Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Αντισυνταγματική η περικοπή των συντάξεων στα ειδικά μισθολόγια


Απότομο «φρένο» στα σχέδια του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Στουρνάρα για αναδρομική (από 1.8.2012) μείωση των συντάξεων στα ειδικά μισθολόγια -στα οποία υπάγονται δικαστές, στρατιωτικοί, κ.ά- βάζει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κρίνοντας αντισυνταγματική και αντίθετη στην ΕΣΔΑ τη σχετική διάταξη του νομοσχεδίου για την τροποποίηση και βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών κ.λπ. διατάξεων.

ΤΡΟΧΑΙΑ 3 δισ. και 1.000 νεκροί το κόστος


Στα 3 δισ. ευρώ ετησίως υπολογίζεται το οικονομικό και κοινωνικό κόστος των οδικών ατυχημάτων με παθόντες, χωρίς να περιλαμβάνονται τα τροχαία με μόνον υλικές ζημιές.


 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Η Ελλάδα την τελευταία δεκαετία καταλαμβάνει σταθερά μία από τις δύο με τρεις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη των 27 λόγω της ανεπαρκούς πολιτικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Ο ετήσιος αριθμός νεκρών από τροχαία στη χώρα μας ανέρχεται στους χίλιους εκατό.

Αθώος ο Η. Κασιδιάρης


Δελτίο τύπου Χρυσής Αυγής
Πανηγυρικά αθώος ο Ηλίας Κασιδιάρης λόγω αναξιοπιστίας της μάρτυρος κατηγορίας (αυτά που λέγαμε καιρό τώρα...) ΚΑΙ ΟΧΙ αθώος λόγω αμφιβολιών (όπως διακινούν τα ΜΜΕ της παραπληροφόρησης).

«Μαγνήτης» για την κρουαζιέρα η Θεσσαλονίκη


«Μαγνήτης» για την προσέγγιση κρουαζιεροπλοίων καθίσταται σταδιακά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, φιλοδοξώντας σε εύλογο χρονικό διάστημα να καταστεί και home-port για εταιρείες κρουαζιέρας.

Κοινόχρηστα ποδήλατα στην Καρδίτσα από σήμερα


ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Ξεκίνησε σήμερα η πιλοτική λειτουργία του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στο Δήμο Καρδίτσας. Η δημοτική αρχή διέθεσε κάρτες χρήσης του αυτοματοποιημένου συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων, σε περιορισμένο αριθμό δημοτών που θα συμμετάσχουν στην πιλοτική εφαρμογή του για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Η Χρυσή Αυγή για τα επεισόδια στην Ιερισσό Χαλκιδικής


Το ξεπούλημα του ελληνικού χρυσού σε ξένους και στον όμιλο Μπόμπολα να πάψει προτού θρηνήσουμε θύματα. H συγκυβέρνηση της προδοσίας και της εκχώρησης του εθνικού μας πλούτου μας οδηγεί σε ανέχεια, ανεργία και εμφύλιο πόλεμο.

Δήλωση δημάρχου Βόλβης για επεισόδια Ιερισσού


Με αφορμή τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν σήμερα στην Ιερισσό, ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, δηλώνει τα εξής:

«Τα σημερινά γεγονότα στην Ιερισσό προκαλούν θλίψη και έντονη ανησυχία. Θλίψη για τον κίνδυνο που διέτρεξε η υγεία μαθητών στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ιερισσού. Έντονη ανησυχία για την ανοικτή σύγκρουση αστυνομικών και κατοίκων στο γειτονικό μας δήμο, που δείχνει να κλιμακώνεται επικίνδυνα.

Υπογραφές συμπαράστασης 15 Ευρωβουλευτών στον αντιρρησία συνείδησης Νίκο Καρανίκα

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών και παύση της δίωξης σε βάρος του.



Την άμεση απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος του αντιρρησία συνείδησης και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Καρανίκα  ζητούν με επιστολή τους 15 έλληνες και ξένοι Ευρωβουλευτές ύστερα από πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή. Ανάμεσα τους η Πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  (GUE-NGL) Gabi Zimmer και των ελλήνων ευρωβουλευτών Μαρίας-Ελένη Κοππά και Σπύρου Δανέλλη από το ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Χρυσόγελου από τους Οικολόγους Πράσινους.

Όταν το περιουσιολόγιο καταπίνει τις προτάσεις


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μεγάλη συζήτηση γίνεται από την προηγούμενη Δευτέρα για τις «προτάσεις»  του ΣΥΡΙΖΑ για τον «νέο φορολογικό χάρτη».

Κατ’ αρχήν, το παράδοξο είναι ότι αποφεύγεται η λέξη «πρόγραμμα» και προκρίνεται ο όρος «προτάσεις».

Αυτό σημαίνει πως αν τελικά δεν εφαρμοστούν, τότε οι εμπνευστές (των προτάσεων) με ευκολία θα πουν πως δεν παρουσίασαν παρά προτάσεις, οι οποίες, ως γνωστόν, υπόκεινται σε «αναγκαίες» τροποποιήσεις, όταν… το πρόγραμμα δεν βγαίνει διότι οι προηγούμενοι και τα λοιπά και τα λοιπά…

Με τις «προτάσεις» του, ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται τα πάντα, αν και με κάπως ασαφή τρόπο όταν πρόκειται για προτεινόμενα νέα φορολογικά βάρη.

Τσικνοπέμπτη: Εκδηλώσεις και προτάσεις


Την Τσικνοπέμπτη η παράδοση θέλει κρέας και καλό κρασί. Στις μέρες όμως του Μνημονίου οι περισσότεροι που θα βγουν από το σπίτι τους θα προτιμήσουν τις εκδηλώσεις των Δήμων ή απλά θα αρκεστούν σε μια ομαδική αποκριάτικη βόλτα με το ποδήλατο όπως είθισται τα τελευταία χρόνια.