Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ την Παρασκευή


Με υπομονή πρέπει να «οπλιστούν» οι επιβάτες αύριο, Παρασκευή, καθώς ο Ηλεκτρικός, το Μετρό και το Τραμ θα τραβήξουν «χειρόφρενο», λόγω της 24ωρης απεργίας, που προκήρυξαν τα σωματεία των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ.
Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς δηλώνουν ότι η εμμονή της κυβέρνησης να τους εντάξει στο ενιαίο μισθολόγιο  βαθμολόγιο του στενού δημόσιου τομέα, καταργεί με «παράνομο και βίαιο τρόπο την ΣΣΕ» και τους υποχρεώνει να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Τουρκία: Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ


Στις 18:29, απεβίωσε ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, 71 ετών, σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης όπου νοσηλευόταν μετά την τοποθέτηση στεντ στην χοληδόχο κύστη του, επέμβαση η οποία είχε στη συνέχεια επιπλοκές, ανακοίνωσαν οι γιοι του Μπιράντ.


Περιουσιολόγιο και Φοροδιαφυγή


Του Δημήτρη Πανοζάχου
1. Γενικά 
Η συζήτηση για τη φοροδιαφυγή στη χώρα είναι στο προσκήνιο τουλάχιστον τριάντα χρόνια. Όλες οι προσπάθειες καταπολέμησής της μέχρι σήμερα απέτυχαν. Όλες είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά: αύξηση του γραφειοκρατικού ελέγχου, αύξηση δημοσίων υπαλλήλων στις Δ.Ο.Υ, επικοινωνιακή διαχείριση της προσπάθειας.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος: Όχι 4, αλλά 14 κάλπες έπρεπε να στηθούν! - BINTEO



Η ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου, στην Ολομέλεια της Βουλής για την παραπομπή σε Προανακριτική επιτροπή των Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Ταξιδιωτικές υποτροφίες σε έλληνες φοιτητές για την συμμετοχή τους στο συνέδριο των «Ευρωπαίων Φοιτητών για την Ελευθερία», στις 8-10 Μαρτίου 2013 στο Βέλγιο



Μία από τις βασικότερες επιδιώξεις της Δράσης είναι η ενθάρρυνση της ενασχόλησης των νέων με την πολιτική, η συμμετοχή τους στον πολιτικό διάλογο, η πολιτική παιδεία και η ανάπτυξη δεσμών φιλίας και συνεργασίας με τους πολιτικοποιημένους νέους όλης της Ευρώπης.
Παράλληλα, η Δράση έχει αναπτύξει ένα δίκτυο συνεργασίας με ευρωπαϊκά προοδευτικά, φιλελεύθερα και μεταρρυθμιστικά κόμματα, μη κυβερνητικές οργανώσεις και πολιτικά ινστιτούτα.

Η Δράση για την διαδικασία παραπομπής για την λίστα Λαγκάρντ


Η Δράση παρακολουθεί έκπληκτη το κακής ποιότητας θέατρο που στήνει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την διερεύνηση των ποινικών ευθυνών σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ. Η πρωτοφανής προχειρότητα με την οποία κινήθηκε όλη η διαδικασία δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να συνδυαστεί με προφανή σκοπιμότητα ελέγχου της δικαστικής συνείδησης των βουλευτών. Κάτι τέτοιο θα απαξιώσει τελείως στην συνείδηση των πολιτών τους, έστω ανάπηρους, θεσμούς ελέγχου των ευθυνών των πολιτικών, την Βουλή και το  ίδιο το Σύνταγμα.

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για ληξιπρόθεσμες οφειλές από κτηνοτροφικά δάνεια


Με απόφαση του εκκαθαριστή της ATE Bank εκατοντάδες κτηνοτροφικά ληξιπρόθεσμα δάνεια που παραμένουν στο χαρτοφυλάκιο της, υπό εκκαθάριση, ΑΤΕ βεβαιώθηκαν στις εφορίες. Συγκεκριμένα,  στάλθηκαν προς είσπραξη στην εφορίας ληξιπρόθεσμες οφειλές από κτηνοτροφικά δάνεια, που είχαν ρυθμιστεί με την εγκύκλιο 100 / 2001 της ΑΤΕ με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου. Αυτό έχει ως άμεση συνέπεια οι κτηνοτρόφοι να βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων, αλλά και με μία σειρά άλλες αρνητικές επιπτώσεις, όπως αδυναμία να λάβουν φορολογικά ενημερότητα, αδυναμία να έχουν πιστωτικές διευκολύνσεις, επιπλέον πρόστιμα κ.α.

Ποιος ωφελείται από το «παρακράτος»;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Για άλλη μια φορά το μείζον και το σημαντικό υποτάχθηκε στο έλασσον, στο ευκαιριακό και στο μικροκομματικό. 

Έτσι, την ώρα που έπρεπε όλοι να ασχολούμαστε με το μείζον, που δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία ενός κόμματος (της Νέας Δημοκρατίας εν προκειμένω) δέχθηκε επίθεση με καλάσνικοφ, ξαφνικά άρχισαν οι αναλύσεις περί παρακράτους. 

Και το περισσότερο εξοργιστικό είναι πως η δράση του παρακράτους ταυτίστηκε με το βασικό κόμμα που στηρίζει την συγκυβέρνηση. 

«Ψαλίδι» στις αναρρωτικές


Ούτε να αρρωστήσουν δεν μπορούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καθώς βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν την προϋπηρεσία τους, να μην πληρωθούν και τελικά να απολυθούν.

«Χρυσή Αυγή» Κουκούλωμα της “υπόθεσης Λαγκάρντ”


Η συγκυβέρνηση κουκουλώνει την "υπόθεση Λαγκάρντ" και συγκαλύπτει τους διεφθαρμένους και τους απατεώνες. Πρέπει οπωσδήποτε να στηθούν 4 κάλπες για να λάμψει η αλήθεια και να επέλθει πολιτική κάθαρση. Οι κλέφτες να πάνε στη φυλακή και να δημευθούν οι περιουσίες τους.

Χωρίς γιατρούς σήμερα η χώρα


Πανελλαδική απεργία  έχει εξαγγείλει για σήμερα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), διαμαρτυρόμενος για τις περικοπές των δαπανών υγείας, που οδηγούν, όπως αναφέρει, «σε υποβάθμιση όλων των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, τους ιατρούς σε οικονομική καχεξία και τους ασφαλισμένους σε εξασθένιση των παροχών τους και αδυναμία πρόσβασης και λήψης στοιχειώδους περίθαλψης».