Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Σε «καλή» και «κακή» τράπεζα διαχωρίστηκε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


Το Υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσαν την διάσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλή» (μεταβατική) και «κακή» Τράπεζα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται, ότι η λύση αυτή εξασφαλίζει στην μεταβατική τράπεζα που θα δημιουργηθεί επάρκεια κεφαλαίων και ρευστότητας προστατεύοντας έτσι πλήρως τους καταθέτες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αντίθετα, τόσο η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών όσο και αυτή της Τραπέζης της Ελλάδος δεν αποσαφηνίζει τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους στο Τ. Τ.

Επιστολή επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα προς δήμαρχο, δημοτικό συμβούλιο και βουλευτές Α Αθηνών


Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, κ. Καμίνη,
Με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρόμαστε έντονα για το ότι φέρατε ως ΔΗΜΑΡΧΟΣ της ΑΘΗΝΑΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα για συγκέντρωση ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ, ενώ δεν έχετε ασχοληθεί σοβαρά επί δύο χρόνια από τότε που εκλεγήκατε με τα Νο 1 προβλήματα της Αθήνας:

Η επιδίωξη της ανανδρίας μέσα στο κοινοβούλιο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ήταν βέβαιο ότι εκεί θα καταλήγαμε.

Αυτό που όλοι οι Έλληνες – οργισμένοι, απογοητευμένοι, σαστισμένοι – παρακολούθησαν χθες σε απευθείας μετάδοση από τη Βουλή είναι απλώς το ακραίο επιστέγασμα μιας καθημερινής κατάστασης, που όλοι κάνουν ότι δεν βλέπουν.

Βάζουν όλοι – συμπεριλαμβανομένων και κάποιων μέσων ενημέρωσης που έχουν μετατρέψει σε παραθυράτους αστέρες και εκθειάζουν ό,τι πιο αλλοπρόσαλλο υπάρχει και κινείται στα πέριξ – το κεφάλι μέσα στην άμμο σαν τη στρουθοκάμηλο.

Βερολίνο: Απογοητευτική η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα


Δυσαρεστημένη από την εξέλιξη της ιδιωτικοποίησης κρατικής περιουσίας στην Ελλάδα για την οποία έχει δεσμευθεί η ελληνική κυβέρνηση έναντι των δανειστών της, εμφανίζεται η γερμανική κυβέρνηση.
«Από την οπτική γωνία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης τα αποτελέσματα των μέτρων για τις ιδιωτικοποιήσεις εμφανίζονται μέχρι τώρα απογοητευτικά», αναφέρεται σε έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης προς το γερμανικό κοινοβούλιο, το οποίο έχουν στη διάθεσή τους οι εφημερίδες του μιντιακού ομίλου WAZ.

Χρυσή Αυγή Κάθαρση μαϊμού από τη βουλή κόντρα στη λαϊκή βούληση


Κάθαρση μαϊμού από τη βουλή κόντρα στη λαϊκή βούληση. ΝΔ και Σύριζα αθώωσαν Βενιζέλο και Παπανδρέου δίνοντας ανάσα στο διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας. Η Χρυσή Αυγή θα απαιτήσει δυναμικά την απόδοση ποινικών ευθυνών σε κάθε εμπλεκόμενο. Ο αγώνας για πολιτική κάθαρση συνεχίζεται.

Έρχονται οι επιστροφές για το πετρέλαιο θέρμανσης


Τις επόμενες μέρες θα δουν οι 160.000 δικαιούχοι στους λογαριασμούς τους το ποσό που τους αντιστοιχεί ως επιστροφή φόρου για την επιδότηση η το επίδομα θέρμανσης.