Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη - Ποια μέσα μεταφοράς τραβούν "χειρόφρενο"


- Νέα ταλαιπωρία για τους πολίτες - Δεν θα κινηθούν λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακός και ΟΣΕ - Παναττική στάση  εργασίας στο Δημόσιο από τις 12:00  - Νεκρώνει ο τομέας της Υγείας  - 24ωρη απεργία  και στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ  - Δεμένα τα πλοία   στα λιμάνια

Σήμερα αποφασίζουν για τα μπλόκα οι αγρότες


Σε μία πρώτη αποτίμηση των συναντήσεων που είχαν με τους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη χθεσινή ημέρα αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Πρόγραμμα εθελουσίας στο Ταχ. Ταμιευτήριο


Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που θα αφορά περίπου 700 εργαζομένους από το σύνολο των περίπου 3.000 που απασχολεί σήμερα, θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΗΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ «ΑΤΤΙΚΟΝ ΜΕΤΡΟ»


του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά, άγνωστα και προκλητικά για τον μέσο Έλληνα, που καθημερινά υφίσταται δοκιμασίες και προκλήσεις από μία αποκρουστική και διεφθαρμένη συνδικαλιστική αλητεία. Πρόκειται για την θυγατρική της Αττικόν Μετρό Α.Ε., την ΑΜΕΛ Α.Ε., η οποία είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου αλλά ανήκει σε κρατική εταιρεία. Με αντικείμενο την λειτουργία και εκμετάλλευση των υπό κατασκευή γραμμών 2 και 3 της Αττικόν Μετρό ΑΕ και κάθε επέκτασή τους, η ΑΜΕΛ ΑΕ εποπτεύεται από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών. 

Και τώρα… κηδεία αλά ΣΥΡΙΖΑ!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μια γεύση για το αλαλούμ που θα επικρατούσε στη χώρα στην περίπτωση που ο ελληνικός λαός – οργισμένος, απογοητευμένος και «τιμωρητικός» - αποφάσιζε να εμπιστευθεί τις τύχες του σε νέο κύκλο μαθητευόμενων μάγων, πήραμε από το τελευταίο κρούσμα τρικυμίας εν κρανίω και τον προτεινόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ «φόρο θρησκευτικού δόγματος».

Μια πρόταση που θα επέφερε σειρά αρνητικών συνεπειών που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Κ. Πουπάκης: "Η εφαρμογή πολιτικών ακραίας λιτότητας, ως «αντίδοτο» στα κράτη που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα δεν επέφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, όπως υπονόησε και το ΔΝΤ με την πρόσφατη παραδοχή του για «λάθος συνταγή»"


Το ζήτημα της επίτευξης της οικονομικής βιωσιμότητας σύμφωνα με τις αξίες και αρχές του Ευρωπαϊκoύ Κοινωνικού Μοντέλου, έθιξε ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης σε τοποθετήσεις του στο πλαίσιο συνεδριάσεων κατά τη διάρκεια των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο και το Συντονισμό της Οικονομικής Πολιτικής, με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου και Επιτρόπου Οικονομικών & Νομισματικών Υποθέσεων κ. Ρεν και του Επιτρόπου Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης κ. Άντορ.

Νίκος Χουντής προς Κομισιόν: «Ασυμβίβαστη κρατική ενίσχυση η τυχόν υιοθέτηση του αιτήματος της Cosco για κατάργηση του ελάχιστου εγγυημένου τιμήματος»


Όχι μόνο είναι οικονομικά και πολιτικά απαράδεκτη η πρόταση της Cosco προς τον ΟΛΠ, για κατάργηση της συμβατικής της υποχρέωσης να καταβάλλει κάθε χρόνο ελάχιστο εγγυημένο τίμημα, αλλά ενδεχόμενη υιοθέτησή της μπορεί να συνιστά και ασυμβίβαστη με την κοινοτική νομοθεσία, κρατική ενίσχυση.

Υποτροφίες για τα σεμινάρια πολιτικής σκέψης του Friedrich Naumann Foundation



Βασική φιλοδοξία της Δράσης  είναι η πολιτική ενεργοποίηση των νέων προοδευτικών ανθρώπων  και η δυναμική συμμετοχή τους στα κοινά, ώστε με το δυναμισμό τους και τον πλούτο των οραμάτων τους να διαβούν τις Συμπληγάδες της κρίσης, οικοδομώντας μια πραγματικά ανοιχτή και ευημερούσα κοινωνία.