Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Τα λαβράκια του ΣΔΟΕ - Τεράστιες κομπίνες με ζημιά 70 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο


Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ  έχει μπει υπόθεση εικονικών τιμολογίων  τύπου “carusel” την οποία εμπλέκονται επιχειρήσεις που ασχολούνται με το εμπόριο ηλεκτρικών συσκευών.Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, πρόκειται για εικονικά τιμολόγια ύψους 300.000.000 ευρώ και η ζημία του Δημοσίου από τον ΦΠΑ αγγίζει τα 70.000.000 ευρώ.

ΟΑΣΘ Σαφάρι κατά της λαθρεπιβίβασης


Με μόνιμους ελεγκτές στις δημοφιλέστερες γραμμές και επιβίβαση από τις μπροστινές πόρτες προσπαθεί ο ΟΑΣΘ να πατάξει το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης, το οποίο υπολογίζεται ότι κοστίζει περί τα 15 με 20 εκατ. ευρώ το χρόνο.

 Η ελλιπής, ωστόσο, ενημέρωση των επιβατών και η καθυστέρηση που προκαλεί η ελεγχόμενη επιβίβαση και αποβίβαση προκαλεί τη δυσαρέσκεια των πολιτών.

Μαθήματα πρώτων βοηθειών σε μαθητές


Τρόπους παροχής πρώτων βοηθειών διδάχθηκαν μαθητές του Γυμνασίου Σταυρού από εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Με πρωτοβουλία του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλβης μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Σταυρού ενημερώθηκαν για ζητήματα πρώτων βοηθειών και διάσωσης.

Κασιδιάρης: “Το σόου Κωνσταντοπούλου-Μαρκογιαννάκη παρεμποδίζει το έργο της προανακριτικής” - ΒΙΝΤΕΟ


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξή του στο EXTRA-3 στις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή. 
Ανέφερε συγκεκριμένα ότι η διαμάχη ΝΔ και Σύριζα που προβάλεται καθημερινά στα κανάλια παρακωλύει το έργο της Επιτροπής και κατήγγειλε ότι έπειτα από δύο και πλέον εβδομάδες δεν έχει πάρει στα χέρια του το cd με τη λίστα Λαγκάρντ.

Πούλιτζερ και για την χρεοκοπία της Ελλάδας;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης είναι η εφημερίδα που έχει κερδίσει τα περισσότερα βραβεία Πούλιτζερ – πάνω από εκατό στην Ιστορία του θεσμού.

Σίγουρα, όμως, δεν διεκδικεί την ύψιστη δημοσιογραφική διάκριση με το τελευταίο άρθρο της υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα χρειάζεται νέα και ειλικρινή πολιτική ηγεσία».

Με το άρθρο τους, οι Έντουαρντ Π. Τζόζεφ και Άννα Τριανταφυλλίδου, υποστηρίζουν πως η χώρα μας χρειάζεται πολιτική ηγεσία η οποία να έχει το θάρρος «να πει την αλήθεια και να εμπνεύσει ένα νέο κοινωνική συμβόλαιο ατομικής και επιχειρηματικής ευθύνης». 

"Δράση" Η Προστασία του Περιβάλλοντος δεν είναι “γραφειοκρατικό εμπόδιο”...


Η πάταξη της γραφειοκρατίας αφορά αφ' ενός τις περίτεχνες, παράλογες και δυσνόητες ρυθμίσεις που καθυστερούν και μπερδεύουν όποιον θέλει να ξεκινήσει μια επένδυση όπως επίσης την πληθώρα υπογραφών που χρειάζονται και τον στέλνουν από γραφείο σε γραφείο.

Κ. Πουπάκης: "Δεν μπορεί να αγνοούνται εθνικές ιδιαιτερότητες και ζωτικές κοινωνικές ανάγκες στην προσπάθεια για δημοσιονομική εξυγίανση", Έναρξη διεργασιών Ευρωπαϊκού Εξαμήνου


Το 2012, η Ένωση δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το έλλειμμα ανάπτυξης και απασχόλησης που «γέννησε» η δημοσιονομική κρίση, καθώς και τις σοβαρές κοινωνικές της επιπτώσεις, όπως αποδεικνύεται σύμφωνα και με την Ετήσια Έρευνα για την Ανάπτυξη.

Ενώ γίνονται αιματηρές περικοπές στα δημόσια Πανεπιστήμια, χρηματοδοτούνται με δημόσιο χρήμα τα ιδιωτικά «Πανεπιστήμια» (Κολέγια)!!

Απάντηση Επιτροπής σε Ν. Χουντή

Τη στιγμή που με εντολές της Τρόικα και στο όνομα των οικονομικών περικοπών διαλύεται η δημόσια ανώτατη εκπαίδευση, ο Επίτροπος της Ε.Ε. κ.Barnier, αποκαλύπτει στον Ν. Χουντή ότι, από τα μοναδικά κονδύλια που έχει σήμερα η Παιδεία, δηλαδή το ΕΣΠΑ της Δια Βίου Μάθησης, θα χρηματοδοτούνται και τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» (κολέγια) που λειτουργούν στην Ελλάδα με τη μέθοδο του «franchising”!!

Ανάσα για τους καπνοπαραγωγούς η τριετής συμφωνία με μεγάλη καπνοβιομηχανία


Το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνών για την επόμενη τριετία θα απορροφά ο πολυεθνικός γίγαντας Philip Morris, στο πλαίσιο επικείμενης συμφωνίας-μαμούθ την οποία προανήγγειλε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ.Τσαυτάρης, από το βήμα του συνεδρίου του «Economist» στη Θεσσαλονίκη.

ΕΟΠΥΥ: Πως θα παίρνουν τα αναλώσιμα οι διαβητικοί από 1η Μαρτίου


Με ένα παραπεμπτικό γιατρού και με την καταβολή μόνο της προβλεπόμενης συμμετοχής θα μπορούν πλέον να προμηθεύονται τα αναλώσιμά τους οι διαβητικοί, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Ειδικότερα από 1ης Μαρτίου η χορήγηση των αναλώσιμων υγειονομικών υλικών του Διαβήτη θα γίνεται με αναγραφή σε παραπεμπτικό.