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Επιστρέφουν στη ΝΔ οι διαγραφέντες συνδικαλιστές


Με αποφασή της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Αντώνη Σαμαρά άνοιξε ο δρόμος για την επιστροφή στη ΝΔ κομματικών στελεχών που είχαν διαγραφεί. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Αποφασίστηκε η άρση των ποινών μελών του κόμματος για παραβάσεις του καταστατικού κατά την άσκηση της συνδικαλιστικής τους δραστηριότητας οι οποίοι και επανεντάσσονται εφόσον βέβαια το επιθυμούν στα μητρώα των μελών της».

Θα αποκλείσουν αύριο τα διόδια Αιγινίου


Σε αποκλεισμό των διοδίων Αιγινίου θα προχωρήσουν την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, κάτοικοι και φορείς του δήμου Πύδνας - Κολινδρού, συνεχίζοντας με τον τρόπο αυτό τις κινητοποιήσεις και εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που θα έχει σε όλο το νομό Πιερίας η λειτουργία του σταθμού.

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»



Άργησαν να ξηλώσουν Μέργο και Αθανασόπουλο

Οι Μέργος και Αθανασόπουλος διώκονται ποινικά για ζημιά 100 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο, αλλά παραιτήθηκαν κατόπιν πολιτικής εντολής. Άργησαν πολύ να τους ξηλώσουν για την τεράστια ζημιά που έχει προκαλέσει το μνημόνιο στην οικονομία μας και κυρίως για τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας που χάθηκαν, ακόμη δεν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις.

ΚΡΗΤΗ Εκστρατεία με… κηπευτικά


Το «φαινόμενο της Κρήτης», όπως χαρακτηρίζεται η μακροβιότητα των κατοίκων του νησιού, οφείλεται στον τρόπο ζωής τους και κυρίως στη διατροφή τους, μέρος της οποίας είναι και τα κηπευτικά προϊόντα.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Οι Κρητικοί, αξιοποιώντας ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης, δημιούργησαν έναν μηχανισμό εξωστρέφειας, προκειμένου να προβάλλουν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να αυξήσουν τις εξαγωγές. Με τη δράση τους αυτή δείχνουν το δρόμο της εξωστρέφειας των ελληνικών προϊόντων σε ομάδες παραγωγών από όλη τη χώρα.

ΔΡΥΜΟΣ Ακατάλληλο νερό για πόση και μαγείρεμα


Με νερό ακατάλληλο για πόση, ακόμα και για οικιακή χρήση, συνεχίζουν να υδροδοτούνται δεκάδες νοικοκυριά στον Δρυμό του δήμου Ωραιοκάστρου.

 Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Οι χημικές αναλύσεις των δειγμάτων νερού αποδεικνύουν -προς το παρόν- χαμηλές συγκεντρώσεις σε νιτρώδη και αρσενικό, καθώς λόγω του χειμώνα είναι περιορισμένη η χρήση λιπασμάτων στα χωράφια, ωστόσο οι κάτοικοι φοβούνται για την υγεία τους, επιρρίπτοντας ευθύνες στον δήμο για αδράνεια στη διάνοιξη νέων γεωτρήσεων.

Οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες


ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Με νέο αυτοματοποιημένο σύστημα θα προσδιορίζονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Στον υπολογισμό τους θα λαμβάνεται υπόψη το τρέχον τίμημα στην αγορά, ώστε να συμπέσουν με τις εμπορικές τιμές. Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν σε ολόκληρη την επικράτεια.