Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Υπεξαίρεσαν χρήματα για τα θύματα του Μακροχωρίου


Χρήματα που δόθηκαν ως φόρος τιμής στους νεκρούς μαθητές του Μακροχωρίου κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν παράγοντες του πρώην δήμου Απόστολου Παύλου Ημαθίας. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπονται για υπεξαίρεση, που υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ, μεταξύ των οποίων και οι 400.000 ευρώ της επιχορήγησης του ΟΠΑΠ για αθλητικά έργα, που δόθηκε με αφορμή το δυστύχημα των Τεμπών.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «Κράτησα τη ζωή μου ταξιδεύοντας»*


Φωτογραφίες από τη Δύση και την Ανατολή της Ευρώπης
Του Γιάννη Κεσσόπουλου

Αν δε βγεις έξω, δεν μπορείς να εκτιμήσεις τον τόπο σου, μου θύμισε αυτό το καλοκαίρι η φραγκοσυριανή από την Άνω Σύρο, το χωριό του Μάρκου Βαμβακάρη. Η φραγκοσυριανή που λογάριαζε την Ερμούπολη χωριό μέχρι που ταξίδεψε και συνειδητοποίησε το μεγαλείο της, τον πλούτο της, τον κοσμοπολιτισμό της.

Πηγαίνεις γυμναστήριο; Ε, τότε πλήρωσε τεκμήριο!



Θέλετε να έχετε ένα υπέροχο σώμα; Θέλετε να ψυχαγωγείστε και να διώχνετε την αρνητική ενέργεια; Ε τότε ετοιμαστείτε για τεκμήριο...

Με απλά λόγια, αν το εισόδημα σας δεν δικαιολογεί τις παραπάνω... «χλίδες», θα κληθείτε από τον έφορο να δώσετε εξηγήσεις πως ως άπορος μπορείτε να γυμνάζεστε  και να χορεύετε!
Στη σχετική εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων τονίζεται ότι υποχρέωση να ενημερώσουν για τον αριθμό φορολογικού μητρώου όλων των πελατών τους έχουν πλέον και οι σχολές χορού, πολεμικών τεχνών , τα ωδεία και τα γυμναστήρια. Παράλληλα, μαζί με τα ΑΦΜ υποχρεούνται να αποστέλλουν και το ύψος των συνδρομών που εισπράττουν από τους πελάτες τους!

Φωτιά στο Δημόσιο


ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Βέτο της τρόικας για απολύσεις. Εντός της εβδομάδας οι Βρυξέλλες αναμένουν τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων με τις καταργούμενες θέσεις και τους τριμηνιαίους στόχους αποχωρήσεων. Προϋπόθεση η διαθεσιμότητα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Πάγωμα δόσεων και πληρωμή μόνο τόκων για 2 χρόνια


Η νέα ρύθμιση  για τα δάνεια θα κατατεθεί στη Βουλή, αφού αξιολογηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος.Προβλέπει αποπληρωμή τόκων με χαμηλό επιτόκιο 1,5%.Διαβάστε τις προϋποθέσεις για την ένταξη στη ρύθμιση.