Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Κι άλλο χρυσό στεφάνι στο Μετρό


Του ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
Ακόμη ένα χρυσό στεφάνι, το 9ο, βρέθηκε χθες στη διάρκεια των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης.
εύρημα ήρθε στο φως στο εργοτάξιο της πλατείας Δημοκρατίας, στο Βαρδάρη, κατά τη διάρκεια εργασιών σε έναν μεγάλο, αλλά απλό κιβωτιόσχημο τάφο της μακεδονικής περιόδου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ένα σχετικά απλό και όχι περίτεχνο στεφάνι, το οποίο δηλώνει ότι ο κάτοχός του και ο τάφος δεν ανήκει σε άτομο που ανήκε σε ιδιαίτερα υψηλή κοινωνική τάξη.

Εκδηλώσεις αγάπης από τον Παγκαλαβρυτινό


Αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά το κοινωνικό τους πρόσωπο, τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας διοργανώνουν  επίσκεψη αγάπης στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Ταχυδρ.Ταμιευτήριο: Εμπλοκή για τους εργαζομένους


Νομική φόρμουλα για να ξεπεραστεί η εμπλοκή που εμπόδιζε την πρόσληψη των 3.200 εργαζομένων στο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αναζητά η διοίκηση της τράπεζας.
Το πρόβλημα προέκυψε όταν οι εργαζόμενοι στο ΤΤ κλήθηκαν να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις εργασίας, στις οποίες οι μειώσεις των μισθών ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες του 30% που προέβλεπε η συμφωνία της 19ης Ιανουαρίου (μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών, του ΤΧΣ, της Διοίκησης του νέου ΤΤ, της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων).

Αυτές είναι οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις Ιανουαρίου



ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ: Μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα, οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι θα υποστούν το βάρος του αντιλαϊκού φορολογικού νόμου Στουρνάρα 

Την πρώτη ψυχρολουσία των φορολογικών μέτρων θα υποστούν σύντομα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με αποδοχές πάνω από 20 χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με τον νέο φορολογικό νόμο, μισθωτοί και συνταξιούχοι που περιμένουν την Πέμπτη να ζεσταθεί το πορτοφόλι τους, θα δουν το εισόδημά τους ακόμα πιο λίγο… 
Από τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και από τις συντάξεις του Ιανουαρίου αρχίζουν οι σημαντικές μειώσεις στα λαϊκά εισοδήματα, καθώς η μηνιαία παρακράτηση φόρου θα υπολογιστεί με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα σύμφωνα με τον φορολογικό νόμο τουκ.  Γ. Στουρνάρα

Τα κριτήρια αξιολόγησης 25.000 δημ. υπαλλήλων


Σε τρία επίπεδα σχεδιάζει η κυβέρνηση να εφαρμόσει την καθολικού τύπου αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία θα αρχίσει από φέτος, προκειμένου το σχετικό νομοσχέδιο να είναι έτοιμο εντός του Φεβρουαρίου.

Κλείνουν την Εγνατία Οδό οι αγρότες της Ημαθίας


Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Κουλούρας, προχωρούν στις 11.00 το πρωί, και για μία ώρα, οι αγρότες του νομού Ημαθίας. Αυτό αποφασίστηκε σε πρωινή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης της «Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών». «Θα κλείσουμε συμβολικά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας», είπε ο αντιπρόεδρος της Κίνησης, Κώστας Λιολιόπουλος.

70 σπίτια στους δικαιούχους του ΟΕΚ


Εβδομήντα νέες κατοικίες  θα παραδώσει σε δικαιούχους του ΟΕΚ, στην Κρήτη, ο υπουργός εργασίας.

Εβδομήντα νέες κατοικίες που έχουν κατασκευαστεί από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας θα παραδώσουν στους δικαιούχους το Σάββατο και την Κυριακή στην Κρήτη, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης και ο πρόεδρος της προσωρινής ενιαίας Διοικούσας Επιτροπής, που διαχειρίζεται τα θέματα των πρώην Οργανισμών Εστίας και Κατοικίας, Νίκος Κουλοχέρης.