Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα


Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή, μετά από έντονες αντιπαραθέσεις και την διεξαγωγή ονομαστικών ψηφοφοριών επί συγκεκριμένων άρθρων, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου.

Ντροπή. Εξαιρέθηκαν τα σκάφη από τον φόρο πολυτέλειας


Την εξαίρεση των σκαφών αναψυχής από το φόρο πολυτελούς διαβίωσης αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών με παρέμβαση της τελευταίας στιγμής στη συγκεκριμένη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που συζητείται σήμερα στη Βουλή.

Η Δράση για τις τρομοκρατικές επιθέσεις


Η Δράση εκφράζει την θλίψη της για τις φαιδρές αλληλοκατηγορίες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, αλλά και για όλα τα τελευταία περιστατικά βίας. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας οφείλουν να συνειδητοποήσουν ότι οι όλο και πιο συχνές και κλιμακούμενες πράξεις τρομοκρατίας δεν είναι ευκαιρία για να αποκομίσουν πολιτικά κέρδη από τον αντίπαλο, αλλά ευκαιρία συνεννόησης και κοινής αντιμετώπισης του φαινομένου από όλους.

ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ…


ΔΗΛΩΣΗ  του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ “ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ” ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.


Την ώρα που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, χρησιμοποιώντας τη “γλώσσα” των “Νοικοκυραίων“ στο εξωτερικό, προσπαθεί να πείσει τους “εταίρους” και δανειστές μας για τις αλλαγές που πράγματι χρειάζεται να γίνουν στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, στο εσωτερικό οι… συνιστώσες του αντί να καταγγείλουν απερίφραστα τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, μιλούν για προβοκάτσιες και χρησιμοποιούν το… “ναι μεν αλλά” για να τις δικαιολογήσουν.

Ομιλία της Βουλετή του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμανατίδου – Πασχαλίδου στην βουλή


Ομιλία της βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ευαγγελίας (Λίτσας) Αμμανατίδου - Πασχαλίδου στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών:  "Ρυθμίσεις στην φορολογία εισοδήματος, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών και λοιπές διατάξεις"

Πήγαιναν για ρουκέτα και τους βγήκε… γκαζάκι!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ως γνωστόν, την Πέμπτη πρόκειται να διεξαχθεί στη Βουλή η ψηφοφορία επί των προτάσεων για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ. 

Στο μεσοδιάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσει σχετικά με τον χρόνο παράδοσης – παραλαβής της Λίστας με στικάκι από τον Παπακωνσταντίνου στον Διώτη και από τον Διώτη στον Βενιζέλο. 

Διότι στην πρότασή του αναφέρει πως ο κ. Βενιζέλος «παρέλαβε το συγκεκριμένο αρχείο στα τέλη Ιουλίου - αρχές Αυγούστου 2012 από τον Ιωάννη Διώτη…». 

Η ΔΡΑΣΗ αντίθετη με το φορολογικό



 Με την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου η τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας έμεινε πιστή στην γραμμή της εξοντωτικής φορολογίας όλου του πληθυσμού και της μάχης οπισθοφυλακών του πελατειακού πολιτικού συστήματος για την υπεράσπιση των προνομίων του υδροκέφαλου Κράτους μας.

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»

Μεθοδεύσεις στη σύσταση της προανακριτικής

Οποιαδήποτε απόπειρα να στηθούν λιγότερες από 4 κάλπες συνιστά εκτροπή και δόλιο τέχνασμα για την προστασία του διεφθαρμένου καθεστώτος. Θεωρούμε βέβαιη την παραπομπή Παπανδρέου σε προανακριτική, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση οι βουλευτές της ΝΔ και του Σύριζα θα έχουν διαπράξει μέγιστο ηθικό και πολιτικό ατόπημα.

Σαρωτικές αλλαγές σε τηλέφωνο και internet στην Ευρωπαϊκή Ένωση


Οι Financial Times  εκτιμούν πως έρχονται ''μία σειρά από εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις για τη δημιουργία μίας ενιαίας πανευρωπαϊκής αγοράς τηλεπικοινωνιών ώστε να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και οι επενδύσεις σε ένα κλάδο που χτυπήθηκε πολύ από την οικονομική επιβράδυνση''.