Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Νέο φάρμακο για το διαβήτη τύπου 2 ενέκρινε η Ε.Ε.


Ένα νέο φάρμακο για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για την ουσία λιξισενατίδη, λαμβάνεται μία φορά την ημέρα και ανήκει στην οικογένεια των αγωνιστών των υποδοχέων του GLP-1.

Έφτασε και στην Ελλάδα το κύμα γρίπης


Αυξητική τάση παρουσιάζει η δραστηριότητα της γρίπης, η οποία έφτασε και στη χώρα μας. Ήδη, καταγράφηκε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων την εβδομάδα που πέρασε σε σύγκριση με την προηγούμενη, ωστόσο τα περιστατικά κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με εκείνα της αντίστοιχης εβδομάδας του περσινού έτους.

 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Η ηλεκτροπληξία σε σκύλο προκάλεσε συλλήψεις


Σκύλος έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία όταν πάτησε σε επιδαπέδια λάμπα στο θεματικό πάρκο της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης. Το περιστατικό προκάλεσε τη σύλληψη δύο υπαλλήλων του δήμου, οι οποίοι χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Φορολογούν ακόμη και μαθητές ή φοιτητές! Υποχρεωμένοι να κάνουν δήλωση όσοι έχουν κλείσει τα 18


Είστε 18 και άνω; Παρακαλώ, περάστε από την εφορία, έφτασε και η σειρά σας... Είναι επί της ουσίας αυτό που λέει το ελληνικό δημόσιο σε νέους από 18 ετών και πάνω: έφτασε και η δική τους ώρα να... ανοίξουν παρτίδες με την εφορία!

Ο δήμος Βόλβης τιμά τον υπεραιωνόβιο Χαράλαμπο Μητσόγλου.


Ειδική  εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11το πρωϊ στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού διαμερίσματος Νυμφόπετρας του δήμου Βόλβης προς τιμή του υπεραιωνόβιου Χαραλάμπου Μητσόγλου ο οποίος ανήμερα της εορτής του   και ημέρα των γενεθλίων του κλείνει τα 111 χρόνια ζωής.

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο


Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, ενώ αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχέςΑύριο περιμένουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, τα Κύθηρα, την Κρήτη, τη Σάμο, τη Χίο και τη Μυτιλήνη. Λιγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της Μακεδονίας και της Ηπείρου.