Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Απο σήμερα “δεν πληρώνω αν δεν μου δώσετε απόδειξη"


Σε ισχύ τίθεται από σήμερα η αγορανομική διάταξη που επιτρέπει στους πελάτες να μην πληρώσουν αν δεν πάρουν απόδειξη. Αν πάτε σε εστιατόριο ζητήσετε το λογαριασμό και δεν σας φέρουν απόδειξη, μπορείτε να φύγετε χωρίς να πληρώσετε. Κι αυτό γιατί από σήμερα αρχίσει να εφαρμόζεται η αγορανομική διάταξη που δίνει αυτό το δικαίωμα στους καταναλωτές.

«Τέλος» το MSN από 15 Μαρτίου - Στο Skype οι χρήστες


Η Microsoft κλείνει οριστικά την υπηρεσία Windows Live Messenger στις 15 Μαρτίου. Από εκείνη την ημερομηνία και μετά οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να τη χρησιμοποιούν και θα πρέπει να στραφούν στο Skype.

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 76-68


Μαχόμενος «έπεσε» ο Ολυμπιακός στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», όπου υπέστη τη δεύτερη ήττα του στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας. 

Νέο φορολογικό: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν

Διαφορετικές επιβαρύνσεις για το ίδιο εισόδημα σε μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, αγρότες και ιδιοκτήτες ακινήτων
 Ρυθμίσεις με "αδικίες" φέρνει το νέο νομοσχέδιο 
 που ψηφίστηκε χθες από το Υπουργείο Οικονομικών καθώς προβλέπει φορολόγηση με διαφορετική κλίμακα συντελεστών ανά κατηγορία εισοδήματος.

Αλλάζουν όλα με τα διπλώματα οδήγησης το 2013!


Τα πάνω κάτω στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης έρχονται με το προεδρικό διάταγμα 51/2013, με την ελληνική νομοθεσία εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή.

Η νέα λίστα της της Εφορίας για τις αποδείξεις


Nέο καθεστώς ισχύει για τα εισοδήματα του 2013 σε ό,τι αφορά τις αποδείξεις που δικαιολογούν έξοδα στις φορολογικές δηλώσεις. Αφαιρούνται από τη λίστα προϊόντα και υπηρεσίες που απορροφούν μεγάλο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού και γίνεται προσθήκη άλλων.