Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Περικυκλωμένοι από διόδια


Άλλος ένας σταθμός διοδίων, αυτός του Αιγινίου, προστίθεται από σήμερα το πρωί στους ήδη τέσσερις, οι οποίοι ζώνουν τη Θεσσαλονίκη σε ακτίνα εκατό χιλιομέτρων.

 Του Νίκου Ηλιάδη

63χρονος έσωσε βρέφος που έπεσε στη θάλασσα


63χρονος έσωσε βρέφος που έπεσε στη θάλασσαΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Ενα βρέφος ηλικίας μόλις 6 μηνών κινδύνευσε να πνιγεί, όταν εξαιτίας ενός ξαφνικού ανέμου, το καροτσάκι του έπεσε μέσα στη θάλασσα στη μαρίνα του λιμανιού του Σόμερσετ (νοτιοδυτική Αγγλία). Το μωρό σώθηκε την τελευταία στιγμή από έναν εργαζόμενο, ο οποίος βούτηξε στην παγωμένη θάλασσα και κατάφερε να το ανασύρει με τη βοήθεια ψαράδων.

Την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης εξετάζει ο Ερντογάν


Το κτήριο της Σχολής.ΥΠΟ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ ΒΑΚΟΥΦΙΚΟΥ Η ΞΕΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή στη Χάλκη, υπό τη μορφή ιδωτικού-βακουφικού ή ξένου πανεπιστημίου, εξετάζει το πρωθυπουργικό γραφείο στην Τουρκία, σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ».

Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Ευαγγελία Αμμανατίδου Πασχαλίδου στο πλευρό των αγροτών στην Κουλούρα Ημαθίας.


Στην Κουλούρα Ημαθίας, όπου οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους παρευρέθηκε το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Ευαγγελία Αμμανατίδου Πασχαλίδου.

Ψάχνουν ακόμη τα στοιχεία του 11χρονου «παιδιού των φαναριών»


Κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων από τη Βουλγαρία, για να προωθηθούν στην επαιτεία, διερευνούν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, μετά την αποκάλυψη ότι το 11χρονο «παιδί των φαναριών», που έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από λεωφορείο, δεν είχε συγγενείς στη χώρα μας.

Στο 50% του βασικού μισθού η προκαταβολή σύνταξης στο Δημόσιο


Αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο για δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο, με τις «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του υπουργείου Οικονομικών».

Aλλάζουν πάλι οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων!


Σε διαφορετικές  ηγμερομηνίες   θα καταβάλλονται στο εξής οι συντάξεις  προκειμένου, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, να μην δημιουργείται πρόβλημα στις τράπεζες  εξαιτίας της προσέλευσης μεγάλου αριθμού συνταξιούχων την ίδια μέρα.

Ορειβάτης έπεσε σε χαράδρα στα Ιωάννινα


Σε χαράδρα περίπου 400 μέτρων στην κορυφή Λάπατος της Τύμφης έπεσε ένας ορειβάτης, όταν πάτησε σε λάθος σημείο, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το χιόνι και να βρεθεί στο κενό.

Τρώνε τα ίδια τους τα παιδιά από την πείνα στην Βόρεια Κορέα! - Σοκάρουν δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων



Αν αληθεύουν τα στοιχεία πουν βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσα από δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων, τότε μιλάμε για επιδημία κανιβαλισμού στην Βόρεια Κορέα.
Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας είναι η αλήθεια ότι δεν αφήνει εύκολα να βγουν προς τα έξω ειδήσεις που θα πλήξουν την εικόνα του. Δεν πάει πολύς καιρός που οι εικόνες από τον οδυρμό των κατοίκων αυτής της χώρας για τον θάνατο του ηγέτη της έκαναν τον γύρο του κόσμου, με μια υποσημείωση. Όποιος δεν θρηνούσε αρκετά το πλήρωνε ακόμα και με φυλάκιση....

Απάντηση της «Χρυσής Αυγής» στις δηλώσεις Κουράκη για τους μισθούς των κληρικών


Να πληρώνουν οι Συριζαίοι τον παχυλό βουλευτικό μισθό του Κουράκη και τα εκατομμύρια της επιχορήγησης που εισπράττει το κόμμα τους

Θεσσαλονίκη: Νέες συλλήψεις για το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών


Δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν, ενώ ένα τρίτο αναζητείται, ως μέλη του κυκλώματος παράνομων υοθεσιών  που εξαρθρώθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, από τις αστυνομικές αρχές συνελήφθησαν δύο ακόμη γυναίκες, μία 39χρονη και μια 50χρονη, ενώ ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και σε βάρος 49χρονου αλλοδαπού, ο οποίος αναζητείται.

Όταν οι τυχοδιώκτες διακτινίζονται στην Α΄ Εθνική!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η εκστρατεία Τσίπρα στην αυλή των «τοκογλύφων δανειστών», η άνεση με την οποία εμφανίζεται ως φυσιολογικό να μην βλέπει τους Φούχτελ και Τόμσεν στην Αθήνα, αλλά να τους βλέπει στο Βερολίνο και στην Ουάσιγκτον, η ευκολία με την οποία υποστηρίζει πως το ενδιαφέρον του για «διεθνοποίηση» του ελληνικού προβλήματος και η ανάγκη του για απόκτηση «νέων εμπειριών», τον έβαλε να κινείται τον τελευταίο καιρό μεταξύ των περονιστών της Αργεντινής και της «κοιλιάς του κήτους», υποδηλώνουν έναν πολιτικό τυχοδιωκτισμό που όμοιό του έχει να ζήσει η Ελλάδα από τον καιρό του Δηλιγιάννη.