Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Στα 50.000 ευρώ το αφορολόγητο για τα ακίνητα


Στα 50.000 ευρώ προσανατολίζεται να ορίσει το ύψος του αφορολόγητου στον ενιαίο φόρο ακινήτων, το Υπουργείο Οικονομικών. Οι τελικές αποφάσεις τόσο για το ύψος του αφορολόγητου, όσο και για τους κλιμακωτούς συντελεστές φορολόγησης, αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ε. Αμμανατίδου Πασχαλίδου «Ναι μεν, αλλά..» ήταν η απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην Επίκαιρη Ερώτηση της



Στις συνήθεις υπεκφυγές κατέφυγε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, κ. Αθ. Τσαυτάρης, αναφορικά με τα προβλήματα εφαρμογής του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης για την τευτλοκαλλιέργεια.

Σοβαρός τραυματισμός άνδρα από έκρηξη σε πεδίο βολής


Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας 40χρονος κυνηγός, ο οποίος το πρωί πάτησε σε νάρκη ή χειροβομβίδα μέσα στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη Λαγκαδά, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί στα κάτω άκρα. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, όπου υποβάλλεται σε πολύωρη και πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση.

«Χρυσή Αυγή» Για πρώτη φορά στα “κοινοβουλευτικά χρονικά”: ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΕΚΡΩΝ μέσα στη βουλή - BINTEO


17 χρόνια μετά την τραγική νύχτα της προδοσίας, 17 χρόνια μετά το ανθελληνικό "ευχαριστούμε τους αμερικάνους", ακούστηκε η αλήθεια μέσα στην αίθουσα του ελληνικού κοινοβουλίου. Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής είπε ΟΧΙ στην προδοσία, είπε ότι οι Έλληνες δεν ευχαριστούν τους αμερικάνους και πως σύντομα θα έρθει η ώρα που θα λάμψει η Αλήθεια και θα δικαιωθούν οι νεκροί Ήρωες του Ελληνισμού. 

Προβληματική η ελεγχόμενη επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ


Ο Οργανισμός  Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης το τελευταίο καιρό προχωρεί σταδιακά σε ελεγχόμενη επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών προκειμένου να ελεγκτούν όσοι από τους επιβάτες δεν έχουν το αντίτιμο του εισιτηρίου. Ειδικότερα, ο ΟΑΣΘ  εφαρμόζει νέο τρόπο αποβίβαση και αποβίβασης επιβατών στην γραμμή 10 της Χαριλάου. Οι επιβάτες επιβιβάζονται από τις δυο πρώτες πόρτες και αποβιβάζονται από την τρίτη και την τέταρτη πόρτα. Στις δυο πόρτες  της επιβίβασης υπάρχουν ελεγκτές έλεγχου των εισιτηρίων.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Το δικαιούνται, αλλά δεν το ξέρουν


Ειδοποιητήρια σε 140.000 φορολογούμενους που είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, αλλά δεν έχουν αξιοποιήσει έως τώρα τη δυνατότητα αυτή αποστέλλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

 Του Κώστα Σιαμέλη
R2unit@hotmail.com

ΔΟΥ Λαγκαδά: Παραμένει στη θέση της με απόφαση Στουρνάρα


Θετική έκβαση είχε η προσπάθεια του δήμου Λαγκαδά για διατήρηση της οικείας εφορίας στην περιοχή (και για μη απορρόφησή της από όμορες εφορίες, κάτι που θα σήμαινε πρόσθετη ταλαιπωρία για τους κατοίκους της περιοχής), καθώς, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, η εν λόγω ΔΟΥ παραμένει στην περιοχή.

Κυνική η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Νίκο Χουντή, για τη διακοπή του αντικαρκινικού φαρμάκου Erbitux της γερμανικής εταιρίας Merck


«Αφού δεν την πληρώσατε μέσα στις προθεσμίες, δικαιολογημένα η εταιρία Merck έκοψε το αντικαρκινικό φάρμακο Erbitux στους έλληνες ασφαλισμένους». Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου Όλι Ρεν, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Τα λιοντάρια και τα ποντίκια


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτό θα είναι το πιο σύντομο άρθρο που έγραψα ποτέ.

Άλλωστε, μίλησαν άλλοι για λογαριασμό μου.

Για όσα συνέβησαν στη Βουλή και όσα ειπώθηκαν μετά από «συνάδελφο» του κόμματος του κ. Καμμένου (ως γνωστόν η διόρθωση είναι πάντα χειροτέρα – ου μην αλλά και θρασυτέρα – του λάθους), παραπέμπω στην ιστορική φράση του Γεωργίου Παπανδρέου:

«Ποιος το είπε αυτό;»

«Ο τάδε»

«Α, δεν έχει καμία σημασία»!

Εκδήλωση για την ευκολότερη πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκά προγράμματα συνεργασίας στην επιστήμη και την τεχνολογία



«Η έξοδος από την κρίση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της επένδυσης στην καινοτομία και την οικονομία της γνώσης» δηλώνει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ι.Α. Τσουκαλάς
«Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η πολυπόθητη ανταγωνιστικότητα δεν είναι πολιτική από μόνη της. Είναι αποτέλεσμα πολιτικών. Η ΕΕ, και φυσικά η Ελλάδα, δεν μπορούν να καταστούν ανταγωνιστικές με μισθούς Κίνας και ακολουθώντας μοντέλο φθηνής εργασίας.

Δεν επηρεάζεται από τη ρύθμιση Βρούτση το εφάπαξ των στρατιωτικών


Ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν επηρεάζεται από την απόφαση του υπουργού Εργασίας για τον ανασχεδιασμό της νέας τεχνικής βάσης των εφάπαξ παροχών, από την 1η Ιανουαρίου του 2014.