Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Μέριμνα για οικογένειες χωρίς εργαζόμενους - Οχι σε απολύσεις στο Δημόσιο


Κυβερνητική παρέμβαση για οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο μεταξύ των μελών τους προανήγγειλαν στις δηλώσεις τους αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης σύσκεψης των κυβερνητικών εταίρων οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης. Οι δύο αρχηγοί απέκλεισαν το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο αλλά τόνισαν την ανάγκη υλοποίησης της διαδικασίας της κινητικότητας και της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την απομάκρυνση των επίορκων.

Το απεργιακό μέτωπο της Τετάρτης


ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Παραλύει την Τετάρτη ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω της 24ωρης πανελλαδική απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικων Συμβάσεων Εργασίας, τη λήψη μέτρων για την αυξανόμενη ανεργία και τη διασφάλιση δημοκρατικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Ν. Χουντής: «Ποια η θέση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τους πολλαπλασιαστές»;


 Μ. Ντράγκι:  -  «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει η αξιολόγηση την οποία κάναμε για την κατάσταση της Ελλάδας»
«Η κυβέρνηση θα πρέπει πλήρως να συμμορφωθεί με το πρόγραμμα στην υλοποίησή του»

Την τοποθέτηση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Μ. Ντράγκι για το θέμα των πολλαπλασιαστών ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, σε συζήτηση που έγινε σήμερα περίπου στις 19:30 ώρα Ελλάδος  στα πλαίσια της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Η Δράση καταδικάζει απερίφραστα όλες τις πράξεις βίας και την αυτοδικία. Ασφαλώς και δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε την ταυτότητα των προσώπων που συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Είτε πρόκειται για διαμαρτυρόμενους κατοίκους της περιοχής ή πολιτικούς ακτιβιστές, είτε πρόκειται για εγκληματική συμμορία, η πράξη αυτή πρέπει να αντιμετωπισθεί από την Πολιτεία ως αυτό που είναι: μια εμπρηστική επίθεση που προκάλεσε εκτεταμένες φθορές και κινδύνους για ανθρώπινες ζωές.

Δύο φοιτητές για συμμετοχή στους «Πυρήνες» καταζητεί η ΕΛΑΣ


ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των δύο φοιτητών, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για συμμετοχή στη ληστεία που είχε σημειωθεί στην Αγροτική Τράπεζα στο Φιλώτα Φλώρινας.

Πρόκειται για τους:
ΧΑΡΙΣΗ – ΠΟΥΛΟ Φοίβο του Γεωργίου και της Ουρανίας, ο οποίος γεννήθηκε την 22-03-1990 στην Αθήνα
ΝΤΑΛΙΟ Ανάργυρο του Αθανασίου και της Ευγενίας, ο οποίος γεννήθηκε την 08-05-1991 στην Αθήνα.
Σε βάρος των δύο φοιτητών εκδόθηκαν την 15-02-2013 από τον Ειδικό Ανακριτή, δύο εντάλματα σύλληψης, με τα οποία κατηγορούνται – αναζητούνται για:

Φάκελος με σφαίρα στο γραφείο του Γ. Μέργου


Ένας φάκελος που περιείχε μία σφαίρα μικρού διαμετρήματος και σημείωμα απεστάλη το μεσημέρι σήμερα στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου.



Η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


Οι συγκεντρώσεις των αγροτών σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου μάς υπενθυμίζουν  τα χρόνια αδιέξοδα της αγροτικής πολιτικής, που είχε περιορισθεί σε διανομή επιδοτήσεων με αδιαφανή και κομματικά κριτήρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις διάλεγαν να ξοδεύουν τα χρήματα της ΚΑΠ κατά 79% σε απ ευθείας πληρωμές στους αγρότες και μόνον κατά 15% σε δράσεις για την αγροτική ανάπτυξη.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Η παλαιά χωματερή του Δερβενίου, που σταμάτησε τη λειτουργία της το 1984 και απέχει περί τα 1200 μέτρα από κατοικημένη περιοχή, συνεχίζει να μην έχει αποκατασταθεί πλήρως από τον σύνδεσμο ΟΤΑ- Θεσσαλονίκης.
Το έγγραφο (Α.Π. 81879/3662/17.10.12) της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης προς το τοπικό Σύνδεσμο ΟΤΑ, μετά από καταγγελία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ευκαρπίας και μετά από επιτόπια επίσκεψη κλιμακίου της Διεύθυνσης την 1.8.12, αναφέρει:

Καλογιάννης: Δημοπρατούνται έργα 2,4 δισ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2013



Νομοθετική πρωτοβουλία ετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών, η οποία προωθεί το φιλικό διακανονισμό ως διαδικασία επίλυσης διαφορών στα συν-χρηματοδοτούμενα δημόσια έργα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Σταύρος Καλογιάννης, σε συνέντευξη Τύπου Όπως είπε στόχος είναι να επιλύονται διαφορές οι οποίες καθυστερούν την εκτέλεση δημόσιων έργων.

«Κυβερνώσα τεχνοκρατία»: Από φάρμακο που γιατρεύει σε δηλητήριο που σκοτώνει


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επανέρχομαι στο θέμα της «κυβερνώσας τεχνοκρατίας», διότι στους καιρούς που ζούμε, με την αντιπολίτευση να επιμένει στην στρατηγική της έντασης, το περιβεβλημένο με τον μανδύα της επιστημοσύνης ύφος τους μπορεί να οδηγήσει  σε μεγάλες εκρήξεις. 

Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι οι τεχνοκράτες κερδίζουν πάντα έδαφος σε περιόδους κρίσης και αμφισβήτησης αποτυχημένων πολιτικών και αποτυχημένων πολιτικών πρακτικών.

Αλλά έχει επίσης ιστορικά αποδειχθεί πως η «κυβερνώσα τεχνοκρατία» κατέληξε σε ακόμη μεγαλύτερες αποτυχίες.

Στην έξοδο 25.000 τραπεζικοί υπάλληλοι


Δραματική συρρίκνωση του προσωπικού των τραπεζών δρομολογείται μέχρι το 2015. Εκτός υπηρεσίας θα βρεθούν 25.000 εργαζόμενοι, αφού με τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές σταματά η λειτουργία 1.000 έως 1.400 καταστημάτων. Στο μέτωπο των αποδοχών οι προτεινόμενες περικοπές φτάνουν το 20%. Μαχαίρι μπαίνει σε επιδόματα γάμου, ισολογισμού και ξένης γλώσσας.