Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα μπορούν να εγγράφονται οι άνεργοι γιατροί


Μετά από συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τον υπουργό Εργασίας κ Γιάννη Βρούτση, αποφασίστηκε πλέον πως οι άνεργοι γιατροί θα έχουν την δυνατότητα να εγγράφονται στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Σε ισχύ το νέο δελτίο φαρμάκων από την ερχόμενη Δευτέρα


Αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας οι νέες μειωμένες τιμές των φαρμάκων σύμφωνα με το δελτίο τιμών. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Μάριος Σαλμάς, με απόφασή του ορίζει ότι οι νέες τιμές θα ισχύσουν από την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις και τις φαρμακαποθήκες, ενώ στα φαρμακεία οι νέες τιμές θα ισχύσουν μετά από μία εβδομάδα, δηλαδή από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου.

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ ο Δ. Γαλαμάτης


Αποδεκτή έγινε η παραίτηση του Δημάρχου Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη, από την προεδρεία του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης κατά τη σημερινή συνεδρίασή του. Ο κ. Γαλαμάτης είχε ενημερώσει πριν από καιρό τα υπόλοιπα μέλη του συνδέσμου με επιστολή του, στην οποία εξηγούσε πως λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του. Νέος πρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Λίφτιγκ στα εγκαταλειμμένα σιντριβάνια της Θεσσαλονίκης


Σε εκτεταμένο λίφτιγκ στα σιντριβάνια της πόλης, πολλά από τα οποία παρουσιάζουν εμφανή σημάδια εγκατάλειψης, πρόκειται να προχωρήσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

 Της Βαρβάρας Ζούκα

Χρυσή Αυγή: ΕΣΠΑ και κοινοτικά κονδύλια δεν ωφελούν τον λαό, αλλά τους μεγαλοεργολάβους


Τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και τα εκατομμύρια ευρώ που αρπάζουν επί δεκαετίες οι μεγαλοεργολάβοι δεν πρόκειται να λύσουν κανένα από τα προβλήματα των Ελλήνων. Κάθε κοινοτικός πόρος, μέχρι και το τελευταίο ευρώ, πρέπει να διοχετευθεί στην πρωτογενή μας παραγωγή, για να ξαναγίνει η Ελλάς αυτάρκης και να σπάσει τα δεσμά των τοκογλύφων.

Σεισμός 4,6R στην Ουρανούπολη


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16.42 το απόγευμα στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η δόνηση εστιάζεται 2 χιλιόμετρα βόρεια της Ουρανούπολης, 38 χλμ βορειοδυτικά του Όρους Άθω και 75 χλμ νοτιοδυτικά της Καβάλας.

Γιατροί «μαϊμού» εξαπατούν τους πολίτες στη Θεσσαλονίκη


Γιατροί «μαϊμού» έχουν αρχίσει να εισβάλλουν επικίνδυνα στη Θεσσαλονίκη, εξαπατώντας τους πολίτες. Μέσω διαδικτύου, τηλεόρασης, εντύπων, αλλά και μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα διαφημίζουν φθηνές, αλλά αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες υγείας, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τους ανυποψίαστους πολίτες.

 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Ερώτηση με τη διαδικασία του επείγοντος κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, για το θέμα του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα.


Η ερώτηση έχει ως εξής:
“Στις 14/2/2013, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επίτροπου, κ. Ρεν, αναφερόμενος στην κοινή απάντηση ερώτησής μου και ανάλογης του συναδέλφου μου κ. Κωνσταντίνου Πουπάκη, ανέφερε τα εξής:
«Λυπάμαι που η απάντηση του κ. Ρεν σε κάποιους ευρωβουλευτές, παρερμηνεύτηκε σοβαρά στην Ελλάδα. Για την ιστορία: ο Αντιπρόεδρος κ. Ρεν ποτέ δεν σχολίασε επερχόμενες μειώσεις του κατώτατου μισθού, όταν απάντησε σε αυτές τις ερωτήσεις. Αυτό που είπε απαντώντας στις ερωτήσεις που έγιναν είδηση ήταν: «Αναθεώρηση του συστήματος για τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014, με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης, την καταπολέμηση της ανεργίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Οι κοινωνικοί εταίροι θα συμμετάσχουν σε αυτήν την αναθεώρηση».

Η Έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης στο σχολικό κτηριακό συγκρότημα του ΟΑΕΔ στην Λακκιά Θεσσαλονίκης Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ



 Στο σχολικό κτηριακό συγκρότημα του ΟΑΕΔ στην Λακκιά Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζονται η Πρότυπη Βιομηχανική Μονάδα (ΠΒΜ) Επαγγελματικής Κατάρτισης εφήβων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ), το πετρέλαιο θέρμανσης έχει τελειώσει και οι διαδικασίες για προμήθεια πετρελαίου έχουν εμπλακεί σ’ έναν κυκεώνα απίστευτης γραφειοκρατίας.

Τι λέτε για τη νέα δήλωση Όλι Ρεν ;



·          Ν. Χουντής: «Στην Ελλάδα, Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικές σημαντικές ρυθμίσεις που περικόπτουν συντάξεις,  αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώνουν επιδόματα, καταργούν δώρα κ.α.. Οι ρυθμίσεις αυτές που είχαν συμφωνηθεί με την Τρόικα προσβάλλουν τη Συνταγματική τάξη στην Ελλάδα.
·          Oli Rehn: «Γνωρίζουμε την συγκεκριμένη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει τη συμμόρφωση του εθνικού δικαίου με το Ελληνικό Σύνταγμα»

Χρυσή Αυγή Η ανεργία τσακίζει την ελληνική νεολαία


Η αποτυχημένη πολιτική της τρόικα οδήγησε 1,5 εκατομμύριο Έλληνες στην ανεργία, την απογοήτευση και την καταστροφή. Για να λυθεί το πρόβλημα απαιτείται άμεση καταγγελία του μνημονίου, εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου και επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή.

Νέες εικόνες από την πτώση μετεωριτών στη Ρωσία - Έγινε η μέρα νύχτα με την έκρηξη! - Πάνω από 700 οι τραυματίες

- Άφωνη η υφήλιος από την πτώση των μετεωριτών στη Ρωσία
- Ξεπερνούν τους 700 οι τραυματίες, ανάμεσά τους και 84 παιδιά που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σχολείο

ΕΜΠΟΡΟΙ «Τελειώνετε με το μετρό»


Επιτάχυνση των εργασιών για την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων του νομού, τονίζοντας τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος από την πολυετή εγκατάσταση των εργοταξίων.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Ενεργό... ναρκοπέδιο το πεδίο βολής στον Προφήτη


Σε ενεργό ναρκοπέδιο έχει μετατραπεί το πεδίο βολής του Προφήτη στον δήμο Βόλβης, καθώς η αφύλακτη έκταση 6.000 στρεμμάτων, που καταλαμβάνει, γεμίζει με εκατοντάδες βλήματα που πέφτουν έπειτα από κάθε άσκηση του στρατού.

 Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Ο σαματάς στο υαλοπωλείο των δανειστών και το καθάρσιο των τεχνοκρατών


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν μου αρέσει να το κάνω αυτό, αλλά τον Ιούνιο του 2011 είχα δημοσιεύσει άρθρο υπό τον τίτλο «Θα πιούμε και το καθάρσιο των τεχνοκρατών;».

Και είχα προβλέψει μεγάλους κινδύνους στην περίπτωση που την πολιτική των μνημονίων θα ανελάμβαναν να εφαρμόσουν (ου μην αλλά και να προπαγανδίσουν) τεχνοκράτες.

Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε μπροστά στην απόδειξη.

Και δεν πρόκειται μόνο για τα περί… υψηλότατου κατώτατου μισθού στα οποία με αυθεντικά στυφό τεχνοκρατικό ύφος αναφέρθηκε ο γ.γ. του υπουργείου των Οικονομικών κ. Μέργος.

Χρυσή Αυγή Ψηφίσαμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα των βραχονησίδων - ΒΙΝΤΕΟ


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς απάντησε στις αθλιότητες και τα ψεύδη των δημοσιογράφων, ακόμα και του κρατικού ΑΠΕ που μετέδωσαν πως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής υπερψήφισαν την τροπολογία που ξεπουλά τις Ελληνικές βραχονησίδες. Η Χρυσή Αυγή σύσσωμη είπε ένα βροντερό ΟΧΙ!

Ανακοίνωση της «Δράσης»


 Την Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013, η Δράση καλεί τους φίλους και τα μέλη της σε συνάντηση στην αίθουσα “Νερού” του Νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 20:30 το βράδυ και είναι ανοιχτή σε όλες και όλους όσοι συμμερίζονται το όραμα, τις θέσεις και τους στόχους της Δράσης.

Αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη


ΟΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝ. ΕΥΡΩΠΗ, ΑΣΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Πολύ κοντά από τη Γη αναμένεται να περάσει σήμερα ένας αστεροειδής, μεγέθους περίπου μισού ποδοσφαιρικού γηπέδου, ο οποίος θα είναι ορατός από την ανατολική Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία.

Η ονομασία του αστεροειδούς είναι 2012 DA14, αφού ανακαλύφθηκε πέρυσι από Ισπανούς αστρονόμους στο παρατηρητήριο Λα Σάγκρα και έχει διάμετρο περίπου 45 μέτρα.