Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ανέστειλαν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ


Επανακυκλοφορούν σταδιακά τα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ μετά τη διαβεβαίωση της διοίκησης του οργανισμού ότι αύριο θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, ανέστειλαν την επίσχεση εργασίας τους και επιστρέφουν στις θέσεις τους.

Η αλήθεια για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τον τελευταίο καιρό καταβάλλεται μια άκρως επικίνδυνη προσπάθεια να προβληθεί ότι έχει καταλυθεί το κοινοβουλευτικό πολίτευμα, δεν λειτουργεί η Δημοκρατία, δεν λειτουργεί η Βουλή, όλα περνούν με τη μορφή πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.

Άλλος μιλά για πραξικοπηματικές ενέργειες που καταλύουν το πολίτευμα, άλλος για… χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα, άλλος ότι καταστρατηγούνται δικαιώματα χωρίς καν να συζητούνται στη Βουλή. 

Στην πραγματικότητα, αν βάζαμε στη σειρά τις λέξεις που εκτοξεύονται καθημερινά μέσα στη Βουλή, θα κάναμε τρεις φορές τον γύρο του κόσμου.

Νίκος Χουντής: «Με 3 χρόνια καθυστέρηση, παραδέχεται η Κομισιόν τις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για “παράνομη κρατική ενίσχυση” υπέρ της Cosco – Να σταματήσει τώρα κάθε σκέψη ξεπουλήματος του ΟΛΠ»



  Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή

Ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι, ο κινεζικός όμιλος Cosco σχεδιάζει να καταθέσει επενδυτική πρόταση ύψους 1 δις ευρώ για την απόκτηση του 60% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού της ΕΕ, Χοακίν Αλμούνια, απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, επιβεβαιώνει ότι, η Κομισιόν, μετά από 3 χρόνια, βρίσκει νομικά ελαττώματα (παράνομη κρατική ενίσχυση) στη σύμβαση πώλησης του τμήματος του ΟΛΠ, που ήδη έχει παραχωρηθεί στην Cosco.

Δήλωση της Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην Β’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του Υπουργείου Μακεδονία Θράκης για την βίαιη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στην ειρηνική διαμαρτυρία των κατοίκων της Νάουσας ενάντια στη μεταφορά της ΔΟΥ Νάουσας στη Βέροια.


 Το πρωί της Τετάρτης 16.01.2013 στην εφορία της Νάουσας δυνάμεις της ΕΛΑΣ κατέστειλαν με χρήση βίας και χημικών την ειρηνική διαμαρτυρία 1000 και πλέον πολιτών για την επικείμενη διακοπή της λειτουργίας της ΔΟΥ Νάουσας και της μεταφοράς της στη Βέροια.

«Χρυσή Αυγή» Συγκυβέρνηση φερέφωνο της τουρκικής προπαγάνδας


Απόσυρση της τροπολογίας για τους ιεροδιδασκάλους, την οποία στηρίζει η Χρυσή Αυγή, ισοδυναμεί με άτακτη υποχώρηση έναντι της Τουρκίας. Η συγκυβέρνηση άγεται και φέρεται από τις εθνοκτόνες απόψεις ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ που αποτελούν φερέφωνα της τουρκικής προπαγάνδας.

Απεργούν σήμερα οι τραπεζοϋπάλληλοι


Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στις τράπεζες έχει κηρύξει για σήμερα η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), εν όψει των οριστικών αποφάσεων για το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Κοπή πίτας του Παγκαλαβρυτινού



Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας εκφράζοντας τις θερμότερες ευχές τους, για ένα 2013 γεμάτο Υγεία, Αγάπη, Οικογενειακή Ευτυχία και Επαγγελματική Δημιουργία σε ένα κόσμο καλύτερο για όλους, σας προσκαλεί στη κοπή της βασιλόπιτας που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΄΄ΑΣΤΗΡ΄΄  (Αράτου και Αγίου Ανδρέου)  στην Πάτρα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013  ώρα 7.00 μ.μ.  Την βασιλόπιτα θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ θα πάρουν μέρος Χορωδίες με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας με παραδοσιακούς χορούς.