Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Πόλη ανοχύρωτη σε βιομηχανικό ατύχημα η Θεσσαλονίκη


Ανοχύρωτη απέναντι στον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος παραμένει η Θεσσαλονίκη εξαιτίας των περιορισμένων επιθεωρήσεων στις εγκαταστάσεις, της έλλειψης δοκιμών βάσει σχεδίων έκτακτης ανάγκης, του κατακερματισμού αρμοδιοτήτων και της μηδαμινής ενημέρωσης των πολιτών στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οδηγίας Sevezo.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Σε ποιούς νομούς οι αγρότες θα λάβουν αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ


Αποζημιώσεις  ύψους 12,1 εκατ. ευρώ θα καταβάλλει μεθαύριο Πέμπτη ο ΕΛΓΑ σε 10.523 δικαιούχους αγρότες για ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο. Πρόκειται για εκκαθαρίσει ζημιών του 2012 και αφορούν στους νομούς

Λ. Κανέλλη: «Οι απολύσεις στον Ριζοσπάστη είναι διαφορετικές»


Οι απολύσεις στον Ριζοσπάστη είναι διαφορετικές» δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ κυρία Λιάνα Κανέλλη στην εκπομπή «Επτά» της ΝΕΤ. Μάλιστα ως ειδοποιό διαφορά ανέφερε το γεγονός ότι … «το ΚΚΕ δεν είναι Βατικανό του αστικού καπιταλιστικού συστήματος και η Αλέκα δεν είναι ο Πάπας».

Η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΓΕΝΟΣ» ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ


Η ΔΡΑΣΗ εκφράζει την ευθεία αντίθεσή της στην προωθούμενη τροπολογία, που κατέθεσαν 84 βουλευτές της ΝΔ για την εισαγωγή σε στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές, μόνο όσων είναι Έλληνες «κατά το γένος και την ιθαγένεια». Σημειωτέον ότι υπέρ της σχετικής απαράδεκτης τροπολογίας τάχθηκε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με σχετικό του σχόλιο.

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»



Όχι στις απολύσεις, ναι στην παραγωγική εργασία των δημοσίων υπαλλήλων

Καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, εκτός από τους επίορκους και τα κομματόσκυλα που προσελήφθησαν παρανόμως και από το "παράθυρο". Άμεσες μετατάξεις σε παραγωγικές θέσεις εργασίας για εξάλειψη της αργομισθίας.

Εγκύκλιος για τις μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα - Όποιος δεν μετακινείται θα απολύεται


 Με υπουργική απόφαση θα καθορίζεται η ημερομηνία εμφάνισης του υπαλλήλου στη νέα του δουλειά Μέχρι τις 13 Μαρτίου έχουν προθεσμία να υποβάλλουν δηλώσεις για τις θέσεις στις οποίες προτιμούν να μετακινηθούν, οι 1981 αορίστου χρόνου διοικητικοί υπάλληλοι, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με εγκύκλιο, που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με οδηγίες για την υλοποίηση της διαδικασίας μετακίνησης των συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Στο τέλος του μήνα θα καταβληθούν οι συντάξεις σε ΙΚΑ και ΤΣΕΑΠΓΣΟ


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
Τις δύο τελευταίες ημέρες του μήνα, στις 27 και 28 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις των δικαιούχων του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και του ΤΣΕΑΠΓΣΟ.

Αποχώρηση από τα μπλόκα αποφάσισαν οι αγρότες


Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Μαρτίου, στην Αθήνα, με συντονισμό των αγροτών πανελλαδικά και συντεταγμένη αποχώρηση των τρακτέρ από τον κόμβο της Νίκαιας, αύριο, από τις 11 το πρωί και μετά, αποφάσισαν οι αγρότες που συνεδρίασαν, σήμερα

Ν. Χουντής: «Η διακοπή της προνοιακής σύνταξης σε έλληνες πολίτες, ομογενείς, παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αποτελεί απαράδεκτη διάκριση και καταδικάζει σε απόλυτη ένδεια υπερήλικες συμπολίτες μας»



·      Ερώτηση – καταγγελία Ν. Χουντή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η κατάργηση, με τον νόμο 4093/2012, της κατώτερης προνοιακής σύνταξης που λάμβαναν έλληνες πολίτες ομογενείς (Πόντιοι, Β. Ηπειρώτες, κ.α.), παραβιάζει την Οδηγία  2000/43 για εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής.

« Χρυσή Αυγή: «Μόνο Έλληνες στις Στρατιωτικές Σχολές»


Η απαγόρευση εισαγωγής αλλοδαπών στις Στρατιωτικές Σχολές είναι μία μεγάλη Νίκη της Χρυσής Αυγής και αποτελεί δικαίωση πολυετών αγώνων. Η τιμημένη στολή του Έλληνα Αξιωματικού δεν θα παραδοθεί σε αλβανούς, ασιάτες και αφρικανούς και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν θα γίνουν υποχείρια ξένων πρακτόρων, επειδή έτσι θέλησε μία ξεφτιλισμένη, ανθελληνική ηγεσία.

Τα κατά Γκέμπελς «μεγάλα ψέματα» του κ. Τσίπρα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν γνωρίζω αν – και με ποιο τρόπο – ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για την εξουσία, αλλά, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι και πολύ εύκολο να αποκρύψει το γεγονός ότι η πραγματικότητα είναι μία και μοναδική. 

Έτσι, μπορεί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να κρύψει όσα είναι βέβαιο ότι θα συμβούν σε περίπτωση καταγγελίας του μνημονίου, αυτά όμως έρχονται αναγκαστικά στην επιφάνεια – έστω και από σπόντα. 

Αυτή είναι η περίπτωση της συνέντευξης του Γιάννη Δραγασάκη στη ΝΕΤ και στον Μανόλη Κοττάκη, όπου ο άνθρωπος είπε ξεκάθαρα πως αν ο λογαριασμός δεν βγαίνει… «τι να κάνουμε;». 

Αίγυπτος. Νεκροί 19 τουρίστες από έκρηξη αερόστατου


Δεκαεννέα τουρίστες έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη που σημειώθηκε στο αερόστατο, στο οποίο επέβαιναν, την ώρα που πετούσε πάνω από το Λούξορ της Αιγύπτου, όπως ανακοίνωσαν οι αιγυπτιακές αρχές ασφαλείας.

Ακραία καιρικά φαινόμενα - Κλειστή η Εγνατία


Κλειστή παραμένει, από νωρίς το πρωί, λόγω συσσώρευσης μεγάλου όγκου υδάτων στο οδόστρωμα, η Εγνατία Οδός, από την Κοζάνη έως την Καλαμιά. Η κυκλοφορία των οχημάτων σε αυτό το σημείο διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους, ενώ στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη. Η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε περιοχές της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας άφησε πίσω της σοβαρά προβλήματα. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν από χθες το βράδυ και συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα. Η δυνατή νεροποντή συνδυάστηκε - κατά τόπους - με ανέμους, βροντές και χαλαζόπτωση.

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»



Προκλητική προπαγάνδα από Προβόπουλο

Τα ανδρείκελα του μνημονίου συνεχίζουν να προπαγανδίζουν υπέρ της καταστροφικής πολιτικής των τοκογλύφων. Οι δηλώσεις Προβόπουλου είναι άστοχες, προκλητικές και στερούνται σοβαρότητος. Μόνο η καταγγελία της θλιβερής μνημονιακής πολιτικής μπορεί να επαναφέρει την ελπίδα στη χώρα μας και στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται.

Στουρνάρας: Ανοιχτό το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο

Στουρνάρας: Ανοιχτό το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο
«ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ»
Ανοιχτό και δύσκολο θέμα για τους εταίρους χαρακτήρισε τις απολύσεις στο Δημόσιο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρα. Ο υπουργός τόνισε ότι αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα προσαρμογής, δεν θα χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, ενώ προέβλεψε ότι το 2014 θα είναι μία χρονιά μικρής, αλλά ουσιαστικής ανάκαμψης.