Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Πόσο ασφαλή είναι τα ελεύθερα και δημόσια WiFi;


Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε χρησιμοποιήσει το ασύρματο δίκτυο σε μια καφετέρια ή ένα ελεύθερο ασύρματο δίκτυο, που δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκει. Κατά πόσον όμως είμαστε ενήμεροι για τους κινδύνους που ενέχει ένα τέτοιο δίκτυο;

30 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους


Ποσό 30 εκατ. ευρώ θα δοθεί ως ενίσχυση σε κτηνοτρόφους από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 Ο υπουργός κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης υπέγραψε χθες τη σχετική απόφαση και η καταβολή της ενίσχυσης αρχίζει από τους βοοτρόφους και αιγοπροβατοτρόφους των πεδινών περιοχών, για τους οποίους έχουν ολοκληρωθεί οι διασταυρωτικοί έλεγχοι με βάση τα στοιχεία του ΟΣΔΕ 2012. Αμέσως μετά, με την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών ελέγχων με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που δήλωσαν οι χοιροτρόφοι και πτηνοτρόφοι με την Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων (ΚΒΔ) και το Υπουργείο Οικονομικών, θα καταβληθεί η ενίσχυση και σε αυτούς τους δικαιούχους. Τέλος, αμέσως μετά θα γίνει η πληρωμή του de minimis για τους βοοτρόφους και αιγοπροβατοτρόφους των ορεινών περιοχών, η οποία και θα γίνει μαζί με την πληρωμή του άρθρου 68 του έτους 2012.

Εκδηλώσεις – παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25-01-2013



Το διήμερο της Πέμπτης και της Παρασκευής, 24 και 25-01-2013, θα πραγματοποιηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ σε περιοχές της περιφέρειας της Θεσσαλονίκης εκδηλώσεις και παρεμβάσεις σχετικές με ζητήματα που αφορούν στην αγροτική παραγωγή, την ανάπτυξη και την απασχόληση. Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου, Εύβοιας, υπεύθυνος της ΕΕΚΕ υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λίτσα Αμμανατίδου, Β’ Θεσσαλονίκης, υπεύθυνη ΕΕΚΕ υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Α’ Θεσσαλονίκης, μέλος της ΕΕΚΕ υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Συνάπτεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων – παρεμβάσεων.

Με νέα 24ωρη απεργία στο Μετρό απάντησαν στο τελεσίγραφο


ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΑΘΗΝΑ

Στα άκρα οδηγείται πλέον η σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικαλιστών του Μετρό, που αποφάσισαν πριν από λίγο νέα 24ωρη απεργία για αύριο Πέμπτη, παρά το τελεσίγραφο για συμμόρφωση με τις δικαστικές αποφάσεις που έκριναν παράνομη την κινητοποίηση.

«Όχι» από το ΣτΕ στο επίδομα 176 ευρώ στους δικαστικούς υπαλλήλους


Δεν δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ οι δικαστικοί υπάλληλοι, αποφαίνεται με απόφασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κάνοντας δεκτή αίτηση που είχε καταθέσει το ελληνικό δημόσιο κατά αποφάσεως -του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης- που άναψε το «πράσινο φως» για τη χορήγηση του επιδόματος.

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»



Βusiness class ταξιδάκια του Τσίπρα, ενώ η χώρα καίγεται

Τα business class ταξιδάκια του Αλέξη και οι χαλαρές διακοπές του ανά την υφήλιο - την ώρα που η χώρα καίγεται - σηματοδοτούν την οριστική μετατροπή του Σύριζα σε νέο ΠΑΣΟΚ. Ο ελληνικός λαός δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα και τα κανάλια διαφημίζουν τον Τσίπρα που είδε για τρία λεπτά τον Σόιμπλε και κάνει δημόσιες σχέσεις στις ΗΠΑ.

Το πραγματικό σκάνδαλο δεν ήταν το «φούσκωμα» του ελλείμματος αλλά η διαχρονική απόκρυψή του



Σε σχέση με την δίωξη του κ. Γεωργίου, η Δράση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το πραγματικό σκάνδαλο στην υπόθεση δεν είναι το πώς μετρήθηκε το έλλειμμα του 2009, αλλά το γεγονός ότι από προϋπολογισμό που προέβλεπε έλλειμμα 2%, φτάσαμε να έχουμε πραγματικό έλλειμμα 15,6%. Κι αυτό προστίθεται στο διαχρονικό σκάνδαλο των ελλειμμάτων τα οποία από το 2000 μέχρι το 2008 εμφανίζονταν -στον αρχικό απολογισμό που κατέθετε η εκάστοτε κυβέρνηση στη Eurostat- να είναι κατά μέσο όρο 2,7% του ΑΕΠ και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν 6,2%. Απεκρύπτετο δηλαδή έλλειμμα υπερδιπλάσιο του ορίου του Μάαστριχτ και από την Eurostat και από τον ελληνικό λαό, για να συνεχιστεί η κρατική σπατάλη και να μην θιγούν τα πελατειακά συμφέροντα. Απόκρυψη που οδήγησε τελικά στη χρεοκοπία.

Είμαστε με τούς απεργούς του μετρό κόντρα στην συγκυβέρνηση και τους δημοσιογράφους «Υπηρεσίας»


Όποιος είδε τα βραδινά δελτία ειδήσεων της 22-1-2013, κατάλαβε πολύ καλά, γιατί η κυβέρνηση πρόσφατα χάρισε νομοθετικά το 20% των διαφημιστικών εσόδων που ήταν υποχρεωμένα τα κανάλια εδώ και χρόνια να καταβάλουν, αλλά τα παρακρατούσαν παρανόμως…

Η κατάσχεση του πολεμικού πλοίου της Αργεντινής και η παραίτηση της Ελλάδας από το δικαίωμα στην ασυλία



Ερώτηση Ν. Χουντή στην Κομισιόν

Ερώτηση που συσχετίζει την «περιπέτεια» του πολεμικού πλοίου της Αργεντινής, που κατασχέθηκε στην Γκάνα για χρέη της Αργεντινής σε hedge fund με την παραίτηση από το δικαίωμα της ασυλίας του ελληνικού κράτους που επικύρωσε η ελληνική Βουλή στις 14/1/2013, κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Ν. Χουντής.

Συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΙΝΚΑ Μακεδονίας, μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 11 Δεκεμβρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη.


        
            Το νέο προεδρείο του δ.σ. εκλέχθηκε με απόλυτη ομοφωνία από τα μέλη του δυμβουλίου.
            Αναλυτικά το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ινστιτούτου Καταναλωτών Μακεδονίας απαρτίζουν:

Η ανούσια συζήτηση περί ΔΝΤ και η σύγχυση των «κηπουρών»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν ξέρω τι παθαίνουν κάποιοι (και κάποιες) στο άκουσμα της λέξης «κηπουροί», αλλά σίγουρα πρέπει να τους προκαλεί μεγάλη σύγχυση. 

Διότι αν λάβουμε υπ’ όψη μας όσα λέει ο κ. Ραγκούσης τον τελευταίο καιρό, το μοναδικό κόμμα που κυβέρνησε μεταπολιτευτικά την Ελλάδα είναι η Νέα Δημοκρατία, οι μόνοι ένοχοι σ’ αυτή τη χώρα είναι ο Καραμανλής και ο Σαμαράς, ο δε Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός της… Νέας Δημοκρατίας! 

Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση οργάνωσης που πραγματοποιούσε εικονικούς γάμους


Έρευνες διεξάγουν οι αρχές της Θεσσαλονίκης για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που πραγματοποιούσε εικονικούς γάμους. Μέσω των εικονικών γάμων η οργάνωση εξασφάλιζε την ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπούς. 

Δύο υγιέστατα κοριτσάκια έφερε στον κόσμο η έγκυος-τραυματίας της καραμπόλας


Δύο κοριτσάκια έφερε στον κόσμο, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, η έγκυος γυναίκα από την Πτολεμαΐδα, που τραυματίστηκε στην διπλή καραμπόλα που έγινε το πρωί της Τρίτης στην Εγνατία οδό.