Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ (ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΠΙΟΡΚΩΝ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ


 Η κυβέρνηση κατέστησε το αυτονόητο (απόλυση από το δημόσιο επιόρκων υπαλλήλων) αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα, πλήττοντας τόσο την αξιοπίστία της χώρας έναντι των πιστωτών της, όσο και τη δική της αξιοπιστία έναντι ολόκληρης της κοινωνίας. 

ΑΙΓΙΝΙΟ «Όχι» στα διόδια


Παλλαϊκό συλλαλητήριο «για τη μόνιμη απελευθέρωση κυκλοφορίας και την παύση λειτουργίας διοδίων» διοργανώνουν φορείς της Πιερίας στο Αιγίνιο.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Η επιτροπή αγώνα απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους να συγκεντρωθούν την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στον σταθμό διοδίων, ώστε «να ευοδωθεί ο αγώνας μας και να διορθωθεί το οδυνηρό για την Πιερία λάθος χωροθέτησης διοδίων», όπως αναφέρουν.
Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και οι τρεις δήμοι του νομού, φορείς και σύλλογοι.

Φοιτητές Ιατρικής εμβολιάζουν δωρεάν ανασφάλιστα παιδιά


Φορούν την άσπρη ιατρική ποδιά και πιάνουν δουλειά. Χαμογελούν με αγάπη στους μικρούς ασθενείς και παίρνουν τις αναγκαίες πληροφορίες για το ιατρικό ιστορικό τους. Στη συνέχεια ετοιμάζουν τα εμβόλια και εμβολιάζουν τα ανασφάλιστα παιδιά, προκειμένου να προφυλαχθούν από διάφορες ασθένειες, κάνοντας όσο πιο… ανώδυνο γίνεται το τσίμπημα της βελόνας.

 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Χρυσή Αυγή Νέα αιματηρά μέτρα απαιτεί η τρόικα


Οι διεθνείς τοκογλύφοι που δημιούργησαν τη φούσκα του παράνομου και επαχθούς χρέους επιμένουν στην εφαρμογή του εθνοκτόνου μνημονίου μέχρι την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας μας και την εκποίηση του ελληνικού πλούτου.

Για την επιχείρηση ΘΕΤΙΣ


Με μια φτηνή κίνηση εντυπωσιασμού η ΕΛΑΣ συγκέντρωσε και μετέφερε από εκατοντάδες σημεία του κέντρου της Αθήνας εξαρτημένους στην Αμυδαλέζα, παραβιάζοντας κατάφωρα τα ατομικά τους δικαιώματα, χωρίς καμμία φροντίδα και χωρίς συνεννόηση με τους σχετικούς επιστημονικούς φορείς υγείας, όπως ο ΟΚΑΝΑ.  Η επιχείρηση υπήρξε από πλευράς αποτελέσματος μια τρύπα στο νερό.

ΟΜΙΛΙΑ Κ.Πουπάκη, Ευρωβουλευτή Ν.Δ./ Ε.Λ.Κ. «Η κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα»


Συνάντηση της Προεδρίας με τους επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Αθήνα

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος,
Κυρίες και Κύριοι Επικεφαλής,
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου, στην Ελλάδα.
Σε μια χώρα που την τελευταία τριετία βρίσκεται στο επίκεντρο μιας γενικευμένης Κρίσης, με την ελληνική κοινωνία να βιώνει μια πρωτόγνωρη δοκιμασία για να σταθεροποιήσει το βηματισμό της στο «δρόμο» της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και της Νομισματικής Ένωσης.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Ν. Χουντή: «Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι αρμοδιότητα της Ελλάδας»



Τη στιγμή που όλος ο Τύπος στην Ελλάδα, βεβαιώνει ότι η Τρόικα λέει «όχι» στις υποτιθέμενες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη μείωση των φόρων, στο πετρέλαιο  θέρμανσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή δηλώνει ότι «Η Επιτροπή δεν είναι εξουσιοδοτημένη να καθορίζει τις τιμές των ενεργειακών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου και του πετρελαίου θέρμανσης, στα κράτη μέλη» και τονίζει ότι «η αρμοδιότητα έχει σαφώς ανατεθεί στα κράτη μέλη».

8 Μαρτίου 2013. Οι εξωτερικοί αντιπερισπασμοί (πάλι)


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Άλλη μια Ημέρα αφιερωμένη στη Γυναίκα. 

Σχετικώς, υπάρχουν και καλά και κακά νέα, καθώς πολύ νερό έχει τρέξει κάτω από τις γέφυρες του κόσμου από εκείνη την 8η Μαρτίου 1857, τότε που οι εργάτριες ενός εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης κατέβηκαν σε απεργία διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ίση μισθολογική αντιμετώπιση με τους άνδρες. 

Προς το παρόν, δεν έχει ακόμη δικαιωθεί η ρήση σύμφωνα με την οποία «αν ο 20ός αιώνας ήταν ο αιώνας που άλλαξε τις γυναίκες, ο 21ος θα είναι ο αιώνας που οι γυναίκες θα αλλάξουν τον κόσμο».