Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ποδόσφαιρο.Έκανε την έκπληξη η Καλλιθέα

Η Καλλιθέα έκανε την έκπληξη και κέρδισε εντός έδρας με 2-0 τον ΠΑΟΚ παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Ντακόλ (πεν. 78΄) και Μαρουκάκης (83΄).

Διαψεύδει ο ΕΟΠΥΥ μαζική αποχώρηση ιατρών

Διαψεύδει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, «καλόπιστα» όπως αναφέρει, δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μαζική αποχώρηση ιατρών από τον Οργανισμό. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των γιατρών του ΕΟΠΥΥ σήμερα ανέρχεται περίπου σε 12.000. «Οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε περίπου 5.500 και όχι 4.000, όπως λανθασμένα αναφέρονται στα διάφορα δημοσιεύματα. Είναι γνωστό σε όλους ότι όχι μόνο δεν υπάρχει κύμα αποχώρησης συμβεβλημένων ιατρών, αντιθέτως εκκρεμούν εκατοντάδες αιτήσεις ιατρών προκειμένου να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ».

ΥΠ.ΑΝ. Ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά


Ενίσχυση της ρευστότητας, δημόσια έργα και διαρθρωτικές αλλαγές είναι οι τρεις άξονες δράσης του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών, που θα βάλουν μπροστά τη «μηχανή» της ελληνικής οικονομίας, ώστε να περάσει από τη βαθιά ύφεση στην ανάκαμψη.

 Της Σοφίας Χριστοφορίδου

Κόρινθος: Διαγραφή χρέους για άνεργη μητέρα


Το Ειρηνοδικείο Συκιωνίων στο Κιάτο μείωσε με απόφασή του, τα χρέη που είχε από δάνεια και πιστωτικές κάρτες, μια 45χρονη άνεργη μητέρα δύο παιδιών, σε ποσοστό που φτάνει το 90%.

Μήνυμα για την Μακεδονία Δείτε το βίντεο



"Χρυσή Αυγή": “Φορολόγηση βουλευτών από το πρώτο ευρώ” - ΒΙΝΤΕΟ



Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε τροπολογία-προσθήκη στο φορολογικό νομοσχέδιο με την οποία προτείνει τη φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης από το πρώτο ευρώ. Θεωρούμε απαράδεκτο να τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης οι βουλευτές, την ώρα που ο λαός τσακίζεται φορολογικά. Τίθεται επίσης και ζήτημα αντισυνταγματικότητας, καθώς σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Συντάγματος "Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου"

Μπροστά στην επιτομή της αναξιοπιστίας, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Φυσικά, δεν πρόκειται για κάτι το καινούργιο.

Η αναξιοπιστία αποτελεί μια από τις πηγές της κακοδαιμονίας μας.

Φαίνεται πως είναι πλέον πολλοί οι θιασώτες της γκεμπελικής άποψης πως «η κοινή γνώμη έχει κοντή μνήμη».

Και βέβαια, άλλοι τόσοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να θυμίζουν στους καιροσκόπους αυτά που έλεγαν μόλις την προηγουμένη, σε αντιδιαστολή με αυτά που λένε την επομένη.

Η οπερέτα με τις κάλπες για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ είναι η πιο εξόφθαλμη απόδειξη της απόλυτης αναξιοπιστίας και του είπα-ξείπα που κυριαρχούν στην ρηχή πολιτική μας ζωή.

ΛΑΘΡΟΫΛΟΤΟΜΙΑ 3.105 μηνύσεις το 2012


Στους 13.088 τόνους έφθασε η ποσότητα των λαθραίων υλοτομημένων ξύλων που κατασχέθηκαν το 2012 σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη