Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια


Χαλάει ο καιρός από απόψε το βράδυ με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά που θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από τα δυτικά. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αύριο, Πέμπτη, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και βαθμιαία στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.

Αυτοκτόνησε 40χρονος λόγω οικονομικών προβλημάτων


Απαγχονισμένος σε αποθήκη δίπλα στο σπίτι του βρέθηκε40χρονος χθες το βράδυ, στην Κερασιά Θεσσαλονίκης. 

ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «Ράμπο» στη μάχη κατά του παρεμπορίου


Συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και την εξάρθρωση των κυκλωμάτων που το στηρίζουν είναι αποφασισμένη να καταβάλει η κυβέρνηση. Με στόχο να ανασάνει ο εμπορικός κόσμος που συνεχίζει να μετρά λουκέτα και τα κέντρα των πόλεων να πάψουν να θυμίζουν «παζάρια Ανατολής», επιστρατεύονται δημοτική αστυνομία, ΣΔΟΕ, τελωνεία, ΕΦΕΤ, οργανισμοί λαϊκών αγορών, λιμενικές αρχές και φορείς της αγοράς, που θα αποτελέσουν τους διώκτες του παρεμπορίου.

 Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Κ. Πουπάκης: "Η «συμμαχία» της κοινωνίας των πολιτών με την επιχειρηματικότητα, μέσω και του κοινωνικού διαλόγου, είναι αναγκαία συνθήκη για μια βιώσιμη, σταθερή και χωρίς αποκλεισμούς αναπτυξιακή πορεία"


Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ)  - η ευθύνη των επιχειρήσεων για τον αντίκτυπό τους στην κοινωνία και το περιβάλλον- δύναται να αποτελέσει δυναμικό μοχλό για την ισόρροπη επίτευξη της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας, όπως υποστηρίζεται στην Έκθεση Πρωτοβουλίας «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Αξιόπιστη προώθηση των συμφερόντων της κοινωνίας και οδηγός προς μιας βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη» που υπερψηφίστηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

ΟΚΔΕ: "Όλοι στο πλευρό των Ναυτεργατών"

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Να ανατρέψουμε τη χούντα συγκυβέρνησης – Τρόικας
   Τα φασιστοειδή της συγκυβέρνησης, οι σύγχρονοι δοσίλογοι της Τρόικας, προχώρησαν στην επιστράτευση των Ναυτεργατών, μόλις 10-15 μέρες μετά την επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό. Αφού δεν μπόρεσαν να σπάσουν την απεργία, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα (παραπληροφόρηση, τόνους λάσπης κλπ,) κατέφυγαν στο φασιστικό μέτρο της επιστράτευσης. Αυτή η ωμή καταστολή είναι το τελευταίο τους καταφύγιο, για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα τους και να καταστείλουν τα δίκαια αιτήματα, την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων .

Έρχεται λασποβροχή από την Αφρική


Οι νοτιάδες που πνέουν στη χώρα μας εκτός από τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έφεραν και... χρώμα από την Αφρική.

 Της Μαριάνας Ε. Παπαδάκη
Όπως εξηγεί στη «Μ» ο διδάκτωρ μετεωρολόγος του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» Μιχάλης Σιούτας, «εξαιτίας των ισχυρών νοτιάδων που πνέουν σε όλο το ύψος της ατμόσφαιρας έχουμε μεταφορά αφρικανικής σκόνης από την περιοχή της Λιβύης προς τη χώρα μας. Το φαινόμενο επηρεάζει κυρίως τη Δυτική και τη Νότια Ελλάδα καθώς και την περιοχή του Αιγαίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΧΑΤΖΗΣ


 «Μετά από ένα χρόνο αγώνα καταφέραμε να κλείσουμε συμφωνία με την εταιρεία Χατζής α.ε. για τα δεδουλευμένα. Τον Δεκέμβριο του 2011 δώδεκα εργαζόμενοι ξεκινήσαμε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων επιδόματα και δώρα από το 2009. Στις 19 Ιανουαρίου 2012 κάναμε κατάληψη του καταστήματος της Σοφούλη με σκοπό την περιφρούρηση του, για να αποτρέψουμε τυχόν το κλείσιμο του  όπως είχε προηγηθεί  με το κατάστημα της Καμάρας και την μονάδα παραγωγής στο Λάκκωμα.

Η Χρυσή Αυγή για την κατάργηση του λαθρονομοσχεδίου Ραγκούση

Η κατάργηση του λαθρονομοσχεδίου Ραγκούση, αυτού του κατάπτυστου και ανθελληνικού νόμου είναι μια μεγάλη νίκη της Χρυσής Αυγής που έδωσε αιματηρούς αγώνες τα τελευταία χρόνια. Έγινε το πρώτο βήμα για να ανήκει και πάλι η Ελλάδα στους Έλληνες

ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ Νέο μπλόκο από τους αγρότες της Θεσσαλονίκης


Ακόμη ένα μπλόκο προστέθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη από αγρότες των ανατολικών περιοχών και της Επανομής, που παρέταξαν τα τρακτέρ τους στις άκρες του δρόμου προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στον κόμβο «Πράσινα Φανάρια».


 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Το ΔΝΤ, ο Μπλανσάρ και εμείς: Το λάθος, του λάθους, ω λάθος!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όπως ήδη έχω γράψει, η Ιστορία του ΔΝΤ γράφεται με λάθη – κάτι που όφειλαν να γνωρίζουν όσοι οδήγησαν τη χώρα σ’ αυτήν την ολέθρια «λύση», επειδή, ως γνωστόν, λεφτά υπήρχαν πριν από τις εκλογές, αλλά όχι και μετά.

Όπως επίσης ήδη έχω γράψει, το ΔΝΤ, ζαλισμένο από τα αλλεπάλληλα και επί σειράν ετών λάθη του, έχει ήδη δρομολογήσει από τον Σεπτέμβριο του 2011 μια διαδικασία «εκσυγχρονισμού των εργαλείων του».

Ν. Χουντής: «με απαίτηση της Τρόικα η λεηλασία του Πράσινου Ταμείου»


 · Γιατί οι πολίτες θα πρέπει να εξακολουθούν να πληρώνουν δήθεν «πράσινους» φόρους αφού πάνε υπέρ των δανειστών;
 · Ερώτηση – Καταγγελία του Ν. Χουντή στην Κομισιόν


Η λεηλασία των πόρων του Πράσινου Ταμείου που υποτίθεται ότι θα διατίθενται για την προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα, έγινε μετά από απαίτηση της Τρόικα και ήταν προϋπόθεση για να πάρουμε τις δόσεις των δανείων.  Αυτό καταγγέλλει με ερώτησή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.

Συνεχίζεται ο αγώνας για κατάργηση των διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας


Νέα  συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι κάτοικοι της Πιερίας διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο.  Σε ανακοίνωση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας αναφέρεται ότι «οι κάτοικοι της Πιερίας καλούνται την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου, στις 15:30 να συμμετάσχουν στο νέο συλλαλητήριο κατά των διοδίων.