Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΓΣΕΕ: 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου


Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11 π.μ στο Πεδίον του Άρεως, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

«Χρυσή Αυγή» : «Προκλητικό Δελτίο Τύπου Σύριζα για την κηδεία του Στρατηγού Ντερτιλή»


Οι τιμητές των πάντων από Μπαράκ Ομπάμα μέχρι Ρόζα Λούξεμπουργκ κι από Μάο μέχρι ΔΝΤ εσίγησαν για το γεγονός ότι χιλιάδες Έλληνες πατριώτες τίμησαν με την παρουσία τους τον Στρατηγό Ντερτιλή. 

ΑΓΡΟΤΕΣ Αναμονή σε θέσεις μάχης


Ψήφισμα με 15 αιτήματα εξέδωσε η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτικών οργανώσεων που συγκάλεσε χθες η ΠΑΣΕΓΕΣ στην Αθήνα, η οποία κάλεσε ταυτόχρονα τους αγρότες να λάβουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις, χωρίς ωστόσο να έρθουν σε σύγκρουση με άλλες κοινωνικές ομάδες.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ Συναγερμός για τη λύσσα


Κόκκινο συναγερμό για την έξαρση της λύσσας έχουν σημάνει οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, εστιάζοντας την προσοχή τους κυρίως στο δάσος του Σέιχ Σου, όπου συγκεντρώνονται δεκάδες αδέσποτα σκυλιά, τα οποία αποτελούν λεία για την αλεπού.

 Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Ο Καπερνάρος χτύπησε τόσο δυνατά το έδρανο που έσπασε το δάχτυλό του!


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής καθώς μετά τις «ανώνυμες απειλές» εναντίον της  κυρίας Ζωής Κωνστατοπούλου ότι «βουλευτές θα σβήσουν τα φώτα και… θα ρίξουν ξύλο», ο κ. Βασίλης Καπερνάρος αποχώρησε από την συνεδρίαση με ένα σπασμένο δάχτυλο!

ΕΕ: Περιορίστε τη χρήση εντομοκτόνων που βλάπτουν τις μέλισσες


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι επιθυμεί τα κράτη μέλη της ΕΕ να περιορίσουν τη χρήση εντομοκτόνων  που συνδέονται με τη μείωση του αριθμού των    μελσσών.        

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»



Κατάπτυση ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ κατά Χρυσής Αυγής για την κηδεία του Στρατηγού Ντερτιλή

Η Δημοκρατική Αριστερά απέδειξε για ακόμη μια φορά πως δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο, καθώς δεν σεβάστηκε τη μνήμη ενός παρασημοφορημένου Στρατηγού, του Νικολάου Ντερτιλή, ο οποίος παρέμεινε δεσμώτης για 38 χρόνια.

ΣΟΚ: Ζωντανός λυκάνθρωπος! Ζει με αγέλη λύκων και τρώει κουφάρια



Ζει για περισσότερα από 40 χρόνια με λύκους και έχει γίνει κυριολεκτικά ένα με τους άγριους φίλους του...

http://c.media.newsbomb.gr/blank.pngΓευματίζει μαζί τους, τους προσφέρει μερίδιο από το ωμό φαγητό του, τους χαρίζει τα χάδια του ακόμα και τα... φιλιά του!
Ο λόγος για τον κτηνοτρόφο και πρώην αλεξιπτωτιστή, Βέρνερ Φρόιντ, που έχει για συντροφιά μία αγέλη 29 λύκων!

Απόφαση σταθμός: Οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες να φροντίσουν τους επιβάτες όταν ματαιώνονται πτήσεις


Την υποχρέωση παροχής φροντίδας προς τους επιβάτες  αεροπορικών εταιρειών σε περιπτώσεις ματαίωσης πτήσεων λόγω έκτακτων περιστάσεων, όπως π.χ. η έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία, αποφάσισε το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από πού αντλεί το δικαίωμα να συκοφαντεί τη χώρα και τους γιατρούς της;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Διερωτάται κανείς με ποιο δικαίωμα μπορεί κάποιος να δυσφημεί τόσο πολύ τη χώρα του και τους πολίτες της, χωρίς να κουνιέται φύλλο. 

Με τη συνέντευξη – αγιογραφία του στην αμερικανική εφημερίδα «Ουόλ Στρητ Τζέρναλ», ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε κάθε όριο, αυτή τη φορά στοχοποιώντας και συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα, τους γιατρούς, τους οποίους εμφανίζει ως μονίμως δωροδοκούμενους με φακελάκια, προκειμένου να… ενισχύσουν τις χαμηλές αμοιβές τους! 

Εμφανίζεται να διερωτάται (απευθύνοντας το ερώτημα στον… δημοσιογράφο): 

Αύριο συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Λ. Αμμανατίδου Πασχαλίδου «αναγκαίες αλλαγές στο «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην Παραγωγή Σακχαρότευτλών»



Αύριο, Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, μετά τις 10πμ στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου θα συζητήθεί η Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Λ. Αμμανατίδου Πασχαλίδου «αναγκαίες αλλαγές στο «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην Παραγωγή Σακχαρότευτλών»  η οποία επανακατατέθηκε κατόπιν αναβολής της πριν δύο εβδομάδες λόγω κωλύματος υπουργού. 

Ημέρα απεργιών και κινητοποιήσεων


Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα τα μπλε λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός στην πρωτεύουσα, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν τα σωματεία των εργαζομένων.

Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.
Το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ λειτουργούν κανονικά. 
Ακινητοποιημένα είναι και τα τρένα του ΟΣΕ λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Ειδοποιητήρια σε 140.000 δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης


ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Ειδοποιητήρια σε 140.000 φορολογούμενους που είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, αλλά δεν έχουν αξιοποιήσει έως τώρα τη δυνατότητα αυτή αποστέλλει η Γενική Γραμματεία Πηροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικων.

Εφιάλτης από 117.000 κατασχέσεις


Η δαμόκλειος σπάθη των κατασχέσεων κρέμεται πάνω από τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εφόσον έχουν εκδοθεί εντολές πληρωμής. Η απειλή κλιμακώνεται, καθώς η τρόικα αξιώνει επιστροφή στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.