Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Στουρνάρας: Εξετάζουμε την κάρτα πετρελαίου για τους αγρότες



Σε δήλωση προχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη διϋπουργική συνάντηση για τα αιτήματα των αγροτών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πραγματοποιήθηκε, σε πολύ καλό κλίμα, η συνάντηση με τους αγρότες και τον κ. Μπούτα, με τη συμμετοχή των Υπουργών κ.κ. Βρούτση, Τσαυτάρη, Λιβιεράτου, των Υφυπουργών κ.κ. Παπαγεωργίου και Μαυραγάνη, του Διοικητή του ΟΓΑ κ. Κοντού, καθώς και του Γ.Γ. του ΥΠΟΙΚ κ. Μέργου και του προέδρου ΣΟΕ κ. Τσακλόγλου.

Απάντηση »Χ.Α» σε Στρατούλη για τους άθλιους υπαινιγμούς του κατά των αστυνομικών


Να δούμε τι θα έλεγε ο Στρατούλης αν δεχόταν αυτός τις ριπές από τα καλάσνικοφ των αλβανών. Για να μη θυμηθούμε τις κλάψες του, όταν τον προπηλάκιζαν κάποιοι δήθεν "Χρυσαυγίτες".

Ο δρόμος πλήττει την πανίδα


Σοβαρό οικολογικό πρόβλημα έχει προκαλέσει ο κόμβος του κάθετου άξονα Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Προμαχώνας στα Ριζανά Σερρών, καταγγέλλουν φορείς της περιοχής, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι οργανώσεις "Καλλιστώ" και "Αρκτούρος", ζητώντας τεχνικές παρεμβάσεις.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Πρώτη ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για εθνικό θέμα, αλλά… «ξέχασε» τρεις μήνες!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δηλαδή, για να καταλάβουμε: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να εκδώσει την πρώτη του ανακοίνωση για εθνικό θέμα επειδή πρέπει οπωσδήποτε να αντιπολιτεύεται οποιαδήποτε κίνηση της κυβέρνησης; 

Και κατηγορεί το υπουργείο των Εξωτερικών για «μεγάλη καθυστέρηση» όσον αφορά στη ρηματική διακοίνωση προς τον ΟΗΕ, όσον αφορά στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στα θέματα της ΑΟΖ και της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων; 

«Χρύση Αυγή» Δαμανάκη: Έτοιμοι να ισοπεδώσουμε τον κατώτατο μισθό


Συγκυβέρνηση και τοκογλύφοι προωθούν την ισοπέδωση μισθών και δικαιωμάτων με στόχο την οριστική κινεζοποίηση των Ελλήνων. Με λαγούς τύπου Μέργου και Δαμανάκη, που οι ίδιοι αρπάζουν πολλές χιλιάδες ευρώ για τις υπηρεσίες τους, προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για το επερχόμενο σοκ. Μόνο η καταγγελία της άθλιας μνημονιακής πολιτικής μπορεί να διασώσει την οικονομία της χώρας και να δώσει ανάσα στον ελληνικό λαό. 

Κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια του IKEA στην Τσεχία


Κρέας αλόγου στα κεφτεδάκια που παρασκευάζει ο σουηδικός όμιλος ΙΚΕΑ, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανεμπορίου επίπλων, εντόπισαν οι υγειονομικές αρχές στην Τσεχία, όπως μετέδωσε σήμερα το τσεχικό πρακτορείο ειδήσεων CTK.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού


Επιδείνωση θα παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο καιρός με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Μακεδονία και βαθμιαία μέχρι το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Αύριο Τρίτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Νίκος Χουντής: «Πληρώθηκαν οι φόροι μεταβίβασης για την τεράστια ακίνητη περιουσία που μεταβιβάστηκε από την ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς;»



 Το «μπαλάκι» στην ελληνική κυβέρνηση πέταξε ο Επίτροπος Όλι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, αν η Τράπεζα Πειραιώς πλήρωσε το φόρο μεταβίβασης για την τεράστια ακίνητη περιουσία, που απέκτησε μετά το ξεπούλημα της ΑΤΕ.

Αλλαγές στη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο


Προς την έξοδο οι αορίστου χρόνου υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Ανατροπές στο θεσμικό πλαίσιο της κινητικότητας θα πραγματοποιηθούν εντός του Μαρτίου, προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία της διαθεσιμότητας των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να ενταχθούν στο νέο καθεστώς μέσα στο 2013.