Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Νέα δικαστική απόφαση κατά της διαθεσιμότητας

Με μία ακόμη δικαστική απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, αμφισβητείται η συνταγματικότητα του μέτρου της διαθεσιμότητας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αυτή τη φορά δικαιώθηκε γυναίκα υπάλληλος του δήμου Αιγάλεω, μητέρα δύο παιδιών με σύζυγο άνεργο.
Η γυναίκα που δικαιώθηκε από το Πρωτοδικείο κατέθεσε αίτηση κατά της απόφασης με την οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Αυτοκίνητο χτυπάει μητέρα και παιδί και τους εγκαταλείπει Δείτε το βίντεο

To χάρο με τα μάτια τους είδαν μία μητέρα και το παιδί της όταν τους χτύπησε αυτοκίνητο και τους εγκατέλειψε. Οι κάμερες ασφαλείας του δρόμου όμως κατέγραψαν την τρομακτική στιγμή, κατά την οποία το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα και «εκσφενδονίζει» μία γυναίκα που κρατά ένα παιδάκι από το χέρι.

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Υπερατλαντικό αεροδρόμιο το 2015


Στο τέλος του 2015 αναμένεται να παραδοθεί στο σύνολό του ο νέος διάδρομος προσαπογειώσεων 10-28 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, μήκους 3.440 μέτρων, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί και υπερατλαντικές πτήσεις.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ Παγκόσμια πρωτιά η ενιαία αφαίρεση όγκου από πνεύμονα και καρδιά σε 19χρονη


Νέα ζωή χάρη σε ένα χειρουργικό θαύμα απέκτησε μία 19χρονη. Το κορίτσι υπεβλήθη σε ενιαία αφαίρεση όγκου πνεύμονα και καρδιάς από εξειδικευμένη ομάδα γιατρών του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Η διάμετρος του όγκου ξεπερνούσε τα 14 εκατοστά, ενώ η επέμβαση αποτελεί παγκόσμια ιατρική πρωτιά.  Η επέμβαση διενεργήθηκε από την ομάδα χειρουργών θώρακος- καρδιάς - αγγείων με επικεφαλής τον Ευάγγελο Σιβιτανίδη και τους Στάθη Αμπατζίδη, Γεώργιο Καρκάνη, Θανάση Γραμμένο (αναισθησιολόγο).

Η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


Η προτεινόμενη από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη ρύθμιση για την αναψηλάφηση δικών, όταν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κρίνει ότι δεν υπήρξε δίκαιη δίκη, είναι ορθή και επιβεβλημένη και η «ΔΡΑΣΗ» την υποστηρίζει ανεπιφύλακτα. Ο Άρειος Πάγος, άλλωστε, από ετών το εφαρμόζει στις ποινικές δίκες.

«Ξύλο» και χημικά στο μπλόκο των Κερδυλίων - 3 προσαγωγές


Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στο μπλόκο στα Κερδύλια
 Σερρών
 όταν αγρότες προσπάθησαν να αποκλείσουν την Εγνατία Οδό. 
Οι αγρότες ήρθαν στα χέρια με τη διμοιρία των ΜΑΤ που
 προσπάθησε
 να τους σταματήσει, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν και χρήση
 χημικών
 για να απωθήσουν τους αγρότες.Ωστόσο, μερικοί κατάφεραν να
ξεφύγουν των αστυνομικών και να ανέβουν στην Εγνατία Οδό.

Ενημερωτική εκδήλωση για το ΕΙΤ: μεταπτυχιακές σπουδές με έμφαση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η ενημερωτική εκδήλωση των ευρωβουλευτών καθ. Χρυσούλας Παλιαδέλη (ΠΑΣΟΚ) και καθ. Ιωάννη Τσουκαλά (ΝΔ) για τον ρόλο και τις δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ).

ΙΝΚΑ. ΜΑΚ. «Διατροφικό σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας»



  Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το ΙΝΚΑ Μακεδονίας, αναφορικά με τους ελλιπείς ελέγχους στην διατροφική αλυσίδα του καταναλωτή. Αποδείχθηκε πως η εμφάνιση του αλογίσιου κρέας με την ονομασία, ως βοδινό, «αιφνιδίασε» τους εκλεκτικούς μηχανισμούς τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τη στιγμή μάλιστα που ως γνωστό η Ρουμανία, ως κράτος-μέλος της Ε.Ε. και με μακροχρόνιες συνεργασίες εισαγωγής προϊόντων στην χώρα μας, και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, θα έπρεπε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να ήταν περισσότερο «υποψιασμένοι». Από ό,τι φάνηκε εδώ υπάρχουν δείγματα εφησυχασμού.

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»


 Καταγγελία του μνημονίου είναι η εθνική απάντηση στον προκλητικό Όλι Ρεν

Το αποτυχημένο και καταστροφικό μνημόνιο πρέπει να καταγγελθεί, προτού η χώρα μας παραδοθεί ολοκληρωτικά στους διεθνείς τοκογλύφους. Οι προκλητικές δηλώσεις του Όλι Ρεν δεν θα είχαν κανέναν αντίκτυπο αν δε διοικούσαν τη Ελλάδα ανδρείκελα της τρόικα.

Κύπελλα και Τεφροδόχοι


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Έχουμε συνηθίσει να λέμε (και να ξεμπερδεύουμε μ’ αυτό) πως στα γήπεδα οι συρράξεις προκαλούνται από μερικούς «ανεγκέφαλους» - υποστηρίζοντας περίπου πως όλα τα άλλα (ιδιοκτησίες, μάνατζερς, διαιτητές, παράγοντες κλπ) συναποτελούν έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο και απλώς βρίσκονται πάντα κάποιοι θερμοκέφαλοι και τα σπάνε.

Έχω διαφορετική γνώμη, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου σήμερα.

Το θέμα μου είναι πως την προηγούμενη Κυριακή, ημέρα που σημειώθηκαν τα γνωστά έκτροπα στο γήπεδο του Ελληνικού – σ’ έναν αγώνα μπάσκετ, για τον Θεό-  έκτροπα σημειώθηκαν και στην Κύπρο, στον αγώνα ανάμεσα στη «Νέα Σαλαμίνα» και στην «Ανόρθωση».

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις μεγάλες αλλαγές στα νοσοκομειακά προγράμματα των ασφαλιστικών εταιριών




Γράφει ο
Δημήτρης Ραπτοδήμος
Μεγάλες είναι οι αλλαγές που έρχονται στα νοσοκομειακά προγράμματα των ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίες σιγά σιγά η μία μετά την άλλη αντικαθιστούν τα ισόβια νοσοκομειακά προγράμματα με τα ετησίως ανανεούμενα. Η αντικατάσταση των προγραμμάτων ξεκίνησε από τα μέσα του 2012 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2013 από το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών.

Η αλλαγή αυτή από την πλευρά των ασφαλιστικών εταιρειών είναι αναγκαία  λόγω της εφαρμογής της κοινοτικής οδηγίας που ονομάζεται Solvecy II. 

Ενταση και χημικά ύστερα από κατάληψη νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο Μέργου


Η ομάδα των νεαρών μπήκε στο γραφείο που διατηρεί ως καθηγητής Πανεπιστημίου ο κ. Μέργος και ανήρτησαν πανό στο μπαλκόνι με το σύνθημα «Κανείς δε ζει με 500 ευρώ», ενώ σε άλλο πανό που αναρτήθηκε στην είσοδο του κτιρίου ανέφεραν: «Μέργο των 6 χιλιάδων ευρώ, σου φαίνονται πολλά τα 586 ευρώ. Ζήσε εσύ με τόσα».

Τρομοκρατική επίθεση στην Τ.Ο. Πειραιώς «Χρυσής Αυγής»


Σήμερα Πέμπτη στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιά (Καραΐσκου 111) και πορεία.
Ισχυρός εκρηκτικός-εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη προ μισής ώρας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Η είσοδος καταστράφηκε και η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό των γραφείων και σε ολόκληρο τον όροφο του κτιρίου. Σημειώστε ότι σε διαμέρισμα του ίδιου ορόφου υπάρχουν μόνιμα διαμένοντες κάτοικοι.

Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο που ολοκληρώνει την Δυτική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης


Με νέα σημαντική παρέμβαση στον τομέα των οδικών δικτύων εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το δεύτερο τμήμα της Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού της Θεσσαλονίκης

Ένα ακόμα θετικό νέο είχαμε για την δημοπράτηση του δεύτερου τμήματος της Δυτικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, υπέγραψε την προέγκριση των τευχών δημοπράτησης για την δημοπράτηση της «Αναβάθμισης της Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής από ισόπεδο κόμβο Εσωτερικής Περιφερειακής με Συμμαχική Οδό (περιοχή Α/Κ16) έως και Α/Κ Μαιάνδρου».

Εθελουσία για 2.000 υπαλλήλους στην Εθνική Τράπεζα


Κίνητρα για την αποχώρησή τους θα λάβουν περίπου 2.000υπάλληλοι της Εθνικής ως το 2016. Ήδη έχει ξεκινήσει διάλογος της διοίκησης με το σύλλογο των υπαλλήλων της τράπεζας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πρώτη φάση σε υπαλλήλους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.Το πρόγραμμα θα είναι κυλιόμενο και θα καλύπτει τους υπαλλήλους της τράπεζας που συμπληρώνουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για λήψη σύνταξης μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.