Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών στο δημόσιο

Συνάντηση εργασίας με τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή είχε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, με θέμα την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον αγώνα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, όπως έχει τονίσει και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Επιδείνωση του καιρού από τo βράδυ


Επιδείνωση του καιρού από αργά σήμερα τη νύχτα στα δυτικά με ισχύρες βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία εξέδωσε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης.Τα φυσικά φαινόμενα θα επεκταθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η «Χρυσή Αυγή» για τις δηλώσεις Μέργου περί κατώτατου μισθού


Τα golden boys της Νέας Δημοκρατίας που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική αγορά και την αληθινή ζωή είναι καλύτερα να κλειδώνονται στα γραφεία τους και να μην μιλάνε δημόσια, γιατί εξοργίζουν τον Ελληνικό λαό που πληρώνει με αίμα την πολιτική του μνημονίου.

Μέργος: «Ο κατώτερος μισθός παραμένει υψηλός» - ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει θέμα


ΣΑΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΓ

Μέργος: «Ο κατώτερος μισθός παραμένει υψηλός» - ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει θέμαΑίσθηση προκαλεί η δήλωση που έκανε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος, ότι ο κατώτερος μισθός είναι ακόμη υψηλός στη χώρα μας, αλλά και ότι είναι λάθος να δίνεται το βάρος στην πρωτογενή παραγωγή, αντί στη καινοτομία και την τεχνολογία για την επιστροφή στην ανάπτυξη. «Δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού», σπεύδει να τονίσει το υπουργείο Οικονομικών.

Για ποιον συνδικαλισμό μιλάμε, κύριοι της συγκυβέρνησης;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτή η συζήτηση περί ενδεχόμενης αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν, παραπέμπουν περισσότερο σε υπεράσπιση συνδικαλιστικών θώκων, παρά σε υπεράσπιση συνδικαλιστικών ή εργασιακών δικαιωμάτων.

Όλοι συμφωνούν – ακόμη και κάποιοι εκ των διαφωνούντων – πως ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε και λειτουργεί το συνδικαλιστικό κίνημα, ουδέποτε έλυσε κάποιο πρόβλημα ή επέφερε κάποια βελτίωση στις εργασιακές σχέσεις ή έκανε καλύτερη τη ζωή των εργαζομένων.

Αθηνά ή Φρανκενστάϊν;


Με αφορμή το σχέδιο «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, η "Δράση" επισημαίνει τα ακόλουθα:

Μελετήσαμε με προσοχή το σχέδιο και καταλήξαμε ότι μόνο κατ´ευφημισμόν μπορεί να ονομαστεί «Αθηνά» ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για «Φρανκενστάϊν».

Η "Δράση" για τον "πολλαπλασιαστή"


Η προσπάθεια του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα να θέσει στο Eurogroup θέμα προσαρμογής του προγράμματος σταθεροποίησης λόγω «λανθασμένου πολλαπλασιαστή» και εκτιμήσεων για την ύφεση είναι τουλάχιστον ατυχής.

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»


Αρχίζει και πάλι το μαρτύριο της δόσης για την ελληνική κοινωνία

Έφαγε πόρτα ο Στουρνάρας στο Eurogroup, παρά την πρωτοφανή υποταγή του στις διαταγές της τρόικα. Οι απειλές των ευρωπαίων και τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν για την Ελλάδα αποδεικνύουν πως η μνημονιακή πολιτική είναι καταστροφική και πρέπει άμεσα να καταγγελθεί.

Ανακοίνωση των βουλευτών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη λίμνη Κορώνεια



Με αφορμή την Καταδικαστική Απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας για την απουσία ουσιαστικής προστασίας της Λίμνης Κορώνεια, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Αμανατίδης (Α’ Θεσσαλονίκης), Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου(Β’ Θεσσαλονίκης), Γιάννα Γαϊτάνη(Α’ Θεσσαλονίκης), Τάσος Κουράκης (Α’ Θεσσαλονίκης) και Δέσποινα Χαραλαμπίδου (Α’ Θεσσαλονίκης) προχώρησαν στην παρακάτω ανακοίνωση:

Η "Δράση" για τους διοικητές των νοσοκομείων


Η ρύθμιση του Υπουργού Υγείας για τον διορισμό διοικητών νοσοκομείων με την οποία αναστέλλονται οι διατάξεις που προβλέπουν ότι πρέπει να έχουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ και να υπογράφουν συμβάσεις αποδοτικότητας, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση θεωρεί την διατήρηση του πελατειακού κράτους και την επιβίωση του πολιτικού συστήματος σημαντικότερη προτεραιότητα από την επιβίωση της χώρας και τον εξορθολογισμό του συστήματος υγείας.