Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΗ Ο εφιάλτης του σεισμού στη Θεσσαλονίκη


Εφιαλτικές επιπτώσεις για το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης θα έχει ένας σεισμός άνω των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που θα μπορούσε να εκδηλωθεί με επίκεντρο στα δυτικά, στην Άσσηρο Λαγκαδά.


 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Οι συνολικές οικονομικές απώλειες θα είναι της τάξης των 20 δισ. ευρώ, 100 έως 200 κάτοικοι θα χάσουν τη ζωή τους, 400 έως 500 θα τραυματιστούν σοβαρά και ίσως 140.000 να μείνουν άστεγοι. Σε περίπτωση όπου το επίκεντρο είναι στην περιοχή του Στίβου και το μέγεθος του σεισμού 6,5 Ρίχτερ, εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεκρών θα φτάσει τους 700, θα τραυματιστούν βαριά 700 άτομα και 250.000 θα μείνουν άστεγοι. Η πόλη παραμένει ανοχύρωτη απέναντι στα σεισμικά φαινόμενα.

Μάχη για τη ζωή δίνουν οι σπουδαστές - Σημάδια βελτίωσης για τον έναν


ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘ
Μάχη για τη ζωή δίνουν οι τρεις φοιτητές που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπεάς στο στο Γενικό και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, από τις αναθυμιάσεις που προκάλεσε αυτοσχέδιο μαγκάλι και στοίχισε τη ζωή σε άλλους δύο.

Μάχη για τη ζωή δίνουν οι σπουδαστές - Σημάδια βελτίωσης για τον έναν
Για τον 23χρονο από τα Γιάννενα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι καλύτερα σήμερα και έχει επαφή με το περιββάλλον του. Φέρεται, μάλιστα, να αναγνώρισε τους οικείους του.
Ο σπουδαστής από τα Χανιά παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο φέρεται να παρουσίασε κάποια βελτίωση, καθώς ανοιγόκλεισε τα μάτια του και έδειξε σημεία κίνησης.

Ραγδαία επίδεινωση του καιρού


ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια στα ορεινά έρχονται, από απόψε, Σάββατο, το βράδυ από τα δυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Έκλεψαν 8.400 ευρώ που προορίζονταν για πληρωμή συντάξεων


Στόχο έβαλαν άγνωστοι υπάλληλο ΕΛΤΑ στην περιοχή Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, από τον οποίο έκλεψαν 8.400 ευρώ. Τα χρήματα προορίζονταν για την πληρωμή συντάξεων Όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία η 40χρονη ταχυδρομική υπάλληλος την ώρα που κινούνταν με το αυτοκίνητό της σε δρόμο της περιοχής, δύο άγνωστα άτομα, που επέβαιναν σε Ι.Χ.