Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Αρχοντικά-φαντάσματα της Θεσσαλονίκης

Του  Σωκράτη Οβεζιλίδη

 Εκτός των ανατολικών τειχών από τα τέλη του 19ου αιώνα μια συνοικία απλώθηκε στις όχθες των δαντελωτών ακρογιαλιών του Θερμαϊκού. Στη Συνοικία των Εξοχών ή Πύργων η ζωή κυλούσε σαν παραμύθι και σήμερα μόνο μερικά αρχοντόσπιτα απομένουν να τη θυμίζουν. Μερικά από αυτά κινδυνεύουν άμεσα να καταρρεύσουν. Η γνωριμία με την ιστορία τους είναι μια καλή αρχή για να μην τα αφήσουμε έρμαια της φθοράς του χρόνου.

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ


Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι αγρότες από την παραδοχή κυβερνητικών παραγόντων ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια, αλλά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι δεν έχουν πάρει ακόμη σαφείς απαντήσεις.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Το λάθος του ΔΝΤ και τα λαθάκια του κ. Τσίπρα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η ιστορία του ΔΝΤ έχει γραφεί με λάθη. Αλλά η Ιστορία της Ελλάδας γράφεται ξανά και ξανά από καιροσκόπους και τυχοδιώκτες. 

Για το ΔΝΤ, η λέξη «λάθος» είναι ψωμοτύρι από καταβολής Ταμείου. Για τους εξουσιομανείς τυχοδιώκτες της Ελλάδας, ψωμοτύρι είναι το διαρκές ψεύδος και η παραποίηση ακόμη και των δικών τους δηλώσεων. 

Το ΔΝΤ μιλά για «λάθος» ακόμη και όταν πρόκειται για παρεκτροπές στον ιδιωτικό βίο των στελεχών του. 

1.400 προσλήψεις σε ΔΕΗ, μουσεία και δήμους - Θέσεις και περιοχές


Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν οι πρώτες αιτήσεις για προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων στις 1.400 θέσεις σε ΔΕΗ, μουσεία και δήμους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το «Έθνος», οι θέσεις εποχικού προσωπικού κοινωφελούς εργασίας στον Πολιτισμό με επτάμηνη σύμβαση ανέρχονται σε 951 και αφορούν καθαριστές, μουσειολόγους, αρχαιολόγους και φύλακες.

Εκσυγχρονισμός του πλαισίου τεχνικού ελέγχου οχημάτων (ΚΤΕΟ)


Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε Απόφαση για τους όρους και τις προϋποθέσεις συνέχισης της λειτουργίας των δημοσίων και ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ).


Νίκος Χουντής: «Στους δρόμους οι Έλληνες αγρότες εξ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών – Δυσοίωνο το μέλλον της γεωργίας εξ αιτίας της νέας ΚΑΠ»



Το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων έθιξε σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια συζήτησης της έκθεσης του Γ. Παπαστάμκου, για τον καθορισμό ειδικών μέτρων για τη γεωργία στα μικρά νησιά του Αιγαίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.
Συγκεκριμένα, στην ομιλία του, ο Νίκος Χουντής ανέφερε τα εξής: