Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Σκάνδαλο: Δεν έκοψαν 50.000 διπλές συντάξεις


ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

 Στα χαρτιά έμειναν οι περικοπές στις συντάξεις για περισσότερα από 50.000 άτομα εξαιτίας της αδυναμίας διασταύρωσης των στοιχείων μεταξύ των ασφαλιστικών ταμείων!
Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι -χωρίς να έχουν την ευθύνη- απέφυγαν τις μειώσεις ακόμα και για δυόμισι χρόνια, ενώ την ίδια ώρα οι υπόλοιπες συντάξεις μειωνόντουσαν κανονικά!

ΑΓΡΟΤΕΣ Βάζουν όπισθεν τα τρακτέρ


Σε αποχώρηση από τα μπλόκα μέχρι το τέλος της εβδομάδας προσανατολίζονται οι αγρότες που συμμετέχουν στη Διευρυμένη Πανελλαδική Επιτροπή, ενώ αμετακίνητοι παραμένουν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας Λάρισας, που ακολουθούν τη γραμμή της Πρωτοβουλίας Ανασυγκρότησης του Αγροτικού Κινήματος.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη fkoutsamparis@makthes.gr

Χειροπέδες σε γιατρό για «φακελάκι»


Διευθυντής κλινικής του νοσοκομείου Κιλκίς συνελήφθη για "φακελάκι", που κατηγορείται ότι πήρε από γιο ηλικιωμένης, αφού τη χειρούργησε. Ο γιατρός ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που βρήκαν στα χέρια του προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικού ποσού 400 ευρώ και χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ ήδη ζητήθηκε να γίνει έρευνα για όλες τις περιπτώσεις ασθενών που χειρουργήθηκαν από τον ίδιο το τελευταίο διάστημα.

Του Κώστα Καντούρη kantouris@hotmail.com

H ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», ο διοικητής του ΟΑΕΔ κατήγγειλε μέσω non paper ότι ο οργανισμός δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από την "ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας", αν και αυτή παρακρατείται εδώ και δύο χρόνια, κάθε μήνα από τους μισθούς χιλιάδων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των τραπεζών (το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ)

«Χρυσή Αυγή» “ Τρωκτικά” εξαφάνισαν τα 600 εκατ. ευρώ της εισφορά αλληλεγγύης για τους ανέργους


Οι καταγγελίες του Διοικητή του ΟΑΕΔ για το γεγονός πως δεν έχει αποδοθεί ούτε ένα ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας στον Οργανισμό αποδεικνύει περίτρανα πως τα "τρωκτικά" ζουν και βασιλεύουν στο διεφθαρμένο ελλαδικό κράτος

Εξετάζουν καρέ καρέ τα βίντεο


ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ
Εντονη ανησυχία προκαλεί στην Ελληνική Αστυνομία η πρωτοφανής τρομοκρατική επίθεση 50 κουκουλοφόρων με καραμπίνες και βόμβες μολότοφ σε εργοτάξιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Μια απεργία και ένα ρεπορτάζ (από το μέλλον)


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα θέματα: Όταν οι δημοσιογράφοι-μέλη της ΕΣΗΕΑ προσέρχονται στις κάλπες για την ανάδειξη της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας, ψηφίζουν και για μια σειρά άλλα θέματα, όπως η έγκριση του απολογισμού και του προϋπολογισμού και η παροχή εξουσιοδότησης προς το Δ.Σ. για κήρυξη απεργίας.

Η εξουσιοδότηση αυτή παρέχεται πάντοτε με συντριπτική πλειοψηφία και επομένως εγκρίνονται και οι κυρώσεις κατά ενδεχόμενων απεργοσπαστών – πειθαρχικές διώξεις, διαγραφές από το σωματείο κλπ.

Και τα σκυλιά δεμένα, δηλαδή.

Εισιτήριο υγείας για όλους τους ανασφάλιστους


Την εφαρμογή του εισιτηρίου υγείας για τους πολίτες που δεν είναι ασφαλισμένοι, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος είχε απόψε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.