Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ουπς! Μία γυναίκα εμπιστεύεται τυφλά το GPS της και οδηγεί 1500 χιλιόμετρα, αντί για 150


Υπάρχουν και οι φανατικοί αναγνώστες του Κωνσταντίνου Καβάφη που θεωρούν πως το ταξίδι, έχει μεγαλύτερη σημασία από τον προορισμό. Αυτό μάλλον συνέβη και στην 67χρονη Sabine Moreau η οποία ξεκίνησε με το αυτοκίνητό της από την πόλη Hainault Erquelinnes, στο Βέλγιο για να πάει στις Βρυξέλλες ώστε να πάρει μία φίλη της από τον σταθμό του τρένου. Με την ταχύτητα που οδηγούσε η κα Moreau, το ταξίδι θα διαρκούσε περίπου δύο ώρες καθώς η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων, ήταν περί τα 145 χιλιόμετρα.

Αναγκαίες αλλαγές στο «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην Παραγωγή Σακχαρότευτλών» Μέτρο 2.1.4 – Δράση 2.3 (B)


Επίκαιρη Ερώτηση Προς τον κ. Υπουργό ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ε. Αμμανατίδου- Πασχαλίδου  


Η συμπίεση της τιμής αναφοράς παραγωγού, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της ΚΟΑ ζάχαρης, αλλά και της τιμολογιακή πολιτική της ΕΒΖ ΑΕ, κατέστησαν ασύμφορη την τευτλοκαλλιέργεια. Οι τιμές παραγωγού που ανακοίνωσε η διοίκηση της ΕΒΖ ΑΕ για το 2013, παρόλο που είναι αυξημένες κατά 10%, αδυνατούν να καλύψουν στο ελάχιστο την αύξηση στα κόστη παραγωγής που εκτιμάται στο 40%. Είναι εύλογο ότι σε περίπτωση που δεν ενισχυθεί η τευτλοκαλλιέργεια αφενός οι τευτλοκαλλιεργητές θα οδηγηθούν στην οικονομική εξόντωση αφετέρου για ακόμα μία χρονιά θα είναι αδύνατο να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής ποσόστωσης ζάχαρης από την εγχώρια παραγωγή.

«Χρυσή Αυγή» Τους πιάνουν (για τα κανάλια) και μετά τους αφήνουν...


Η ΝΔ στήνει θεαματικές παραστάσεις με τηλεοπτικά συνεργεία, "εκκενώνει" άδειες καταλήψεις και πουλάει παραμύθι στην κοινή γνώμη, την ώρα που οι ανακριτές αφήνουν ελεύθερους τους υπόπτους για τρομοκρατία.

Η «Εγγύηση για τη Νεολαία» στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου



Κ. Πουπάκης: Χρέος όλων μας να εγγυηθούμε ότι οι νέοι Ευρωπαίοι δεν θα γίνουν μια «χαμένη γενιά»

Το 23.4% των νέων Ευρωπαίων, 5.68 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας, βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας με δραματικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες για την Ένωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος της αναποτελεσματικής αντιμετώπισης του ζητήματος των νέων που παραμένουν εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης (ΝΕΕΤ) -οι οποίοι αγγίζουν τα 7.5 εκατομμύρια πανευρωπαϊκά- υπολογίζεται σε περίπου 53 δισ. € (1.2% του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ).

Χωρίς αστικά αύριο. Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι

Ανακοίνωση του ΟΑΣΘ
Επίσχεση εργασίας την Τετάρτη 16.1.2013Αγαπητοί συμπολίτες,
Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.) βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσει ότι την Τετάρτη 16.1.2013 δεν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες της πόλης.

Μποτιλιάρισμα 1.000 χιλιομέτρων στην Ολλανδία λόγω χιονιού!


Τα μεγαλύτερα μποτιλιαρίσματα που έχουν σημειωθεί ποτέ στους δρόμους της Ολλανδίας έχουν προκαλέσει οι σφοδρές χιονοπτώσεις, όπως έγινε γνωστό από την ANWD, την ένωση αυτοκινήτου της χώρας.

Σχέδιο ανατροπής από τους παχυλά αμειβόμενους «υπερασπιστές του λαού»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκαν χθες τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην επίθεση με Καλάσνικοφ εναντίον των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας (με αποτέλεσμα να βρεθεί σφαίρα μέσα στο γραφείο του προέδρου του κόμματος), καταδεικνύει ότι οι καταδίκες της βίας είναι εντελώς υποκριτικές.

Καταδεικνύεται επίσης ότι τελικά υπάρχει άμεση διασύνδεση της έκρηξης βίας με όσα διακηρύσσονται από τα ίδια ακριβώς πρόσωπα που την καταδικάζουν.

Τι άλλο να σκεφθεί κανείς όταν η καταδίκη της βίας περιλαμβάνει πάντα ένα «ναι μεν, αλλά»;

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος: ΟΧΙ στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας - ΒΙΝΤΕΟ


Ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών
Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε αρχικά στην φιλοσοφία που υπάρχει για την έξοδο της χώρας από την κρίση ότι για να ευημερούν οι άνθρωποι, πρέπει να ευημερούν οι αριθμοί. Συνοπτικά δήλωσε:

Ειδοποιήσεις για τους αδρανείς λογαριασμούς


Επιστολές - ειδοποιητήρια θα αρχίσουν να αποστέλλουν εντός του Φεβρουαρίου οι τράπεζες σε πελάτες τους, οι οποίοι διατηρούν λογαριασμούς που δεν εμφανίζουν καμία κίνηση τα τελευταία 20 χρόνια.