Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Η Μαργαρίτα των φαναριών


Ανήλικοι στα δίχτυα κυκλωμάτων εκμετάλλευσης

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Ήταν μόλις 11 χρόνων… Καθάριζε τζάμια αυτοκινήτων στην οδό Λαγκαδά και ζητιάνευε από τους περαστικούς, για να μαζέψει λίγα χρήματα, που ακόμη κανείς δεν γνωρίζει ποιος καρπωνόταν. Είχε τέσσερα χρόνια στο δρόμο αναζητώντας ολημερίς τη συμπόνια των διερχομένων και το βράδυ έπεφτε να κοιμηθεί δίχως όνειρα και ελπίδες σ’ ένα παλιόσπιτο παρέα με εννέα άλλα παιδιά, των οποίων την ταυτότητα κανείς από τη γειτονιά δεν γνώριζε. Οι ευαίσθητες ψυχές τους στριμωγμένες κι αυτές ανάμεσα στους φθαρμένους τοίχους και τα μισοκατεστραμμένα παράθυρα, που έτριζαν στο μικρό φύσημα του ανέμου.



Υπό το φόβο αποκλεισμών σε στεριά και θάλασσα


Έντονο προβληματισμό προκαλούν στην κυβέρνηση οι κινητοποιήσεις αγροτών και ναυτικών. Πιθανή παράταση της απεργίας της ΠΝΟ -πέρα από την Τετάρτη- και τυχόν αποκλεισμοί οδικών αρτηριών από τους αγρότες θα επιφέρουν ισχυρό πλήγμα στις εμπορικές δραστηριότητες, στη διακίνηση των τροφίμων και στις εξαγωγές.


Του Φώτη Κουτσαμπάρη

fkoutsamparis@makthes.gr

Δημόσιες συνεδριάσεις της Επιτροπής; Μα η ντροπή είναι ανθρώπινο συναίσθημα!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η κατάσταση που επικρατεί στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ δεν διαφέρει πολύ από την κατάσταση που επικρατεί στην Ολομέλεια της Βουλής, όσον αφορά στην ποιότητα αυτού του «νέου και ελπιδοφόρου» πολιτικού προσωπικού που ο ελληνικός λαός έστειλε στο κοινοβούλιο.

Η μόνη διαφορά είναι πως στο κοινοβούλιο καταβάλλεται προσπάθεια να εφαρμόζεται – κάπως – ένας Κανονισμός, ο οποίος δημιουργήθηκε ακριβώς για να περιορίζει όλους εκείνους τους «πολιτικούς»…

Η Δράση για τη βία

Η Δράση είναι απολύτως αντίθετη σε κάθε μορφή παράνομης βίας. Σε μια δημοκρατία, η μόνη επιτρεπτή βία είναι η ελάχιστη και απολύτως αναγκαία βία που μπορεί να ασκήσει το κράτος προκειμένου να εφαρμόζεται ο νόμος και να προστατεύεται η ζωή και η περιουσία των πολιτών.

ΟΚΔΕ: "Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ"


Την Παρασκευή 1 Φλεβάρη στις 1μμ πρώην εργαζόμενοι από το ψητοπωλείο «Τσιτσί- φαί»  και μέλη της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων στον Επισιτισμό πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το εν λόγω κατάστημα που βρίσκεται στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας επαναπρόσληψη και δεδουλευμένα δέκα εργαζομένων.

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»

Στόχος του ΔΝΤ η καταστροφή της Ελλάδος

Το ΔΝΤ δεν έκανε κανένα λάθος. Στόχος του ήταν και παραμένει η καταστροφή της χώρας μας και η αφαίμαξη του εθνικού της πλούτου. Σαμαράς και Στουρνάρας να παύσουν τώρα την καταστροφική μνημονιακή πολιτική τους.

Ως και 1.000 ευρώ το πρόστιμο για ανασφάλιστο Ι.Χ.


Δεν είναι μόνο τα τέλη. Φωτιά είναι και το πρόστιμο για όσους ... ξεχάσουν να ασφαλίσουν το αυτοκίνητο τους και μπορεί να φτάσει ως και τα 1.000 ευρώΜέσω της Γ.Γ. Πληροφορικών συστημάτων οι ιδιοκτήτες μηχανών και Ι.Χ. Θα αρχίσουν να παίρνουν τα σχετικά ραβασάκια για να πληρώσουν τα σχετικά πρόστιμα.