Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΣΕΡΡΕΣ Ασθενής έψαχνε φάρμακο για την πίεση σε 16 φαρμακεία!


"Πριν από τρεις ημέρες ήρθε στο φαρμακείο μου μία γυναίκα από τις Σέρρες. Έψαχνε ένα φάρμακο για την πίεση. Είχε ψάξει σε 16 φαρμακεία για να το βρει μέχρι να καταλήξει στο δικό μου. Δυστυχώς, ούτε κι εγώ το είχα. Ήταν σε έλλειψη. Δυστυχώς, τέτοιες ιστορίες τις ζούμε καθημερινά".

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Τέσσερις νεκροί σε αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στην Ουκρανία


Τέσσερις επιβάτες εσωτερικής πτήσης έχασαν τη ζωή τους στην Ουκρανία, όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση, στο αεροδρόμιο της πόλης Ντόνετσκ.

Η ΔΡΑΣΗ για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση


 Η φημολογούμενη πρόθεση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το απαράδεκτο 23%, που ισχύει σήμερα, στο 19% κινείται μεν προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν είναι σε καμιά περίπτωση αρκετή. Η «ΔΡΑΣΗ» πιστεύει ότι η μείωση του σχετικού συντελεστή θα πρέπει να είναι ακόμα πιο τολμηρή και να φθάσει στο 13%, όπως δηλαδή ίσχυε παλαιότερα.

Χρυσή Αυγή ΜΑΤ και ξύλο στους αγρότες, χιλιάδες ευρώ στα golden-boys τύπου Μέργου


Αντί η συγκυβέρνηση να χτυπά με ΜΑΤ τους Έλληνες αγρότες, να σκύψει πάνω στα προβλήματά τους και να τους προσφέρει τα ίδια προνόμια που απολαμβάνουν βουλευτές, υπουργοί και golden-boys, τύπου Μέργου. 

Γραφειοκρατική τρέλα. Η περιπέτεια ενός στρέμματος!


Με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών, ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης περιγράφει την αδυναμία αξιοποίησης δημοτικών ακινήτων

Μια ακόμα ιστορία δυσλειτουργίας του Δημοσίου, αποκαλύπτει ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη. Πρόκειται για την προσπάθεια που κατέβαλε ο δήμος για να αξιοποιήσει τη δημοτική ακίνητη περιουσία του, η οποία θα αποτελούσε σύμφωνα με τον Καλλικράτη, ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο των δήμων.

ΔΗΛΩΣΗ Για την ανακίνηση του ζητήματος του κατώτατου μισθού του Ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη, μέλους της Ευρ. Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων


«Αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014, με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος Νομισματικών & Οικονομικών Υποθέσεων κ. Όλι Ρεν, σε κοινή απάντησή του τόσο σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη αναφορικά με το σύστημα των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και τη διασφάλιση του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου στην Ελλάδα, όσο και σε αντίστοιχη ερώτηση του Ευρωβουλευτή Ν. Χουντή.

Ο ΟΛΙ ΡΕΝ, ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΟΝ κ. ΜΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ


        Ν. Χουντής: Στόχος της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, είναι να φτάσουμε σε μισθούς Βουλγαρίας

Λίγες ώρες μετά την δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργου, ότι πρέπει να μειωθεί κι άλλο ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα και μετά τις πανικόβλητες και υποκριτικές διαψεύσεις της κυβέρνησης ότι «για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, δίνει στη δημοσιότητα την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα οικονομίας κ. Όλι Ρεν, από την οποία με σαφήνεια προκύπτει ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μειώσει κι άλλο τους κατώτατους μισθούς από το 2014!!

Να κατεβάσουν τους τόνους ο Σημίτης και η παρέα του!




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Σα να μην έφθαναν όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, παρατηρώ ότι τον τελευταίο καιρό κάποιοι, προφυλαγμένοι από την ασφαλή απόσταση που τους έχει προσφέρει ο (δυστυχώς όχι πανδαμάτωρ, για την περίπτωσή μας, πλην όμως επικοινωνιακά χρήσιμος για τους ενδιαφερόμενους) χρόνος, προσπαθούν κάτι να μας πουν.

Ένας απ’ αυτούς είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Αποκαλυπτικό έγγραφο: Κόψτε το εφάπαξ έναν χρόνο νωρίτερα



Τι αποκαλύπτει εσωτερικό έγγραφο της εντεταλμένης στο υπουργείο Εργασίας από το υπουργείο Οικονομικών, προς τον υπουργό, Γ. Βρούτση

Τη λήψη νέων μέτρων και την επίσπευση των μειώσεων των εφάπαξ παροχών μέσα στο έτος και όχι από το 2014 (μειώσεις 15-30% ) στα Ταμεία, καθώς και στο Ενιαίο Ταμείο Αυτοτελώς Απασχολουμένων για τους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, προτείνει με απόρρητο έγγραφό της η Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων προς τον υπουργό Εργασίας.

Θεσσαλονίκη: Στον... αέρα το μετρό για τα αρχαία στο σταθμό της Βενιζέλου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΤΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Για καθυστέρηση 2-3 χρόνια, οικονομική επιβάρυνση μερικών δεκάδεων εκατομμυρίων ευρώ, ακόμα και το ενδεχόμενο καταγγελίας της σύμβασης κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι της Αττικό Μετρό ΑΕ σε περίπτωση που γίνει κατάργηση του σταθμού επί της οδού Βενιζέλου, λόγω των αρχαιοτήτων, που έχουν έρθει στο φως κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Τα 116 σκοτεινά μέτρα του Μνημονίου που «ανατινάζουν» την Ελλάδα

Το Μνημόνιο  ΙΙΙ που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων το περασμένο Νοέμβριο και έχει τεθεί σε ισχύ από την πρώτη στιγμή εκτός από τις γενικές κατευθύνσεις που δίνει τα ζητήματα της οικονομίας της χώρας και την περιγραφή των πολιτικών που θα εφαρμοστούν στη χώρα μας για τα επόμενα πολλά χρόνια περιλαμβάνει και ένα παράρτημα 14 σελίδων στο οποίο καταγράφονται με κάθε λεπτομέρεια όλα τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν -ορισμένα από αυτά έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ, για τα υπόλοιπα προβλέπεται σταδιακή εφαρμογή- στη χώρα μας σε τομείς όπως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, η υγεία, οι μισθοί, οι συντάξεις, η αγορά καυσίμων, το λιανεμπόριο, οι μεταφορές, οι αποκρατικοποιήσεις και τα κοινωνικά επιδόματα.

Οργισμένη παρέμβαση Σαμαρά για τον ΕΟΠΥΥ


Προσωπική επίπληξη κατά δέκα διοικητών Ασφαλιστικών Οργανισμών που εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, διαμηνύοντας πως αν δεν βοηθήσουν τον Εθνικό Οργανισμό, όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, θα τον οδηγήσουν στην κατάρρευσηΣύμφωνα με πληροφορίες από το Βήμα, οι δέκα διοικητές δεν δίνουν κάθε μήνα στον Οργανισμό τις εισφορές υπέρ υγείας που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι, ενώ παράλληλαδεν έχουν στείλει το απαραίτητο εργατικό δυναμικό για να ενισχύσουν τον ΕΟΠΥΥ. 

Τσεκούρι ο φόρος 15% στους τόκους καταθέσεων


Ανεξάρτητα από το πότε έγινε η κατάθεση όλοι οι τόκοικαταθέσεων από 1/1/2013 θα φορολογούνται πλέον με 15%. Αυτή είναι η εντολή προς τις τράπεζες.Αυτό προβλέπει επείγουσα εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που ενεργοποιεί τον αυξημένο συντελεστή φορολογίας των τόκων από το 10% στο 15%.