Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Τιμητική εκδήλωση υπεραιωνόβιου


Ο δήμος Βόλβης καταγράφει την τοπική ιστορία μέσα από τις μνήμες των παλαιότερων, αρχίζοντας από τον υπεραιωνόβιο Χαράλαμπο Μητσόγλου

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων Νυμφόπετρας, ο δήμος Βόλβης θα τιμήσει τον υπεραιωνόβιο Χαράλαμπο Μητσόγλου, σε μια ειδική εκδήλωση που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ).

Ν. Χουντής: «Τα οδικά έργα ΣΔΙΤ, που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην Ελλάδα, οδηγούν το ΕΣΠΑ σε αποτυχία»



·    Παρέμβαση Ν. Χουντή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Αυστηρή κριτική στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) απέναντι στην Ελλάδα, άσκησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, με αφορμή τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ετήσια έκθεση και τα πεπραγμένα της ΕΤΕπ.
Στην παρέμβασή του ο Ν. Χουντής, μιλώντας εκ μέρους την ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αναφερόμενος στην Ελλάδα, αφού επέκρινε την ΕΤΕπ ότι «πολλές φορές στο άμεσο παρελθόν η ΕΤΕπ ήταν διστακτική στην εκταμίευση των δανείων, πράγμα που το είδαμε πολλές φορές στη χώρα μου» τόνισε ότι τα έργα Σύμπραξης Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που

Σεμινάριο ασφαλούς χρήσης Η/Υ


Δημοτικοί υπάλληλοι στην Ασπροβάλτα ενημερώθηκαν για τους τρόπους προφύλαξης κατά την εργασία τους σε ηλεκτρονικό υπολογιστή

Το τμήμα Ασφάλειας και Υγιεινής του δήμου Βόλβης, συνεχίζει και φέτος την ενημέρωση των δημοτικών υπαλλήλων για τα προβλήματα που μπορεί να συναντήσουν στον εργασιακό τους χώρο και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013, στην Ασπροβάλτα, σεμινάριο με θέμα: «Προβλήματα και μέτρα προφύλαξης κατά την εργασία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή».

Υπηρέτης δυο αφεντάδων


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι η εκστρατεία του κ. Τσίπρα στην αυλή των «τοκογλύφων δανειστών» αποσκοπούσε στην «διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος. 

Πρόκειται για κάτι που δεν πιστεύει κανείς, αφού προφανώς το ελληνικό πρόβλημα είναι διεθνοποιημένο από πάσης πλευράς. 

Στο εξωτερικό δεν προλαβαίνεις να δηλώσεις πως έρχεσαι από την Ελλάδα για να σε κοιτάξουν όλοι με συμπόνια και κατανόηση, συγκεντρώνοντας αρκετές φορές και υποτιμητικά ή απαξιωτικά σχόλια.

Η Χρυσή Αυγή για τη νέα σύσκεψη των αρχηγών


Όλες οι συσκέψεις των τριών κομματαρχών είναι όπως ακριβώς οι δηλώσεις Κουβέλη: άπειρα λόγια χωρίς καμία ουσία. Μόνιμη κατάληξη η περαιτέρω εξαθλίωση των Ελλήνων απόρροια της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής.

Νέα Ευρωπαϊκή Αλιευτική Πολιτική υπέρ της προστασίας των θαλασσών και της ευημερίας των αλιεών


  1. Η ψήφιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ας γίνει αφορμή για την υιοθέτηση μιας «εθνικής αλιευτικής πολιτικής», δηλώνει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ιωάννης Α. Τσουκαλάς

Με 502 ψήφους υπέρ, 137 κατά και 27 αποχές, ψηφίστηκε χθές από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αναθεώρηση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, η οποία περιλαμβάνει μέτρα για την προστασία των απειλούμενων με εξαφάνιση αποθεμάτων και βάζει τέλος στην καταστροφική πρακτική των απορρίψεων. Το Κοινοβούλιο χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη νομοθετική του δύναμη στις διαπραγματεύσεις της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, στις οποίες συμμετέχει πλέον ως ισοδύναμος συν-νομοθέτης.