Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Επιδημία λουκέτων στα πρατήρια καυσίμων


Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών πανηγυρίζει για την κατά 20% αύξηση εσόδων από το πετρέλαιο θέρμανσης, που προκάλεσε η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, οι πρατηριούχοι βλέπουν όλο και πιο κοντά την πιθανότητα του λουκέτου, αφού η πτώση της κατανάλωσης αγγίζει το 80%.


Του Κώστα Σιαμέλη

ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΟΖΑΝΗΣ Ληστείες με άρωμα αντάρτικου πόλης


Διπλή ληστεία σε υποκατάστημα Αγροτικής Τράπεζας και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Βελβεντό Κοζάνης προκάλεσε συναγερμό στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Η ΕΛ.ΑΣ. προσδίδει στις ληστείες «διάσταση τρομοκρατίας» μετά τις συλλήψεις τεσσάρων νεαρών, εκ των οκτώ που φέρονται να συμμετείχαν στις επιθέσεις.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

ΡΥΠΑΝΣΗ Καμπάνα για το Δερβένι


Πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ στο Σύνδεσμο ΟΤΑ Θεσσαλονίκης επέβαλε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την υπόθεση της εκροής υγρών, που προέρχονται από την αναπλασμένη χωματερή του Δερβενίου, μέσω αγωγού, σε ρέμα της Ευκαρπίας.

 Της Φανής Σοβιτσλή  
fanisovi@gmail.com

Αυστηρές ποινές και πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα


Αυστηρές ποινές προβλέπει διάταξη για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις», το οποίο ήδη έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου.

Θεσσαλονίκη: Ξανά στην κυκλοφορία η οδός Αγίας Σοφίας


Τη λειτουργία μονής λωρίδας συνεχούς ροής κυκλοφορίας στην οδό Αγίας Σοφίας ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια. 

Sony: Παρελθόν το Mini-Disc


Η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Sony ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή του Mini-Disc, σύμφωνα με την εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας διαδικτυακή πύλη slashgear.

Το ελληνικό γιαούρτι στα σχολεία της Νέας Υόρκης


Με ένα πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, το ελληνικό γιαούρτι μπαίνει μέσα στα κυλικεία των αμερικάνικων σχολείων, θεωρώντας πως πρόκειται για ένα εξαίρετο υποκατάστατο του κρέατος στα γεύματα των μαθητών.

Μετατάξεις 10.000 υπαλλήλων στους Δήμους


ΞΕΚΙΝΑ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΕ 12 ΟΤΑ
Aλλαγή στα οργανογράμματα των δήμων και των περιφερειών θα φέρει η αξιολόγηση των οργανικών δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες πιλοτικά σε 12 ΟΤΑ, δέκα δήμους και δύο περιφέρειες.

Φορολογικές φυλακές για όσους χρωστούν στο Δημόσιο


Είναι γεγονός πως οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με μία φοροκαταιγίδα  άνευ προηγουμένου που αδυνατούν να πληρώσουν. Ότι θα φτάναμε όμως να συζητάμε για φοροφυλακές,   αυτό πια ξεπερνάει κάθε λογική!