Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Αποκάλυψη! Έκαναν λάθος σε έναν συντελεστή και οδήγησαν την Ελλάδα στην εξαθλίωση


Με τίτλο «Λιτότητα: Έχουμε κάνει λάθος εφ' όλης της ύλης», το εβδομαδιαίο περιοδικό «Μarianne» δημοσιεύει μεγάλο αφιέρωμα στο «απίστευτο λάθος των ειδικών του ΔΝΤ». Είναι το πρώτο από τα γαλλικά έντυπα που προσπαθεί να ρίξει φως και να κατανοήσει την έκθεση του Ολιβιέ Μπλανσάρ, επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Ιανουαρίου.

Ακριβότερα από εισιτήριο τα νέα διόδια φωτιά!


Ακριβότερο κατά 1 ευρώ θα είναι το ταξίδι από τη Θεσσαλονίκη στην Κατερίνη με τη λειτουργία του νέου σταθμού στο Αιγίνιο, ενώ, για να μεταβεί κάποιος στη Λάρισα, θα πληρώνει μόνο σε διόδια περισσότερα χρήματα από όσα κοστίζει το εισιτήριο με το τρένο ή το υπεραστικό λεωφορείο.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη  fkoutsamparis@makthes.gr

Δίωξη για κακούργημα στον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ για «φούσκωμα» του ελλείμματος


Την άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση του διογκωμένου ελλείμματος του 2009, υπόθεση που ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελίες της καθηγήτριας Ζωής, Γεωργαντά, σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και δυο ακόμη μελών της, ζητά να ασκηθούν ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»


 Στο εδώλιο Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για τα ψευδή στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Η χώρα σύρθηκε στα δεσμά του ΔΝΤ με ψευδή στοιχεία και οι υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Όχι μόνο ο πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ., αλλά και οι πολιτικοί προϊστάμενοί και ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος, Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, να καθίσουν άμεσα στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Προχωρά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Την επικαιροποίηση των προσωπικών μητρώων των υπαλλήλων, ζητά με έγγραφό του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες διοικητικού, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς, όπως αναφέρει «δεν έχουν πάντοτε την απαιτούμενη εγκυρότητα και πληρότητα, ώστε, όταν απαιτείται, να επιτυγχάνεται η σωστή και ταχεία επεξεργασία τους».

Μήπως εκτός από μίσος στις λέξεις, έχετε και αίμα στα χέρια;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ως γνωστόν, η ηθική νομιμοποίηση και η αναζήτηση «δίκαιων στόχων» αποτελούν ουσιώδη στοιχεία κάθε τρομοκρατικής ενέργειας. 

Στην Ελλάδα, για πολλά χρόνια η ηθική νομιμοποίηση της τρομοκρατίας παρασχέθηκε με διάφορους τρόπους, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να εξασφαλιστεί η συναίνεση της κοινής γνώμης. 

Μετά τη δικτατορία οι «δίκαιοι στόχοι» ήσαν αμερικανικοί ή στελέχη των κατασταλτικών μηχανισμών της χούντας.

Μία νεκρή και πάνω από 24 τραυματίες στην Εγνατία


Μεγάλη καραμπόλα με μία νεκρή και πάνω από 24 τραυματίες σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Εγνατία οδό στο ύψος του Κλειδιού και συγκεκριμένα στο ρεύμα από την Βέροια προς την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών.

Πολλαπλές συγκρούσεις λόγω ομίχλης στη Θεσσαλονίκη


Δεν υπάρχουν τραυματισμοί

Πέπλο ομίχλης καλύπτει τη Θεσσαλονίκη σήμερα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία και να σημειώνονται πολλαπλές συγκρούσεις Ι.Χ. λόγω της περιορισμένης ορατότητας των οδηγών.

Χωρίς Μετρό και σήμερα η Αθήνα


Χωρίς μετρό και σήμερα η πρωτεύουσα καθώς το Σωματείο Λειτουργίας Εργαζομένων αποφάσισε και νέα απεργία, παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ότι είναι παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Θεσσαλονίκη: Περιπολικό έπεσε πάνω σε γυναίκα που χαροπάλευε στην άσφαλτο!


Οι αστυνομικοί την μετέφεραν σε νοσοκομείο, αλλά λίγη ώρα αργότερα, η σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα, υπέκυπτε στα τραύματά της...Βαριά χτυπημένη στην άκρη του δρόμου βρήκαν αστυνομικοί που περιπολούσαν μια 87χρονη γυναίκα, χθες το απόγευμα (21-01-2013) στο πρώτο χιλιόμετρο Μηχανιώνας - Αγγελοχωρίου.