Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου η απογραφή στον ΟΑΕΕ


ΑΝΑΣΤΟΛΗ 15.000 ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Έως τις 15 Φεβρουαρίου έχουν τη δυνατότητα να απογραφούν οι συνταξιούχοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών που δεν απογράφηκαν μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, οπότε έληξε η σχετική προθεσμία. H απογραφή μπορεί να γίνει είτε στις τράπεζες είτε στα ΕΛΤΑ, ανάλογα με το πού υπάρχει ο λογαριασμός στον οποίο καταβάλλεται η σύνταξη για κάθε συνταξιούχο, ενώ μετά τη 15/2/2013 η απογραφή θα μπορεί να γίνεται μόνο στα γραφεία του ΟΑΕΕ.

Ειρήνη Κουμαριανού: «Έφυγε» η γιαγιά του «Παρά


«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 82 χρονών η Ειρήνη Κουμαριανού
 η οποία νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό και αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά της.
Να αναφέρουμε ότι η τηλεοπτική σειρά «Στο παρά πέντε» υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της, ενώ μια από τις τελευταίες δουλειές της στο θέατρο ήταν στο έργο «Μάρτυρας κατηγορίας» με την Κάτια Δανδουλάκη.

Πόσο αμείβονται οι εργαζόμενοι στο Μετρό του Λονδίνου


Πόσο αμείβονται οι εργαζόμενοι στο Μετρό του Λονδίνου45.000 ΛΙΡΕΣ ΜΕΣΟ ΟΡΟ
Σφοδρή κριτική έχει ασκηθεί στο πρόσφατο παρελθόν και στην Βρετανία, τέταρτη οικονομία της Ευρώπης, για τις «πλατινένιες» -όπως χαρακτηρίσθηκαν από μερίδα του Τύπου- απολαβές κάποιων εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς που μπορούν να φθάσουν ακόμη και τις 61.218 στερλίνες ετησίως, ποσό που ισοδυναμεί με τους μισθούς αναπληρωτών διευθυντών σχολείων και μάνατζερ του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας.

ΣΥΡΙΖΑ: «Να ανακληθεί, εδώ και τώρα, η αντισυνταγματική και πραξικοπηματική επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας»



 H πραξικοπηματική επιβολή του –στρατιωτικού χαρακτήρα- μέτρου της επιστράτευσης στους απεργούς εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ, προκειμένου να καμφθεί ο αγώνας τους, αποτελεί ευθεία επίθεση ενάντια στη συνταγματική νομιμότητα, ενάντια στην ίδια τη δημοκρατία. Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη "κινεζοποίηση" τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

«Χρυσή Αυγή» για την απεργία των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς


Μόνη άμεση λύση για την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων και την εκτόνωση της έντασης είναι η ένταξη βουλευτών, υπουργών, εργατοπατέρων και golden boys στο ενιαίο μισθολόγιο.

Υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ: Κάποιοι ξύνονται στη γκλίτσα του τσοπάνη!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Στο ίδιο έργο θεατές. 

Δεν προλαβαίνει να ασκήσει μια δίωξη η Δικαιοσύνη και ορμούν όλοι – σχετικοί και άσχετοι – να παρέμβουν στο έργο της, ζητώντας να την υποκαταστήσουν. 

Κι’ αν για τη Λίστα Λαγκάρντ και τη νόθευσή της δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά – ελέω άρθρου 86 του Συντάγματος και νόμου περί ευθύνης υπουργών, που επιβάλλει την ενασχόληση της Βουλής με τα πολιτικά πρόσωπα – τι δουλειά έχουν τώρα όλοι αυτοί να ανακατεύονται στην υπόθεση της ποινικής δίωξης του επικεφαλής (ελπίζω όταν θα δημοσιεύονται αυτές οι γραμμές να είναι «πρώην») της ΕΛΣΤΑΤ και δύο ακόμη στελεχών της; 

Ταχύτερη απονομή των συντάξεων στο δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση


Μέτρα για την ταχύτερη απονομή συντάξεων στο Δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των μεγάλων καθυστερήσεων στον τομέα αυτόν.